Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
Nieuwsbrief oktober 2020
Netwerkcoördinator: Margriet Wanders m.wanders@careyn.nl

Opvallend in het nieuws is de aandacht voor proactieve zorgplanning. Wensen en toekomstscenario's bespreken: wat vind jij belangrijk, waar wil je het liefste overlijden, welke behandeling wil je wel en welke niet, wie mag voor jou beslissingen nemen als je dat zelf niet meer kunt? Door corona is de noodzaak meer doorgedrongen: vaak was er geen tijd meer voor een goed gesprek. Hoe kun je als zorgverlener proactieve zorgplanning stimuleren? Kijk voor meer inzicht en handvatten op de nieuwspagina's van de website.
 

Palliatieve zorg in tijden van corona
V&VN heeft alle relevante vragen over palliatieve zorg in coronatijd op een rijtje gezet met behulp van Palliaweb, de website voor zorgverleners over palliatieve zorg.
 
Oratie Yvonne Engels: pleidooi voor proactieve zorgplanning en zingeving
Indringende en persoonlijke oratie van Yvonne Engels bij haar benoeming als hoogleraar zingeving in de gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit.
 


 

Handreiking palliatieve zorg thuis
Wijkverpleegkundigen en verzorgenden hebben een belangrijk aandeel in palliatieve zorg thuis. Deze handreiking op basis van het Kwaliteitskader Palliatieve Zorg helpt daarbij.

 
   
Blog: mantelzorg en voorbereiden op het levenseinde
De meeste mantelzorgers zorgen voor iemand op leeftijd. Voorbereiden op het levenseinde is dan een passend gespreksonderwerp. Vaak is dit nog taboe, constateert Elisabeth van Oostrum.
 

Deelnemen aan PaTz-groep verhoogt kwaliteit palliatieve zorg
Huisarts David Fortuin vertelt dat deelnemen aan een PaTz-groep zorgverleners helpt om de kwaliteit van palliatieve zorg te verhogen.
 
 

Handreiking financiering palliatieve zorg 2021
Deze zomer is de handreiking voor financiering van palliatieve zorg in 2021 verschenen. Aan de hand van een casus wordt de financiering in de meest gebruikelijke zorgsettings beschreven.
 

Trendanalyse Palliatieve Zorg helpt bij vooruit kijken
Kwaliteit van leven in de laatste levensfase vraagt om zorgvuldige aandacht. Dit besef nestelt zich meer en meer in het maatschappelijk bewustzijn. Inzicht in de ontwikkelingen is dan belangrijk.

Kijk op de nieuwspagina van de website voor meer nieuws.

 

Agenda digitale scholingen en digitaal congres najaar 2020

19 oktober  Palliatieve zorg in tijden van corona: communicatie bij onzekerheid en angst
26 oktober  Palliatieve zorg in tijden van corona: verlies en rouw
29 oktober  Casuïstiekbespreking spirituele zorg: sprirituele crisis
5 november  Nationaal congres Palliatieve Zorg

Voor meer informatie: scholingen netwerk 2020

Copyright © 2020 Netwerken Palliatieve Zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht, Alle rechten gereserveerd.