Copy
LOKAAL NIEUWS
 Wil je op de hoogte blijven van ál het Plaza nieuws? Abonneer je dan op onze FacebookpaginaTwitter of Instagram account.
CMK update december 2019
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand december. 
LEES MEER
Kerstjournaal Plaza Cultura
Ook het Plaza team houdt Kerstvakantie! Dat betekent dat we van maandag 23 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 gesloten zijn. Vanaf maandag de 6e januari zijn we er weer. We wensen je een heerlijke vakantie en een 2020 vol verwondering, inspiratie en passie. Bekijk hier ons Plaza kerstjournaal filmpje met daarin een terugblik op 2019 en een vooruitblik op 2020.
LEES MEER
Gr. 6-7 bs de Parel naar voorstelling Ruimtevlucht van Het Houten Huis
Dit jaar staat 'theater' als kunstdiscipline in de spotlights op bs de Parel in Berlicum. Hoe zij dit uitwerken? O.a. door een teamscholing met Nathalie Bosters (deskundigheidsbevordering), theaterlessen in de klas (samenwerken met je culturele omgeving) maar ook met het bezoeken van professionele voorstellingen waaronder de voorstelling 'Ruimtevlucht' van Het Houten Huis in de Verkadefabriek
LEES MEER
Cultuurcafé Vught - 31 januari 2020
SAVE THE DATE: VRIJDAG 31 JANUARI 2020 16u00-20u00 (inclusief hapje/drankje) met: Bart van Rosmalen (HKU Lectoraat Kunst & Professionalisering) een bijzondere aflevering van het Cultuur Café waarin we vanuit eigen inspiraties op zoek gaan naar verbindingen met elkaar.
LEES MEER
Theaterlessen en teamscholing door Nathalie Bosters op bs de Parel
Dit jaar staat 'theater' als kunstdiscipline in de spotlights op bs de Parel in Berlicum. Hoe zij dit uitwerken? O.a. door een teamscholing en theaterlessen in de klas met Nathalie Bosters (deskundigheidsbevordering) maar ook met het bezoeken van professionele voorstellingen waaronder de voorstelling 'Ruimtevlucht' van Het Houten Huis in de Verkadefabriek. 
LEES MEER
Hoe KC de Avonturier cultuuronderwijs koppelt aan BLINK thema 'machtige media' 
Kindcentrum De Avonturier koppelt binnen het DCL traject haar kunstzinnige en culturele activiteiten aan thema's uit de wereldoriëntatiemethode BLINK . Unit 4 (groep 7-8) van de school volgde workshops FAKE NEWS, onder begeleiding van docenten van Beeld en Geluid . De workshops waren gekoppeld aan het BLINK-thema "Machtige Media". 
LEES MEER
Muziekscholing Suzan Lutke van start in januari!
Yessssss, voldoende aanmeldingen! En dus starten we op dinsdag 28 januari met de muziekscholing van Suzan Lutke met zo'n 13 enthousiaste leerkrachten uit Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel en Haaren.
LEES MEER
Kunstige kerstvakantie tips
De kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent vrije tijd! Zin om je kunstig te laten voeden? Hier onze tips.
LEES MEER
13 januari: bijeenkomst over armoede voor sport & cultuur
Ben jij sport- of cultuurdocent, trainer, bestuurslid, begeleider, aanbieder in de Gemeente Vught? Op 13 januari 2020 bespreken we met sport- en cultuuraanbieders hoe de "Signalenkaart Armoede" een hulpmiddel kan zijn bij het herkennen en bespreekbaar maken van financiële zorgen in de gezinssituatie van jeugdleden. Dit komt vaker voor dan we soms zien of beseffen.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Babel ateliers
Hallo leerkracht en/of cultuurcoördinator uit ons werkgebied! Babel Den Bosch biedt ook in januari diverse ateliers aan waar je je kosteloos voor kunt inschrijven, van muziek in je groep tot creatief schrijven. Benieuwd?
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Rollen en competenties cultuurcoördinator
De cultuurcoördinator (icc'er) op de basisschool is spin in het web voor goed cultuuronderwijs. Als cultuurcoördinator ben je de verbindende schakel tussen school en culturele omgeving en coördineer je de culturele activiteiten op school. De cultuurcoördinator is meestal een leerkracht of directeur, die zich via de cursus Interne Cultuurcoördinator heeft gespecialiseerd in cultuuronderwijs. 
LEES MEER
Poëzieweek in de klas - 30 jan. t/m 5 febr.
Hoe lang duurt het voorlezen van een gedicht. Een minuut? Die kunt u makkelijk missen. Elke dag. En in die minuut brengt u de klas aan het lachen, troost u de kinderen, leert u ze spelen met taal of geeft u ze nieuwe inzichten. En in alle gevallen verrijkt u hun leven.
LEES MEER
Onderwijsaanbod Rijksmuseum
Deze maand ontvangen we de onderwijsnieuwsbrief van het Rijksmuseum, de highlights delen we graag met jullie! Help! De Muziek is Zoek: een theatrale rondleiding voor groep 1-3 Acteurs nemen de leerlingen mee voor een zoektocht door het Rijksmuseum waarin de Pruikentijd centraal staat. Speciaal voor de allerkleinsten!
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp