Copy
Fenomenale lezers en lezeressen!

Ik raad iedereen met klem aan om «deze review» te lezen. Moet gewoon echt! 

Meester recensie schrijver Peter Lamberts buigt zich op VoL over Links en Rechts in dialoog: "Hollywood films zweren bij een ‘happy end’. De goede wint, de slechterik verliest en de ruziënde held en heldin vinden elkaar zoals iedereen vanaf het begin aanvoelt. In dit boek niets van dat alles. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’ en de duellerende partijen zijn het aan het eind van hun briefwisseling niet eens. Door deze opzet worden de verschillen duidelijker en komt de kracht van de argumenten beter tot zijn recht."

Lees hier ook over «de esthetische wending van de politiek.» "Goed stuk, in boeiende taal geschreven", aldus Wim. De esthetische wending van de politiek wil zeggen: de overgang van een representatieve democratie op een politieke theatershow. Velen zijn zoveel duisternis gewend dat hun hersens smelten in het licht van de rede.

Esthetische politiek wil zeggen: perceptie, beeldvorming, het manipuleren en mobiliseren van mensen wordt belangrijker dan de beleidsmatige kant, omdat er beleidsmatig geen keuze mogelijk is buiten de dwingende logica van het systeem. Principiële beleidskeuzes worden principieel onmogelijk. Dus je zet in de beeldvorming in op een Rutte die keihard onderhandelt over de transferunie, terwijl de transferunie noodzakelijk is om de euro in stand te houden.

Met andere woorden: door juridische experts die internationale verdragen interpreteren en door globale economische belangen die over de representatieve democratie heenwoekeren, wordt de beleidsmatige inhoud uit de politiek gezogen. Hier wordt overheen gestapt doordat de politieke klasse de politiek is gaan gebruiken als platform om statements te maken over identiteit.

Ik vroeg Pim op LinkedIn of Links en Rechts in dialoog bevalt als boek. Hij zegt: "Ja, helemaal door het persoonlijk signeerwerk met handgetekende nieuwe zuil. :) Het is wel eens goed om ook de 'linkse' standpunten te horen (lezen) zonder dat men elkaar meteen in de haren vliegt."

Hieronder een foto van Erwin met het boek!

Erwin verricht nu belangrijk werk in Zweden. Daarbij eet hij geen aardappelen meer.

Fijne zondag avond namens the good doctor! En bestel die boeken anders kan ik net zo goed stoppen met leven. Spread the word – de MSM gaan het niet doen...
Sid Lukkassen
Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp