Copy
Niet-deugende lezers en lezeressen!

Vanmiddag heeft uw auteur gezwommen, niet in de Zwarte Zee tussen de schildmaagden, maar in de IJssel, in Deventer. Als u op 'afbeeldingen weergeven' klikt, ziet u hieronder de kaft van Links en Rechts in Dialoog, gemaakt door Carlo van Remortel. In het voorjaar van 2019 werd er €10.800 opgehaald om dit boek tot een spetterend succes te maken. De inhoud bestrijkt politiek-maatschappelijke kwesties, etnische spanningen, het verdwijnen van solidariteit en het opdrogen van sociale voorzieningen; ook gaan er briefwisselingen over het cultuurwezen, de mensenbeelden van het christendom en de islam, en hoe dit alles zich vertaalt naar al dan niet productieve culturen. Het is kortom episch geworden!

Met man en macht wordt eraan gewerkt om het spoedig uit te geven: oprecht kan ik zeggen dat ik er als een ander mens uitkom dan ik er ben ingestapt. Maar lees ook deze «gloednieuwe zondagsrede», vers van de pers! Het gaat onder meer over vrouwen die al op hun dertigste een kort pittig kapsel hebben en over mijn gesprek met de Commissaris van de Koning. Peter Lamberts zei hierover: "Waar het gaat over seks en vrouwen heb ik hartelijk gelachen om het type mannen dat je schetst. Of beter gezegd, het type dat je niet schetst, maar indirect als kansloos wordt beschouwd."

Oftewel Simone de Beauvoir: de tweede sekse, een categorie personen die het niet waardig is om als gespreksonderwerp te thematiseren. Is deze kenschetsing van het artikel wel juist? Lees, en oordeel zelf!

In het Franstalige B-Mag is er een «bondige opsomming gemaakt» van mijn project door Nicola Tournay: hij brengt alle lijnen samen. De seksuele markt economie, de representatieve instituties en de condities van communicatie, de nieuwe verzuiling, Gramsci, Nietzsche en de noodzaak tot levenslust – eindelijk iemand die mij begrijpt! Dit artikel kunnen jullie doorsturen naar jullie Franstalige vrienden!

Steun alstublieft de nieuwe crowdfunding van De Nieuwe Zuil zodat er ook een Engelstalig boek kan verschijnen waarbij Henk Compier de editing doet. Maak de centjes alstublief over naar: BIC/SWIFT: INGBNL2A | NL58 INGB 0008 747503 (Stichting De Nieuwe Zuil). 

Dan rest ons nog slechts één ding te zeggen: 🤡

Fijne zondagavond!
dr. Sid
Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp