Copy
Gegroet, lezers en lezeressen!

Zojuist verscheen mijn «zondagsrede op TPO.» Het gespeculeer over een vuurwerkverbod bewijst dat Nederland gegrepen is door regelmanie. Bij alles wat er misgaat smeken mensen direct om verboden. Dit bewijst dat de sociale cohesie wegvalt: samen komen we er niet meer uit. Een staatsaanhankelijke basishouding is ingesleten. Maar handhaven – ho maar! Laat bestuurders eindelijk eens handhaven! Ga terug naar de bron, pak de klojo's aan! Goedbedoelende vuurwerkliefhebbers mogen niet de dupe zijn!

Dit «artikel» is een van mijn belangrijkere werken van de afgelopen tijd. Ik leg alle blokjes op hun plek: «intrinsiek valideren,» het conservatisme moet zich losmaken van de linkse dynamiek en een eigen spoor leggen. Een must-read voor nieuwsbrief-volgers: zelfs Jurriaan Maessen is enthousiast!

In een vlaag van «briljant inzicht» hekelt Peter Lamberts de drang tot oneindig nivelleren: hij neemt de 'geschiedenisschaamte' en het cultuurmarxisme op de hak. Sowieso is Lamberts een integer man. Ik herinner me een VVD-bijeenkomst waar Halbe Zijlstra een praatje hield en zo snel mogelijk door het vragenrondje wilde heen rammen. Ondergetekende stipte aan dat de leef- en belevingswereld van de 'winnaars' en de 'verliezers' van de globalisering steeds verder uiteendrijven en dat de partij daar iets mee moest. Lamberts gaf zijn visie op het crematorium-verhaal van Henry Keizer. Het was duidelijk dat weinigen dit wilden horen maar hij hield voet bij stuk en maakte zijn verhaal af. Achteraf had hij wel gelijk...

"Onze kracht uit het verleden wordt beetje bij beetje afgebroken. Wat over het hoofd wordt gezien is dat je zwakkeren niet sterker maakt door de sterken zwak te maken." aldus Peter Lamberts. 

Een fijne zondag gewenst door dr. Sid ! Voor «BackMe» – zie hieronder!

Copyright © 2020 dr. Sid Consultancy, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp