Copy
Lieve lezers en lezeressen!

Hartgrondig hoop ik dat jullie het allemaal goed maken, dat het goed met jullie gaat! Er moet me echt iets van het hart. Regelmatig heb ik het gevoel dat we leven in één grote clownshow. Daarom schreef ik «deze zondagsrede», uit het leven gegrepen. Het gevoel dat je in een clownshow leeft is het besef dat de façade van het ‘aan de slag zijn’ publiekelijk nog overeind staat, maar dat op het diepste niveau de baleinen uit de samenleving zijn getrokken.
 

In dit belangrijke, gloednieuwe stuk in Liberaal Reveil geef ik «stevig en onderbouwd commentaar» op de visies van Klaas Dijkhoff (VVD): "Toen Femke Halsema haar kroost van een zwarte school haalde omdat die omgeving te dogmatisch islamitisch werd, was er sprake van een ware ‘glitch in the Matrix’. De harde realiteit die de stemmers op realistische partijen dagelijks meemaken, drong per ongeluk door tot de deftige burelen van de progressieve elite."


Verder schreef ik over de filosoof «Thomas Hobbes» – die is weer helemaal trending. De beste weg om helderheid van geest te krijgen, is door de volgende grondhouding aan te nemen: "Ieder wezen handelt zoals het handelt op grond van de eigen aard. Die aard is min of meer onveranderlijk en dus gaat het handelen door totdat het wezen stuit op een grotere macht."

Dan de geopolitieke chaos in Turkije: al in 2016 was ik hiermee bezig en «publiceerde» mijn bedenkingen erover in het VVD-ledenblad Liber, als een uiterste poging om wat mensen wakker te maken. Zeker de moeite van het teruglezen!
Fijne zondagavond! dr. Sid (linkje naar BackMe)


 
Copyright © 2019 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp