Copy
Lieve lezers en lezeressen!
Jullie weten dat ik van jullie hou, toch? Ja? Dan is het goed.

Scheppingskracht is het allerhoogste goed. Waarom? Lees het hier in deze «gloednieuwe zondagsrede!» Velen voelen zich helaas ontmoedigd om te scheppen door de ruis van alles waarmee je rekening zou moeten houden: een overvloed aan politiek-culturele gevoeligheden zuigen creatieve energie weg...

Het begrip 'theoterrorisme' is door Paul Cliteur als academicus zorgvuldig neergezet. Maar het is de vraag hoe bruikbaar dit begrip zal zijn. Want onder druk van de militante islam zullen, in de nabije toekomst, seculiere humanisten samen optrekken met conservatieve christenen en orthodoxe joden, in een soort laatste (un)holy alliance om het Westen te behouden. «Lees er hier alles over» en verhoog uw IQ!

Henk Kamp (VVD) blikt terug op zijn loopbaan als minister en politicus. Hij zegt dat hij op een positie zat om écht het land te beïnvloeden, en alsnog baalt hij hoe het met onder meer immigratie is misgelopen. Wat leert dit ons over het politiek-ambtelijk systeem? «Dr. Sid analyseert dit interview!»

Nadere bespiegeling:

De winter van de democratie valt samen met de esthetische wending van de politiek. Dit wil zeggen dat politiek steeds minder gaat over beleid, en steeds meer over identiteit.

Esthetische politiek wil zeggen: perceptie, beeldvorming, het manipuleren en mobiliseren van mensen wordt belangrijker dan de beleidsmatige kant, omdat er beleidsmatig geen keuze mogelijk is buiten de dwingende logica van het systeem. Principiële beleidskeuzes worden principieel onmogelijk. Dus je zet in de beeldvorming in op een Rutte die keihard onderhandelt over de transferunie, terwijl de transferunie noodzakelijk is om de euro in stand te houden.

Ergo: door juridische experts die internationale verdragen interpreteren en door globale economische belangen die over de representatieve democratie heenwoekeren, wordt de beleidsmatige inhoud uit de politiek gezogen. Hier wordt overheen gestapt doordat de politieke klasse de politiek is gaan gebruiken als platform om statements te maken over identiteit.

De eerste proefdrukken van Links en Rechts in dialoog zijn binnen! Dank aan Berend, Carlo & David. Klik op de foto hierboven (bovenaan 'afbeeldingen weergeven') om naar BackMe te gaan en daar uw goede werk te doen!

Groeten Sid en fijne zondagavond!
Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp