Copy
Hartelijke lezers en lezeressen!

Het leven van een nieuwsbrief schrijver gaat niet over rozen. Soms denk je dat je iemand leert kennen en hoor je vervolgens helemaal niets meer. Of er lijkt iets op te bloeien, en blijkt iemand toch te veel issues met zichzelf te hebben om zich te kunnen openstellen voor iets nieuws. Het hakt er des te harder in nu we allemaal thuis moeten zitten. Sociaal kapitaal is kwetsbaarder dan ooit. 

Mede hierom is die avondklok ook zo'n absurd idee. «Ik leg hier uit waarom dat zo is.» We gaan toe naar een maatschappij van elkaar opsluiten, elkaar wantrouwen, verklikken en verraden. Past meer bij een totalitaire samenleving dan bij het open, vrije Nederland van weleer!

Erwin Wolff publiceerde op DNZ een «uitvoerige analyse» van Cynical Theories. En goed nieuws is dat Armand Sag inmiddels een stap verder is in zijn eindeloze procederen om zijn dochtertje te mogen zien. Zijn «epische blog serie» over masculiniteit, vaderschap en feminisme gaat nu weer verder! 

Dan over de «bijdrage van de islam aan de Verlichting in Europa.» Is die bijdrage nu zo substantieel als dat vaak wordt beweerd? Gaat onder meer over Averroes, Al Ghazali en Willem van Moerbeke. En «over de Hongaarse ex-Europarlementariër József Szájer.» Homo's kunnen conservatief zijn en een traditioneel maatschappijbeeld voorstaan, net zoals heteroseksuelen de LGBTQ agenda kunnen nastreven. Deugers hebben het er lastig mee! 

Ik zag gister de film A Beautiful Mind en dit herinnert mij aan wat ik al heel lang voel, dat ik eigenlijk weer wil doceren. Ik heb een HBO opleiding als leraar geschiedenis en doceerde vroeger onder meer op de Radboud Universiteit en diverse volksuniversiteiten. Gaf cursussen voor het Humanistisch Verbond. Ik wil nu bijvoorbeeld een cursus geven over politieke filosofie, en de canon doorlopen in een lessenserie startend van Plato tot en met De Tocqueville, Leo Strauss, Karl Poppper, enzovoorts. Met ook een proefwerk op het einde. 

Geen idee hoe ik dit praktisch kan realiseren, ik ben immers meer een inspirator dan een organisator. Ik denk niettemin dat er wel markt voor is, nu op de universiteiten alleen nog deugkunde wordt gedoceerd. 

Steun via «BackMe» blijft welkom! Veel dank voor de kaarten en brieven! Hopelijk kijken we ooit uit over de rokende puinhopen en zien dan tevreden hoe, na een lange uitputtende strijd, de deugkerk is gebroken op het aambeeld van onze wil, zodat wij realisten weer op universiteiten kunnen doceren.

Fijne zondag! 
the good doctor
Copyright © 2021 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp