Copy
LOKAAL NIEUWS
 Wil je op de hoogte blijven van ál het Plaza nieuws? Abonneer je dan op onze FacebookpaginaTwitter of Instagram account.
CMK update januari 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand januari.
LEES MEER
Vervolg danslessen Lara Knoops op bs Herman Jozef
Dit schooljaar besteedt de Herman Jozef school extra aandacht aan de kunstdiscipline dans, dit doen zij o.a. met gastlessen van dansdocente Lara Knoops . De groepen 1-2 B, 3, 5 en 6 hebben eind 2019 vijf danslessen van Lara genoten, de groepen 1/2A, 4, 7 en 8 starten op woensdag 9 januari 2020.
LEES MEER
Eerste ateliers op obs de Piramide gestart
Om nog meer vorm te kunnen geven aan onze cultuurambities zullen we dit kalenderjaar starten met het werken in ateliers. De eerste ronde van twee ateliers zullen plaatsvinden op vrijdag 17 januari en vrijdag 24 januari 2020. 
LEES MEER
Theaterdocenten in de spotlights
Komend half jaar besteden meerdere scholen in ons werkgebied aandacht aan theater/drama. Daarom zetten we begin 2020 wekelijks een theaterdocent uit de regio 'in the spotlight' op onze social media. Hieronder vind je al deze gezichten onder elkaar. 
LEES MEER
Scholingsochtend ICC'ers Sint-Michielsgestel/Haaren met Suzan Lutke
Dinsdagochtend 21 januari vond de jaarlijkse scholingsochtend plaats. We waren te gast bij Kentalis in Sint-Michielsgestel met de ICC'ers uit Sint-Michielsgestel en regio Haaren waar Suzan Lutke een scholingsochtend over muziek en de culturele competenties verzorgde. 
LEES MEER
Theatervoorstellingen Vught - domein 3
Vier Vughtse basisscholen besteden dit jaar extra aandacht aan theater . Dit doen zij in het kader van domein 3 (de Cultuur Loper); in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld ontwikkelt de leerling zich als publiek In de periode maart-april-mei bezoeken leerlingen van De Schalm, De Piramide, De Avonturier en Zuiderbos een professionele theatervoorstelling. 
LEES MEER
Terugblik bijeenkomst ICC basiscursus in Design Museum
Donderdag 16 januari waren we met de ICC basiscursus te gast in het Design Museum Den Bosch . Vanochtend verwachtingen opgehaald, gedeeld waar iedereen staat en wat er nodig is om verder te komen met de cultuurplannen, zojuist genoten van een heerlijke 😋 lunch en nu ‘op zaal’ om n.a.v. een kunstwerk een creatieve opdracht te bedenken!
LEES MEER
ICC scholingsochtend Vught
Maandagochtend 27 januari vindt de jaarlijkse scholingsochtend voor de Vughtse ICC'ers plaats bij Novalis in Vught. We starten met Pieter Mols, die het o.a. over de waarde van cultuuronderwijs en de toekomst gaat hebben, gevolgd door twee keuze workshops: een van Carola Mokveld en een van Wies Elshout. De een zal starten vanuit een thema, de ander vanuit een gedragsindicator. 
LEES MEER
Vervolg ukelele cursus
Goed nieuws voor de ukelele diehards! Harrie Hendriks gaat een vervolgcursus ukelele in het voorjaar aanbieden. Dit is voor degene die net een stapje verder willen gaan of die nog heel veel uitdagingen ziet in de ukelele! Ook deelnemers die al eerder (voor november 2019) de ukelele cursus bij Harrie hebben doorlopen kunnen zich aanmelden om mee te doen.
LEES MEER
2e TRY OUT in Vught
Op donderdag 27 februari vindt de 2e TRY OUT voor jongeren plaats. In samenwerking met MOVE Vught en een groep van vier enthousiaste jongeren - de TRY OUT CREW - organiseren we een sportieve en creatieve middag voor jongeren. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Trainingsmiddag Het Cultureel Zelfportret
Op maandagmiddag 3 februari neemt Plaza Cultura deel aan de door KunstLoc georganiseerde trainingsmiddag voor intermediairs over Het Cultureel Zelfportret. We zijn benieuwd naar de eerste ervaringen van scholen die hiermee gewerkt hebben om zo in te kunnen schatten of het ook van betekenis kan zijn voor de scholen in ons werkgebied. Wordt vervolgd!
LEES MEER
Beleving van leerlingen centraal bij MU artspace in E'hoven
MU artspace is een presentatieplatform over visuele cultuur en moderne digitale kunst. ‘We stimuleren een onderzoekende en artistieke houding. Van passieve gebruiker naar actieve maker’, vertelt Harm Hofmans, hoofd educatie. En je hoeft er niet eens perse voor naar Eindhoven. MU heeft een online vertaalslag gemaakt voor hun werkwijze.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Foto serie wedstrijd van het Klokhuis
Geen geld voor een vakdocent maar wel zin in een fotografieproject met je leerlingen? Doe dan (easy peasy) mee aan de Foto-serie Wedstrijd van Het Klokhuis ! Je vindt de beknopte instructie op de site en iedereen tot 14 jaar kan winnen. De wedstrijd eindigt op dinsdag 4 februari. Doen!
LEES MEER
Laatje inspireren door...Evelyn Glennie over 'how to truly listen'
Evelyn Glennie is een dove Schotse percussioniste. Bekijk hier haar TED talk waarin ze het belang van luisteren in het algemeen, luisteren naar ons lichaam, het belang van onderzoeken, jezelf vragen stellen, het openen en door-voel vermogen van je lichaam uitlegt waardoor je hele lichaam een resonantiekamer kan worden/zijn .
LEES MEER
SLO - Cirkel van creativiteit
Binnen kunstzinnige oriëntatie is het (cyclische) creatieve proces als uitgangspunt genomen voor de inhoud van het onderwijsaanbod. Dit proces draagt bij aan de ontwikkeling van de creativiteit. De kunstzinnige vakdisciplines (beeldend, dans, drama, muziek en cultureel erfgoed) kennen alle de aspecten van het (cyclische) creatieve proces.
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp