Copy
LOKAAL NIEUWS
CMK update februari 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat!
Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand februari.
LEES MEER
Beleidsplan Plaza Cultura 2020-2023
Vol trots delen wij hierbij het nieuwe beleidsplan van Plaza Cultura! Naar ons idee is gelukt om voor de komende jaren goed de beschrijven waar onze focus ligt en vóóral waarom onze focus daar ligt. Wij wensen jou heel veel leesplezier.
LEES MEER
Theaterles 'troonrede' op Kindcentrum de Avonturier
Koninklijke th eaterlessen op De Avonturier Koninklijke voordrachten op Kindcentrum de Avonturier. Gekoppeld aan het thema BLINK hebben leerlingen theaterles gekregen van theaterdocente Peggy Willemen . Hoe maak en verbeeld je een troonrede? En wat hield die troonrede in van de verschillende koningen en koninginnen uit de geschiedenis van Nederland? 
LEES MEER
Textiel VERANDERS op obs de Bolster
Soms droom je ervan dat je iets anders kunt maken. Knapper, fantastischer en grappiger. Voor even of voor altijd. In één keer of geleidelijk in stappen.  Veranders van standpunt, blik of vorm. Veranders textiel. Veranders het verhaal, de functie of de uitstraling. Laat je inspireren door mode, kleding, hoeden, schoenen en tassen.Laat je inspireren door de materialen.
LEES MEER
19 maart scholing leerkrachten: maak je eigen Pietertjes Pad!
In 2019 werd in DePetrus in Vught het PietertjesPad gepresenteerd. Een creatief proces, waarin leerlingen zelf betekenis gaven aan erfgoed in hun omgeving en dit verbeeldden in samenwerking met een kunstenaar. Ben jij nieuwsgierig naar hoe jij dit met jouw klas zou kunnen doen?
LEES MEER
Landelijke PR aandacht voor Bevrijdingsrok Vught
In de februari editie van het magazine ' Prikkels ' (het leukste magazine voor cultuur op school) wordt Brabant breed aandacht besteed aan het project rondom 75 jaar bevrijding Vught, bekend onder de naam ' Bevrijdingsrok Vught ' en daar zijn we SUPER trots op! Naast het analoge blad 'Prikkels' wordt het ook digitaal verspreid via Mestmag.nl (hét online platform voor kunst & cultuur).
LEES MEER
Terugblik: ICC basiscursus te gast in de Petrus
Wat gaat het snel, donderdag 6 februari vond de een na laatste bijeenkomst van de ICC-basiscursus plaats met studieleiders Jacqueline Braat van Arti-tof en Bram Relouw van Kunstloc . Vrijwilligers van DePetrus Vught gaven eerst de geschiedenis met haar functies van De Petrus weer. Daarna aan de slag met wat nog nodig is voor de laatste en afsluitende bijeenkomst met certificaatuitreiking op 5 maart! 
LEES MEER
Uitnodiging van gymnasium Beekvliet voor de groepen 7-8
Dit jaar spelen de brugklassers van gymnasium Beekvliet, o.l.v. regisseuse Tamar Kocken, uit Sint-Michielsgestel de voorstelling Hamlet , geschreven door William Shakespeare. Ook dit schooljaar zijn de groepen 7-8 van de basisscholen in de omgeving van gymnasium Beekvliet weer van harte uitgenodigd!
LEES MEER
Wanted: stagiaire!
Op zondag 5 april wordt er door ondernemers in Vught Proef Vught georganiseerd. De organisatie van Proef Vught heeft aangegeven dat de jeugd van Vught een jongeren corner krijgt die ze zelf mogen gaan invullen met activiteiten. Omdat de meewerkende kunstvakdocenten ZZP-ers zijn en er al veel van ze gevraagd wordt zijn we op zoek naar een enthousiaste student of meerdere studenten die als projectleider deze klus op zich wil/willen nemen.
LEES MEER
Illustrator Saskia van Oversteeg te gast op Zuiderbos
Het is een van de cultuurambities van Zuiderbos uit Vught om samen te werken met de culturele omgeving ( domein 2 van de CultuurLoper ). Dat doen zij deze maand door deze Vughts illustrator Saskia van Oversteeg uit te nodigen in de examenklassen van het VMBO T en HAVO. 
LEES MEER
Art based learning: een 2e kans
Woensdag 8 april gaat collega Dian Langenhuijzen voor Plaza Cultura een tweede keer Art Based Learning aanbieden. Dian heeft zich het afgelopen jaar voor haar opleiding Master Kunsteducatie gespecialiceert in Art Based Learning en heeft al vele (80) deelnemers verwonderd laten zijn over deze methode die ontwikkeld is door Jeroen Lutters.
LEES MEER
Pietertje op avontuur met Isabella
Na de carnavalsvakantie starten in de gemeente Vught kunstlessen met een vleugje geschiedenis voor kids van 7 t/m 12 jaar . Deze kunstlessen zijn een initiatief van Saskia van Oversteeg in samenwerking met het Vughts Museum, Stichting Fort Isabella Kazerne en Plaza Cultura. Kinderen maken samen een beeldboek over Pietertje, Isabella en de geschiedenis van Fort Isabella o.a. als onderdeel van de Zuiderwaterlinie
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Dag van acht: wie gaat er mee?
Op De Dag Van 8 gaan leerlingen sámen in gesprek met cultuurcoördinatoren, leraren groep 8 en kunstvakdocenten voortgezet onderwijs. Zij staan op een kruispunt van leren: wat heeft acht jaar cultuuronderwijs hen gebracht? Wat betekent het nú voor ze; en hoe zien zij de toekomst van cultuureducatie op het voortgezet onderwijs?
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Lerarenfeest 2020 Rijksmuseum
De directie van het Rijksmuseum en het Onderwijsteam nodigen u uit voor het lerarenfeest! Dit jaar organiseert het Rijksmuseum voor de vijfde keer het befaamde lerarenfeest. Een feestelijke avond voor leraren uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en speciaal onderwijs. Het is een avond vol met voorproefjes van de onderwijsprogrammering, muziek en een drankje. 
LEES MEER
Doe mee met de Lang Leve de muziekwedstrijd
Wil jij met jouw groep 6 of 7 kans maken op een optreden voor Koningin Máxima? Of een geheel verzorgd bezoek aan het Eurovisie Songfestival winnen? Schrijf je dan nú in voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd. Doe ook mee met jouw klas! Dit is hoe het werkt Ga het muzikale avontuur aan en bedenk een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. 
LEES MEER
Inschrijvingen gratis workshops + voor leerkrachten van Meer Muziek in de Klas weer geopend
Ben je een leerkracht en heb je behoefte aan meer muziek in de klas, maar kun je hier nog wat hulp bij gebruiken? Tijdens deze laagdrempelige workshop voor groepsleerkrachten krijg je tips & trucs, zodat je direct met je klas aan de slag kunt. 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp