Copy
Goedenavond lezers en lezeressen!

In de toeslagenaffaire bracht de staat onschuldige ouders aan de bedelstaf. Renske Leijten (SP) veegde premier Rutte de mantel uit, die de topambtenaren juist veren in de reet stak. Het is een banencarrousel geworden, zo leest u hier in mijn «zondagsrede» – vers van de pers!

Maar waarom is de SP hier plots zo fel, en niet op andere beleidsterreinen waar er sprake is van subsidiekapitalisme? Zoals klimaatpolitiek en immigratie? En waarom komen juist nu miljardairs samen in Davos, om te pleiten voor hogere belastingen? Waar blijft de middenklasse in dit alles?

Daarnaast legde prof. Paul Cliteur de «Lange Mars door de Instituties» voor ééns en altijd bloot. Je merkt de bevooroordeeld van de 'objectieve' recensenten van NBD Biblion soms in flauwe of zure bijzinnetjes. Het is per boek meer merkbaar geworden. Cliteur slaat de spijker op zijn kop!

Avondland en Identiteit en De Democratie en haar Media werden nog keurig inhoudelijk neutraal behandeld, daarna werd het ietsje zuurder, en nu is de activiste Marianne van den Heuvel doorgedrongen tot het web van NBD Biblion. Dit is een groot probleem, want dit orgaan adviseert alle bibliotheken. Het gevolg is dat realistische boeken uit de schappen worden geweerd.

In reactie hierop is een groep vrijdenkers opgestaan – er zitten echt hele mooie namen bij, ik zeg nog even niets – die samen een brief naar het Fonds van de Nederlandse Letteren willen sturen. De brief bevat een oproep om mijn debuutboek Avondland en Identiteit (2015) naar het Engels te vertalen. Echter nu is opgemerkt dat daarvoor eerst een Engelstalige uitgever in beeld moet zijn, om daarvoor in aanmerking te komen. Dit is ronduit kut, om het maar eerlijk te zeggen, want nu zijn we terug bij af.

De hele reden om dat boek te vertalen (en waarom het tot dusver niet gebeurd is), is omdat er geen bruggenhoofd is naar de Engelstalige wereld, geen enkel ankerpunt. The Conservative en New Direction, verdienen wat dit betreft ook een keiharde schop onder hun hol – de schop kan niet ferm genoeg zijn. Enfin, wie kan helpen, wie heeft er contact met een Engelstalige uitgever?

Tot slot, zie deze «korte video» van Paul Cliteur, en een klein beetje van mij!

Groeten Sid

Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp