Copy
LOKAAL NIEUWS
CMK update november 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand november.
LEES MEER
Werken aan mode met Iris Bambacht op bs de Touwladder
Voor het derde jaar haalt BS De Touwladder uit Sint-Michielsgestel een kunstenaar de school in. Dit jaar heeft Iris Bambacht , die nog niet zo lang geleden cum laude afgestudeerd is aan de kunstacademie, gedurende 7 weken gewerkt aan het maken van stof en kledingstukken. Alle kinderen van de school zijn in groepjes bij haar langs geweest om een handje te helpen. 
LEES MEER
Avulo maakt Plaza Cultura beeldimpressie
Wij lopen al een tijd rond met de wens om de mooie culturele parels binnen ons werkgebied meer filmisch zichtbaar te maken. Want wij zijn enorm trots op de activiteiten die scholen en kunstenaars ondernemen, en vooral ook op waarom ze tot een samenwerking komen. We raakten met Avulo in gesprek en het plan om vaker projecten vast te leggen was geboren. 
LEES MEER
Gastlessen Inge Bollen op de Wegwijzer
Eind oktober is gastdocent Inge Bollen gestart met lessen in all groepen op bs de Wegwijzer in Den Dungen. In elke klas kwam een andere stroming aan bod. Van kunstenaar Romero Britto tot Hundertwasser. Een impressie van deze lessen zie je in ons fotoalbum.
LEES MEER
Pruikentijd op obs de Bolster
Ieder jaar organiseert obs de Bolster KIDS (Kunst In De School) projecten. Dit najaar zijn de groepen 6 aan de slag gegaan binnen de Pruikentijd. De pruikentijd was een periode in de achttiende eeuw waarin het mode was in de deftige kringen om een pruik te dragen. De kinderen van groep zijn zijn aan de slag gegaan met portretten van Lodewijk en Colette. 
LEES MEER
Cultuur- en sportaanbieders Vught - save the date: 28 januari 2021
Op 28 januari 2021 bespreken we met sport- en cultuuraanbieders hoe de signalenkaart een hulpmiddel kan zijn bij het herkennen en bespreekbaar maken van financiële zorgen in de huishoudens van jullie (jeugd)leden. Nu actueler dan ooit!
LEES MEER
Schoolleiders kunnen het verschil maken!
Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, LKCA publiceerde deze week de uitkomsten van het onderzoek dat Dian deed aan de Master Kunsteducatie.
Mooi dat zij op deze manier een bijdrage heeft kunnen leveren kunsteducatie op de agenda te zetten binnen het primair onderwijs.
LEES MEER
OJBS de Lichtstraat & Spettertijd
Spettertijd is al jaren een begrip op de Lichtstraat en begin november was het weer zover. Tijdens Spettertijd mogen de leerlingen een workshop kiezen die 2 keer een uur duurt en die gericht is op de culturele ontwikkeling. De afgelopen jaren zijn er al veel verschillende workshops begeleid door leerkrachten, ouders en externen. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Fotocollectie Martien Coppens online
De fotocollectie van de bekende Brabantse fotograaf Martien Coppens is sinds kort weer online te bewonderen via zowel Brabants Erfgoed als de website van de Brabant-Collectie. Via Brabant Cloud hebben we de foto's voorzien van een watermerk om ze weer online te mogen tonen.
LEES MEER
Even voorstellen: Rachel Zweije van Blauw Gras
BLAUW GRAS is een theatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch dat werkt onder artistieke leiding van Rachel Zweije.Vanuit het Werkwarenhuis (Tramkade) creëert zij rustgevende werelden waar beeldend theater, (gezond) voedsel en vormgeving samenkomen in interactieve zintuiglijke belevingen op locatie.
LEES MEER
Win jij de Design Award stad van de toekomst?
Ontwerp en bouw de Stad van de Toekomst en win met jouw klas de Sustainable Design School Award 2020/2021! DesignWeek@School Designweek@School is als aanbieder al enige tijd te vinden op onze website - onder het filter 'Nieuwe Media' - met hun DesignWeek, Designdag en diverse workshops. Maar nu lanceert DesignWeek@School een super leuke ontwerpwedstrijd over duurzaamheid voor alle gr 7-8. 
LEES MEER
Maak kennis met het jeugdcultuurfonds 
Ook bij jullie op school zijn kinderen die opgroeien in armoede! Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leven ruim 272.000 kinderen in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat betekent dat er in elke klas gemiddeld twee of drie kinderen zitten die opgroeien in armoede. In Brabant is dat één op de acht kinderen. De kans is dus groot dat ook bij jullie op school leerlingen zitten die niet op bijvoorbeeld muziek-, dans- of theaterles kunnen. 
LEES MEER
Dansduet voor scholen met actueel thema 'doe maar niet' over physical distancing
Maker en danseres Lotte Timmermans komt met een nieuwe dansvoorstelling voor het primair en voortgezet onderwijs genaamd 'Doe maar niet'. Het dansduet (met danseres Lara Knoops) gaat over de fysiek gewenste afstand tussen mensen. Wat vind je zelf fijn? Vindt iedereen dat fijn? Hoe laat je merken wat niet fijn is? Wat gebeurt er met je zonder fysiek contact?
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Geldzaken: financiering cultuureducatie 2020-2021
Welke subsidieregelingen zijn actueel? Hoe bekostig je de kosten voor vervoer van je leerlingen? En welke andere potjes zijn er om aan middelen te komen voor de financiering van cultuuronderwijs?
LEES MEER
'Muzikaal kabaal?!' - Een praktische video over muzikaal spel bij kleuters
Denk je aan kleuters en muziek, dan stel je je misschien wel kabaal en onsamenhangende klanken voor. Maar juist door muzikaal te experimenteren, ontdekken kleuters van alles over ritme, toonhoogte en hoe ze samen muziek kunnen maken. Hoe herken je dit ‘kabaal’ als muzikale ontwikkeling? En wat kan jij als leerkracht doen om hun muzikale spel te stimuleren? 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van november. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp