Copy
Vreugdevolle lezers & lezeressen!

De goede doctor staat weer voor jullie klaar! Lees hier het «vervolg» van de voorgaande rede over estheticisme. 

Vroeger was conservatisme een bedenkelijk begrip, een beetje een scheldwoord. Vandaag kan iedereen zien hoe de links-liberale elite van het volk is vervreemd en er een puinhoop van maakt. Is het tijd om het conservatisme te herwaarderen? Sloop het zieke weg en bouw vanuit eigen inspiratie iets gezonds terug!

Lees deze driedubbele zondagsrede over het heropleven van het conservatisme, aan de hand van het werk van Andreas Kinneging en de reflectie van ondergetekende daarop.

«Deel 1»
«Deel 2»
«Deel 3»

De ontstaansgeschiedenis van deze teksten staat scherp in de herinnering. Voor een verjaardag ging ik dat weekend van Brussel naar Amsterdam en iemand zei: "Sid lees dit nog even, hier ik print het wel voor je." Tijdens de treinreis heen maakte ik er aantekeningen bij; op de terugweg liep ik die nog eens na. Thuisgekomen hoefde ik het alleen nog maar uit te typen en tada, een artikel was geboren. 

Nu lees ik het terug en denk ik: wow, dat is écht briljante shizzle, al zeg ik het zelf. Nou ja, helemaal zelf zeg ik het nu ook weer niet, want Bas Paternotte zei ooit: "De goede doctor schrijft voor de eeuwigheid!" 

Lees op «DNZ over de journalist Flavio Pasquino.» Hij kreeg zowaar politie aan de deur omdat hij een kritisch vraaggesprek hield met iemand die volgens de politie een 'complotdenker' is en 'geen podium zou moeten krijgen'. Waar zijn de tijden dat de burgers de overheid controleerden, in plaats van andersom? Als Google je probeert te beletten om dat artikel te lezen, laat het dan even weten. Ik kreeg al meldingen.

En of het Avondland het nu allemaal overleeft of niet; ooit in de toekomst zal de historicus Wu Xinfei in zijn lezingenreeks 'de val van West-Europa' terugblikken op deze serie, en vaststellen dat het clowneske absurdisme van de huidige tijd niet onopgemerkt passeerde. Maar belangrijker nog: koop boeken! Ik heb jullie nodig! Bestel boeken bij mij door deze email te beantwoorden, help mij de winter door!


Fijne Zondag! (waar zou ik zijn in deze sombere tijden, zonder mijn lezers?)
dr. Sid
Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp