Copy
Fleurige lezers en lezeressen!

Nu de temperatuur weer langzaam normaler wordt is het tijd voor een «stukje Marcus Aurelius.» Deze Romeinse keizer schreef adviezen die ons, ook duizenden jaren later, nog steeds tot kracht en richting verheffen in een woelige tijd. Vaak maakt een tegenslag het pad klaar voor nieuwe successen. Velen vallen, om daarna tot nóg grotere hoogten te stijgen.

Lees ook dit «betoog op Ongehoord Nederland.» Voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil maakt indruk door het maatschappelijk onbehagen in zijn columns te benoemen. Maar wie durft er nu écht tot het gaatje te gaan? Radicalisering en complotdenken grijpen om zich heen, maar de waarheid is dat velen zitten opgesloten in situaties die de samenleving enkel meer op scherp kunnen stellen. Dit moet invoelbaar worden gemaakt!

Het punt is dat de omstandigheden die het onbehagen aanwakkeren louter verergeren en dat daarmee polarisering en complotdenken toenemen. Meer empathie voor deze mensen kan helpen om hun situatie van binnenuit te begrijpen. Hen wegframen zet de zaken alleen maar verder op scherp.

Onder de bezielde leiding van David Engels en Max Otte verscheen dit academische boekwerk waaraan ondergetekende, 'the good doctor' ook een bijdrage leverde met een beschouwing op Paul Cartledge, Democracy, a Life.

Steun deze goede en belangrijke werken «via BackMe!» Neem een kijkje!

Fijn weekend!
Dr. Sid
Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp