Copy
“Eén BIM met heel veel verschillende toepassingen” · Nieuwsbrief · Februari 2022
Logo Root bv

Van een massief kantoorgebouw naar luxe woningbouw met 315 appartementen, penthouses en parkvilla’s: het project The Mayor in Amstelveen mag met recht een transformatie worden genoemd. Bouwcombinatie UBA-De Nijs Amstelveen v.o.f. voert dit project uit en Root werd hierbij ingeschakeld voor de bouwkundige engineering.

ARTIKEL
LEES VERDER

The Mayor, Amstelveen

 
De basis voor het bijzondere project is het oude KPMG kantoorgebouw, destijds ontworpen door Alberts en Van Huut. Dit wordt van binnen en plaatselijk van buiten gestript en aan de buitenzijde voorzien van een nieuwe gevel. Ook komt er een nieuwe verdieping bovenop het gebouw. Op basis van het definitief ontwerp van architect Marcel van der Schalk doet Root de uitwerking van het uitvoeringsgereed ontwerp en zorgt ze met behulp van BIM voor een verder integraal afgestemd ontwerp. Vanuit het BIM kon Root ook faciliteren in de uitwerking van de verkoop- en verhuurtekeningen.
 
PROJECT
LEES VERDER

Slachthuisterrein, Haarlem

 
De vijf gebouwen op het Slachthuisterrein zijn monumenten. Hieraan mogen niet zomaar zaken veranderd worden. Ter voorbereiding op de herbestemming bracht Root daarom de gebouwen in kaart. De gebouwen zijn gescand en de laserscans zijn verwerkt tot pointclouds. Deze verwerkten we vervolgens tot BIM-modellen van de bestaande situatie. De architect gebruikte deze modellen bij het maken van het nieuwe ontwerp voor het terrein. Wij werkten dit ontwerp vervolgens technisch uit tot een maakbaar ontwerp waarmee de aannemer aan de slag kan.
 
PROJECT
LEES VERDER

KENNISBANK

Assemblies in IFC
Maak assemblies met en zonder beschikbare data

 
REVIT / ARCHICAD
LEES VERDER

Speld in een hooiberg
Alle aanwezige Property Sets en Properties
van de aspectmodellen in beeld

 
SOLIBRI
LEES VERDER

VACATURES

Senior bouwkundig engineer / Revit (0,8-1 fte) 
#WERKEN_BIJ_ROOT
LEES VERDER

Ervaren bouwkundig engineer / Archicad (0,8-1 fte) 
#WERKEN_BIJ_ROOT
LEES VERDER
INNOVEREN DOOR TE DOEN.
Amsterdamseweg 43
3812 RP Amersfoort
+31 33 230 0029
info@root-bv.nl
Website
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook


Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp