Copy

Lieve allemaal !
Zojuist verschenen: mijn
«zondagsrede» op TPO over de wederopstanding van Carl Schmitt. Of het nu gaat om 'peace keeping missions', het monetaire beleid van de ECB of 'beeldvormende vergadermodellen' met burgerinspraak steeds worden besluiten die ten diepste politiek zijn, uitbesteed aan anderen of weggemoffeld onder het mom van 'economisch management' dan wel 'humanitaire strevingen'.

Dan de #ophef rond het boek
«De Afrekening.» Nóóit gedacht dat dit nog zo'n vlucht zou nemen! Lezers zullen ontdekken dat dit boek een politieke thriller is met een flinke scheut droge humor. In de boekbeschrijving staat duidelijk dat het fictie is en een discussie over een aantal morele kwesties die zich in de geschiedenis al hebben afgespeeld. De auteurs zien in ieder geval de humor in van de verontwaardiging die dit oproept bij mensen die het in alle waarschijnlijkheid niet hebben gelezen. Een roman moet je nu eenmaal niet letterlijk nemen. Wij zeggen: lees voordat u oordeelt.

Ik besprak dit zojuist met een bekende uitgever. Als wij laten zien dat we elkaar niet laten vallen, zullen velen zich rondom ons scharen. Het gangbare achtenzestig-discours is uitgeput, tegelijk is iedereen vertwijfeld en bang voor uitsluiting: men zoekt een structuur om zich aan vast te houden. Ondertussen kun je van niemand verwachten dat hij of zij zich opoffert zonder zo'n 'thuishaven'. 

Wie had nu gedacht dat ik een dag na de hitpieces alweer iets van
«De Dagelijkse Standaard» zou delen? Nou ik niet! Maar het is toch zo.Fijne zondagavond!
dr. Sid

Copyright © 2019 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp