Copy
LOKAAL NIEUWS
Welkom bij de eerste nieuwsbrief van 2019! Een heel nieuw jaar voor de boeg, vol kansen en mogelijkheden. Niet alleen op de scholen maar ook bij Plaza Cultura zijn we achter de schermen bezig met de nodige ontwikkelingen. Daarover meer in de volgende editie. Voor nu berichten we je graag over de eerste foto/film activiteiten in Vught, de gebruikelijke CMK update, de scholing van onze ICC netwerken etc. Veel leesplezier!
CMK update januari 2019

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand januari.
LEES MEER
Update foto-film jaar Vught! 
Dit schooljaar besteden de basisscholen in Vught specifieke aandacht aan fotografie en film. Leerkrachten hebben begin november een keuzekaart ontvangen met daarop 3 activiteiten: een bezoek brengen aan een speciale fototentoonstelling of naar een educatieve film in De Speeldoos, een rondleiding door de geschiedenis van film in het EYE?Hier lees je een update van de activiteiten! 
LEES MEER
Muziekimpuls obs de Koningslinde
Obs de Koningslinde uit Vught heeft de impulsregeling muziekonderwijs gehonoreerd gekregen. Zij werken daarvoor samen met MusiCare. Tim verzorgt de lessen, hoe hij dat doet lees je hier!
LEES MEER
ICC scholingsbijeenkomsten Vught en Sint-Michielsgestel
Deze maand komen de ICC netwerken van Vught en Sint-Michielsgestel weer bij elkaar! We zijn te gast bij Kunstlocatie Würth op industrieterrein de Brand in 's-Hertogenbosch. Met de Vughtse ICC'ers doken we in het educatief repertoir voor onderzoeken vermogen en met de Gestelse ICC'ers gaan we aan de slag met IDRK8. 
LEES MEER
Ie Cultuur café Vught
Op dinsdag 15 januari 2019 vond het eerste Cultuur Café Vught plaats. Een moment waarop vele Vughtse culturele aanbieders, organisaties, verenigingen en betrokkenen elkaar ontmoeten, kennis delen, informeel uitwisselen en op zoek gaan naar verbindingen.
LEES MEER
Teamscholing dans met Lotte Timmermans - bs de Parel
Dit schooljaar staat de kunstdiscipline DANS in de schijnwerpers op basisschool de Parel. Hoe zij dit doen? Door danslessen in te kopen van kunstvakdocenten uit de buurt maar ook door het team wat meer bagage op dit vlak mee te geven. Daarvoor gaat dansdocente Lotte Timmermans zorgen.
LEES MEER
Graffiti kunstproject met jongeren in Vught
Plaza Cultura ondersteunt in de Gemeente Vught innovatieve projecten buitenschoolse cultuureducatie. Één van de speerpunten is projecten en initiatieven te supporten van kinderen en jongeren zélf! Jongerenwerker Patriek (Welzijn Vught) prikkelde een groep jongeren om zelf actie te ondernemen om een Jongeren Ontmoetings Plek op te pimpen, zodat het een prettigere hangplek zou worden. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Bezoek fort Isabella en stap de geschiedenis in!
Stichting Fort Isabella Kazerne blaast nieuw leven in de mogelijkheid om met de klas (groep 6, 7, 8) op bezoek te gaan bij Fort Isabella. Wist je dat de verovering van Den Bosch door Frederik Hendrik prins van Oranje een van de belangrijkste keerpunten tijdens de Nederlandse Opstand was?
LEES MEER
31 januari start de (vernieuwde) ICC basiscursus 
Stichting Fort Isabella Kazerne blaast nieuw leven in de mogelijkheid om met de klas (groep 6, 7, 8) op bezoek te gaan bij Fort Isabella. Wist je dat de verovering van Den Bosch door Frederik Hendrik prins van Oranje een van de belangrijkste keerpunten tijdens de Nederlandse Opstand was?
LEES MEER
Nieuw lesmateriaal Multimediakoffer
Woendag 9 januari namen Gerry van CultuurBox en Kristel van Plaza Cultura het ge-upgrade lesmateriaal voor onze Multimediakoffers in ontvangst. Vol met hele leuke gadgets! Myriam Simons heeft weer een fantastisch lespakket samengesteld voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8. Dank daarvoor!
LEES MEER
Interessant! En wat bedoel je daar precies mee?
Als cultuuraanbieder van theater in het (speciaal) basisonderwijs volg ik, Wies Elshout, op dit moment via KunstLoc de basistraining voor De CultuurLoper. Het is de eerste keer dat hier naast intermediairs ook cultuuraanbieders aan deelnemen. 

 

LEES MEER
Inspiratiebijeenkomst Zing'es voor leerkrachten van start
Al enige tijd zijn wij (CultuurBox, Nadine Strang, KunstLoc en Plaza Cultura) bezig om in het kader van méér muziek in de klas ook aandacht te besteden aan zang . En niet zomaar zang, maar zang gekoppeld aan de culturele competenties. Op woensdag 30 ontvangen zo'n 25 leerkrachten die deelnemen aan deze bijeenkomst.
LEES MEER
Bezoek Jan Sluijters met jouw klas - Nu in het Noordbrabants Museum
Het Noordbrabants museum trok deze kerstvakantie letterlijk volle zalen. De tentoonstelling rondom de vroege jaren van Jan Sluijters leverde meer dan 10.000 bezoekers op in één week! Wil jij met je klas ook deze bijzondere tentoonstelling bekijken? Reserveer dan voor 7 april een examentraining, rondleiding of gratis zelfstandig bezoek.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
2019: jaar van Rembrandt
In 2019 vieren we het Jaar van Rembrandt. Na zijn dood, 350 jaar geleden, blijven zijn werken iedereen nog steeds verwonderen en verbazen. Wilt u uw leerlingen meer leren over deze beroemde kunstenaar? Bekijk samen het SchoolTV filmpje over de Nachtwacht.
LEES MEER
Goed nieuws vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie
De regeling 'Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs' en de 'subsidieregeling Mediakunst- en Erfgoededucatie' van het fonds voor Cultuurparticipatie zijn opnieuw open. Scholen kunnen nu een aanvraag doen.  
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van januari. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp