Copy
LOKAAL NIEUWS
CMK update oktober 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand oktober.
LEES MEER
Terugblik 1e bijeenkomst ICC basiscursus
Hoppa! Dat was, donderdag 1 oktober, de aftrap van de ICC basistraining ‘nieuwe stijl’. Na t ophalen van de verwachtingen van vandaag én van de training in z’n geheel vertelde Dagmar van Het Noordbrabants Museum over het onderwijs aanbod voor scholen. Ook staken de ICC’ers de handen uit de mouwen tijdens de karton workshop. Ter afsluiting maakten ze kennis in kleine groepjes met de LSD methode (luisteren-samenvatten-doorvragen). Vol en gevoed naar huis!
LEES MEER
Voorstelling 'Anne wil graag opgehaald worden'
Op dinsdag 29 september speelde de voorstelling "Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden" van WILDPARK in Theater de Speeldoos in Vught. Groepen 7 en 8 van basisschool De Piramide, basisschool De Schalm, Zuiderbos en Kindcentrum de Avonturier bezochten het theater in het kader van het verlengde theaterjaar.
LEES MEER
Terugblik samenwerking St. Lambertus school met beeldend kunstenaar Inge Bollen
Op basisschool Sint-Lambertus in Gemonde staat dit jaar voor de groepen 4-5 en 5-6 de discipline beeldend centraal. Met het werken aan deze kunstdiscipline willen we de kinderen graag meer bijbrengen over beeldende kunst en de kinderen ook zelf laten ervaren hoe het is om beeldende kunst te ontwerpen en maken.
LEES MEER
Even voorstellen: Wilma en Patricia van PLUUS belevingstheater
Wij zijn Wilma School (uit Berlicum) en Patricia Janssen (uit Nuenen). We kennen elkaar vanuit ons werk op Koninklijke Kentalis in Sint-Michielsgestel. Daar hebben we inmiddels jarenlang ervaring opgedaan in het werken met kinderen en volwassenen met een (ernstig) meervoudig/zintuiglijk beperking.
LEES MEER
Terugblik voorstelling Herrie in de Tent van Frisse Oren
Op donderdag 24 september speelde de voor steliing " Herrie in de Tent " van muziekgezelschap Frisse Oren voor de kleuters en groep 3 van basisschool De Springplank . Deze voorstelling voor jonge kinderen speelde in de open lucht in een herfstachtige scene van het Reeburgpark. Herrie in de tent gaat over twee kampeerders die op fietsvakantie zijn en hun tentje op een camping, op gepaste afstand van elkaar, opzetten. 
LEES MEER
Bs de Klim-op maakt zich druk voor Haarensteyn
Kinderen maken aan de hand van drukwerktechnieken een expositie voor zorgcentrum Haarensteyn. Kunstenares Carola Mokveld werkte in alle groepen met druktechnieken aan het thema zoals: foamdruk, monoprint, kartondruk en linosnede. De kunstenaar liet daarmee zien dat je voor iedere leeftijdsgroep een passende techniek kunt gebruiken, die juist de kwaliteit van de ontwikkeling van het kind in die leeftijdsfase zichtbaar maakt.
LEES MEER
Ukelele oppakken of herpakken?
De ukelele herpakken of oppakken? Over een paar weken starten we weer met de ukelelecursus voor beginners en gevorderden. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat Harry Hendriks deze ukelelecursus aanbiedt! Doe je mee? Data Dinsdag 3, 10, 24 november en 1 december 2020.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Even voorstellen: Inge Bollen uit Sint-Oedenrode
Als gastdocent beeldende vorming zal ik samen met school en de desbetreffende leerkracht zoeken naar een zinvolle, uitdagende invulling van het project. Samen brengen we cultuureducatie op een hoger plan en halen we het maximale uit hoofden en handen! Mijn opdrachten binnen de groep zijn duidelijk, concreet en gekaderd. Binnen dat kader vind ik het heel belangrijk dat er een mogelijkheid is om te experimenteren, onderzoeken, uit te proberen, te falen, alternatieven te zoeken en daarvan weer te leren.
 
LEES MEER
Kunst op Brabantse scholen 'meer dan een leuk uitje'
Uit een onderzoek van Kunstloc blijkt dat de kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van het kunstaanbod op Brabantse scholen terugloopt. Nu het overkoepelende provinciale kunstaanbod voor scholen (KunstSelect) is gestopt, zijn scholen zelf verantwoordelijk voor hun cultuureducatieve invulling. De intermediairs in de regio ondersteunen scholen en hun icc’ers (interne cultuurcoordinatoren) hierbij.
LEES MEER
Webinar amateurkunst over subsidiemogelijkheden
Kunstloc organiseert op zaterdag 20 oktober a.s. een Webinar Amateurkunst. Dit webinar staat geheel in het teken van subsidiemogelijkheden voor amateurkunst in Noord-Brabant. Te gast zijn Olga Raaymakers van het Prins Bernhard Cultuurfonds, en Carlijn de Bot van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. Zij nemen je mee in hoe zij hun financiële ondersteuning voor amateurkunst hebben ingericht en hoe je daar een beroep op kunt doen. 
LEES MEER
Inspiratiemiddag Kamishibai - stichting Schoolverteller
Op zaterdag 7 november 2020 organiseert Stichting Schoolverteller in ‘s-Hertogenbosch een inspiratiedag over het vertelkastje. Een vertelkastje of kamishibai is een houten frame met deurtjes, waarin je een stapel afbeeldingen plaatst. Je schuift de platen één voor één tevoorschijn, terwijl je het bijbehorende verhaal vertelt. 
LEES MEER
Kunstlocatie Würth nu met lesmateriaal voor in de klas!
Wat mist het educatieteam van Kunstlocatie Würth de leerlingen van jullie scholen! Op dit moment ontvangen zij vanwege de coronamaatregelen en de maatregelen vanuit het bedrijf, geen schoolklassen. In de afgelopen weken, kregen zij wel steeds vaker de vraag van docenten of wij ideeën konden aandragen ter ondersteuning van het lesprogramma in de schoolklas. En dat verzoek is niet zonder resultaat, hier is die dan:…de ‘Kunsteducatiefolder in de schoolklas’ van Kunstlocatie Würth! 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Geldzaken: financiering cultuureducatie 2020-2021
Welke subsidieregelingen zijn actueel? Hoe bekostig je de kosten voor vervoer van je leerlingen? En welke andere potjes zijn er om aan middelen te komen voor de financiering van cultuuronderwijs?
LEES MEER
CJP budget voor VO
Sinds de Corona lockdown hebben VO scholen nauwelijks culturele bezoeken kunnen realiseren. Het CJP cultuurkaart budget is op de meeste scholen dus blijven liggen en nog niet op!
LEES MEER
Gezocht: Cultuurmakers voor in tv-spot
Er komt binnenkort een bijzondere campagne aan van Fonds voor Cultuurparticipatie , en die maken ze graag met jullie, de cultuurmakers! Misschien ben jij wel de pottenbakker, danser, trommelspeler, trompettist, zangeres of ambachtspersoon die zij zoeken! Laat hen op Instagram , Facebook of Twitter in de comments weten waarmee jij op tv wil komen en misschien zie je jezelf straks terug in de campagne. 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van oktober. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp