Copy
LOKAAL NIEUWS
Plaza Cultura werkt vanuit huis
Geheel in lijn met de adviezen van het RIVM nemen wij onze verantwoordelijkheid en sluiten wij ons aan bij de maatregelen die het kabinet heeft genomen in de aanpak van het coronavirus. Wat dit betekent lees je via de 'lees meer' button.
LEES MEER
CMK update maart 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat!
Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand maart.
LEES MEER
Thuiskunst tips!
In tijden als deze waar (nog) niemand een handleiding heeft voor deze nieuwe situatie, waar we massaal thuiswerken en scholen gesloten zijn, willen wij vanuit Plaza Cultura ons steentje bij dragen door jullie (kinderen en leerkrachten) te voorzien van thuis-kunst-tips. Hieronder een bundeling van wat we online de afgelopen dagen tegenkwamen.
LEES MEER
Kunst Kameraad(je) Vught
Momenteel leven we in een bijzondere tijd. We moeten allemaal op onze eigen manier omgaan met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus tegen te gaan. Voor veel mensen zorgt dit wellicht voor eenzaamheid, depressie, zorgen of moeilijke beslissingen. Gelukkig ontstaan er veel mooie initiatieven en oplossingen om een en ander doorgang te laten vinden. Ook kunstenaars en mensen in de culturele sector staan voor creatieve uitdagingen. 
LEES MEER
Jaarverslag Plaza Cultura 2019
Afgelopen maanden zijn we bezig geweest om het jaarverslag van Plaza Cultura 2019 inhoud en vorm te geven. Voor de tekst zochten we weer de samenwerking op met Anita van den Boogaart van bureau schrijfstijl. De cover komt dit jaar van Angelique Wels uit Vught. Veel leesplezier, Heleen, Kristel & Dian
LEES MEER
Terugblik certificering ICC basiscursus 'nieuwe stijl'
Donderdag 5 maart sloten maar liefst twaalf ICC’ers de ICC basiscursus ‘nieuwe stijl’ af. Op ludieke en creatieve wijzen presenteerden zij hun cultuurplannen 2020-2024. En hoe, wauw! In al die cursusmaanden tijd zagen wij bij jullie de vraagtekens in de ogen, innerlijke strijd, veel ontwikkeling, weerstand, een zoektocht en daarna ook licht aan t einde van de tunnel, groei en veel glans. Chapeau harde werkers, wij zijn kei trots op jullie mooie processen! 
LEES MEER
Kunstweetje - het Gripshuis te Vught
Dit jaar is de 100e sterfdag van Carel Joseph Grips. In het najaar van 2020 zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden om deze dag te herdenken waaronder een tentoonstelling in de Petruskerk, boek en documantaire. Plaza Cultura onderzoekt samen met woningeigenaar van het Gripshuis Jan Hogema en Henk Smeets van het Vughts Museum wat de educatie mogelijkheden zijn rondom dhr. Grips. Maar alvorens deze plannen verder uitgewerkt worden, leek het ons leuk wat weetjes te delen over deze Carel Joseph Grips. Waar is hij om bekend? Wat typeert hem? etc.
LEES MEER
Omroep Dommelland maakt film over de Creatieve Code 
Op de Angelaschool Boxtel werd door Omroep Dommelland een film gemaakt in samenwerking met MU Eindhoven, CultuurBox en Plaza Cultura rondom het werken met de Creatieve Code. Het filmpje gaat gebruikt worden om ook leerkrachten van ándere basisscholen te inspireren om aan de slag te gaan met deze vorm van laagdrempelig coderen en programmeren.
LEES MEER
Jongerenplein Proef Vught 
PROEF VUGHT WORDT VERPLAATST NAAR EEN DATUM SEPTEMBER IVM HET CORONAVIRUS.
Op zondag 5 april van 12:00-18:00 uur zou in het centrum van Vught PROEF VUGHT plaatsvinden. Ondernemers en verenigingen presenteren zich op deze middag . In samenwerking met diverse (cultuur-)partners zou daar een speciaal, creatief jongerenplein gerealiseerd worden.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Enquête invullen over erfgoed in de klas?
Voor leerkrachten : als samenwerkingspartner van Erfgoed Brabant werken wij graag mee aan onderstaand onderzoek. Heb jij enkele minuten tijd om deze enquete in te vullen over erfgoed in de klas?
LEES MEER
BRAVO OV schoolticket
Met de klas naar een (cultureel) uitje? Reis dan gemakkelijk met het Bravo OV-schoolticket. Je reist met maximaal 30 mensen samen op één ticket.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Dansen met de gratis digibord app van het Nederlands Dans Theater
Wil je met dans in de klas aan de slag? Vraag de gratis digibord-app Dreamplay aan! Met Digibord app 'Dreamplay' van het Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige video-opnamen van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormen de basis. 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp