Copy
Energieke lezers en lezeressen!

Roodgloeiende «zondagsrede vers van de withete naald!» Wie politieke macht wil, moet pro-actief en kaderstellend scheppen. Wie met feitjes 'gelijkhebberig' zijn of haar gelijk wil halen, blijft gedoemd tot politiek bedrijven vanuit de achterhoede. Wat hebben we geleerd van FvD in Arnhem? De les is: ga voorwaarts, en creëer!

En lees mijn «recensie» van het nieuwe boek van Johan Sanctorum: Politiek incorrect. Hoofdvraag: wanneer krijgen de Vlamingen genoeg kloten om de staat die geen staat is nu eindelijk te splitsen? Als er in België een walvis op het strand ligt aangespoeld, dan maakt het uit of het eb is, of vloed. Want het strand valt onder de Vlaamse verantwoordelijkheid, en het water onder de Belgisch-federale.

En net zo gebeurde het dat Nederlandse bestuurders veel geld uitgaven aan diners met Belgische politici om te praten over de rivier de Schelde. Allerlei beloften werden gedaan. Toen bleek dat de Schelde niet geheel valt onder de federale bevoegdheid, en moest het onderhandelen opnieuw beginnen met regionale politici. 

PVV bashing?
Voordat mensen nu zeggen dat mijn artikel de PVV basht: Wilders, hoe goed hij ook is als politicus, hoe snedig zijn kritiek op de regering ook is, het verandert weinig aan de bestuurlijke werkelijkheid. Hij heeft dit ook zelf toegegeven in zijn debat met Klaver (GL) over de voorgenomen afschaffing van de dividend belasting: 

"Geeft u maar toe: het feit dat de schrapping van de dividendbelasting niet doorging, heeft niets van doen met ons controlerende werk als parlementariërs, maar alles met het SMS'je dat Mark Rutte ontving van een CEO."

Oftewel dit land is in de greep van een machine van de Deep State, globaliserende multinationals, topambtenaren, activistische rechters en juristen – kortom het geheel laat zich niet politiek meer sturen. Dan heb je weinig aan een partij die zich gedraagt als oppositiepartij. Je moet eigen organen scheppen, eigen verbanden neerzetten, een hele eigen leefwijze op poten zetten om deze stormen te kunnen doorstaan. 

Klik op de Sid hieronder om naar BackMe door te gaan! Steun dit goede werk! En zorg dat veel mensen zich inschrijven voor «mijn nieuwsbrief!» Dit bereik is super belangrijk in een tijd van censuur door shadowbans en ondoorzichtige algoritmes!

Fijne zondagavond,
dr. Sid
Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp