Copy
LOKAAL NIEUWS
CMK update mei 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand mei.
LEES MEER
De scholen zijn weer open, en nu?
De scholen zijn weer open. En nu? Wij maakten een verzameldocument vol met overwegingen, adviezen, tips en voorbeelden hoe leerkrachten de leerlingen met behulp van kunst en cultuur kunnen ondersteunen op het gebied van verwerking, emoties en trauma’s die er door de langere tijd thuis misschien zijn ontstaan. 
LEES MEER
Verrijkend en ontroerend - Kunst Kameraad(je)
Binnen het project Kunst Kameraad(je) zijn diverse kunstenaars gekoppeld aan mensen voor wie zij vanuit een ontmoeting (op gepaste afstand) een persoonlijk en kunstzinnig werk maken. Mensen, die een hart onder de riem gegund wordt, omdat ze het moeilijk hebben, of op een vervelende manier geraakt zijn door de corona-crisis. Enkele deelnemers beschrijven hier hun ervaring tot nu...
LEES MEER
"Een zo onbekende wereld' - online filmproject jongeren
'Er is geen politie die de orde probeert te houden, geen ambulances of zorg personeel om gewonden te verzorgen, geen brandweer tegen brandstichting. Een zo onbekende wereld. ' Dit fragment uit de synopsis van het steeds verder groeiende script door jongeren smaakt naar meer! Al een paar weken wordt, onder begeleiding van filmmaker Klaas van Eijkeren en Jongerenwerk Vught, door 8 jongeren gewerkt aan een on-line film. 
LEES MEER
Kunstige mondkapjes van Vughtse kunstenares
Kunstenares Marion stelt zich voor, samen met haar nieuwe product.... Mijn naam is Marion Janssen-Quaadvliet, geboren in ‘s-Hertogenbosch en woonachtig in Vught. In Vught geef ik al vele jaren les aan kinderen uit Vught, Den Bosch en omgeving. De kinderen hebben tijdens het Mondriaanjaar geëxposeerd bij de Vughtse Bibliotheek en het Oude Gemeentehuis. 
LEES MEER
In de spotlights: dansdocente Laurie Korsten
Mijn naam is Laurie Korsten, ik woon in Den Dungen en ben moeder van twee kinderen. Als docent dansexpressie breng ik kinderen in het basisonderwijs op een creatieve manier in beweging. Ik werk vanuit thema’s en sluit daarbij graag aan bij de lesstof in de klas. Leerlingen gaan bewegend op onderzoek binnen het thema en maken zo hun eigen dans. Bewegend leren Sommige kinderen leren effectiever door te bewegen. 
LEES MEER
Voorbereidingen Sjors Sportief/Sjors Creatief 2020-2021
Sport en cultuur in de vrije tijd voor basisschoolkinderen in de Gemeente Vught. Wat is er allemaal te doen? Wanneer kun je een activiteit uitproberen? Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht, en hopelijk versoepelende maatregelen binnen de huidige crisis, zal er weer nieuw (aangepast) aanbod starten. Sport- en cultuuraanbod schooljaar 2020-2021 MOVE Vught en Plaza Cultura zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Sjors Sportief-Sjors Creatief boekje seizoen 2020-2021. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
De Anderhalf beter challenge
Door het Coronavirus staat de wereld op z’n kop en gaat alles ineens heel anders. Sommige mensen praten over ‘terug naar normaal’. Maar wat als dit het moment is om juist níeuwe, bétere dingen te bedenken?! De Ontdekfabriek komt daarom met deze mooie uitdaging voor kinderen: De Anderhalf Beter Challenge.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit bekend
De nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 is bekendgemaakt aan penvoerders. Aan Kunstloc en de partnerorganisaties van BrabantStad de taak om een gezamenlijke aanvraag te schrijven. Dit in het kader van de regionale samenwerking op het gebied van cultuureducatie in de nieuwe beleidsperiode. Nieuwe regeling in het kort De regeling focust zich op het verbeteren van de kwaliteit van cultuureducatie in het primair en voortgezet onderwijs.  
LEES MEER
Wie wordt de online filmleraar van het jaar?
Het gebruik van film- en bewegende beelden is nog nooit zo relevant en urgent geweest als nu. Film- en beeldeducatie maken onderwijs op afstand gedurende COVID-19 mogelijk. Het is bewonderenswaardig te noemen hoeveel creatieve en vernieuwende lessen er worden gegeven. Deze omschakeling vraagt veel van leraren. Het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie zoeken vanaf 23 april de beste Online Filmleraar van het Jaar. 
LEES MEER
Update stimuleringsfonds: steunmaatregelen voor makers, instellingen en festivals
De covid-19-crisis raakt en ontwricht de gehele samenleving en de gevolgen zullen nog lange tijd wereldwijd merkbaar zijn. Het Stimuleringsfonds zet zich in om de gevolgen van de covid-19-crisis voor de Nederlandse ontwerpsector minder groot te laten zijn. Het Stimuleringsfonds gaat daarom door met het in behandeling nemen en beoordelen van aanvragen bij alle regelingen (met uitzondering van aanvragen voor projecten die fysiek in het buitenland plaatsvinden).
LEES MEER
De boekenweek voor jongeren
De Boekenweek voor Jongeren is dit jaar van 18 t/m 27 september en staat in het teken van ‘in een boek kan het wel’ . In een boek kunnen jongeren in iedere wereld stappen, wanneer ze maar willen. Onderweg, op school of thuis op de bank. 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van april. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp