Copy
LOKAAL NIEUWS
Met nog 7 weken op de teller tot aan de zomervakantie staat de maand mei in het teken van de laatste teamscholingen en ICC bijeenkomsten. Ook wordt er al volop vooruitgeblikt naar het nieuwe schooljaar. Wil je voor 200% op de hoogte zijn van het werk van Plaza Cultura? Volg ons dan op Twitter of Facebook
CMK update mei 2019
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand mei.
LEES MEER
Foto-film jaar flitst voorbij!
Dit schooljaar besteden de basisscholen in Vught extra aandacht aan de discipline fotografie en film. Tussen de Carnavals- en Meivakantie hebben bijna alle klassen een foto- of filmbeleving meegemaakt. Het schooljaar, en dus ook het foto-filmjaar, loopt op haar einde. Alvast tijd voor een terugblik!
LEES MEER
Muzikale afsluiting St. Lambertus door de ogen van muzikant Kris van Son
Voor de muziekweken van Basisschool St. Lambertus in Gemonde werd mij gevraagd de kinderen songwriting lessen te geven. Zowel de onderbouw als de bovenbouw zijn hier de afgelopen weken mee aan de slag gegaan. De vragen waarmee ik aan de slag ging in de groepen waren: Waar bestaat een lied eigenlijk uit? Tekst, melodie, ritme..! 
LEES MEER
Het zal je opa maar zijn....nieuw lesproject van Judith Abels
Een nieuw project van theaterontwerper, beeldend kunstenaar en ontwerper Judith Abels uit Den Dungen. Over 75 jaar vrij en toch leeft de oorlog voor sommigen door....Het blijft van belang te herdenken, overdenken en de vrijheid te vieren, ook voor jongeren van nu. Opa was jij een held? Of papa was jou opa een held? Een doodgewone vraag lijkt het met hopend op een fraai antwoord. 
LEES MEER
Elk leven heeft betekenis - Elk verhaal heeft een boodschap
In een mooi en hartverwarmens gesprek met Marlies van Hout en Jolande van Erp van Stichting Levenswijs: Stichting LevensWijs draagt bij aan een zinvolle invulling van het leven van ouderen en streeft naar meer contact, begrip en solidariteit tussen ouderen en de jongere generaties.  
LEES MEER
Papierfabriek op obs de Bolster
Vanaf maandag 13 mei opent er een heuse fabriek aan de Ericastraat 33 te Sint-Michielsgestel bij obs de Bolster. Er is geen omgevingsvergunning en  de fabrieksarbeiders zijn allemaal jonger dan 8 jaar. Er is een heuse schaftkeet. In deze fabriek wordt papier geproduceerd.. 
LEES MEER
Samenwerkingen buitenschoolse cultuureducatie Vught
In 2018 hebben met ondersteuning en betrokkenheid van Plaza Cultura meerdere projecten plaats gevonden in het kader van innovatie buitenschoolse cultuureducatie in de Gemeente Vught. Een ambitie van de gemeente is om meer activiteiten te ontplooien, die in samenwerking mét de jeugd worden vormgegeven. Daarbij wordt samenwerking tussen diverse partijen (cultuur ism anderen) toegejuicht. Heleen houdt zich sinds april 2018 bezig met deze nieuwe uitdaging. Hier lees je haar korte indruk van afgelopen jaar.
LEES MEER
Als je weet wat je mist......
Dan komt kunst- en cultuuronderwijs in een ander perspectief én behoefte te staan bij de vragende partij en een erkentelijk gevoel bij degene die de vrager mag gaan ondersteunen. En als dát samenkomt dan geeft dat een mooie bodem tot wederkerigheid. Dit omschrijft in het kort het gevoel van Plaza Cultura sinds wij vier scholen van voormalige stichting SKOH uit de gemeente Haaren mogen ondersteunen in het vormen van hun kunst- en culturele ambities. 
LEES MEER
HELP! Tekening uit Vught gezocht.
MOVE Vught en Plaza Cultura zijn op zoek naar een gave voorkant voor het nieuwe, Vughtse Sjors Sportief & Creatief 2019-2020 boekje! Woon jij Vught? Zit je op de basisschool? Wil jij je creatieve talent inzetten en kans maken dat jouw gemaakte tekening in september 2019 op de voorkant van het nieuwe boekje staat? 
LEES MEER
Beeldimpressies culturele activiteiten
Ook in mei vinden en vonden er weer allerlei schoolprojecten plaats, waaronder het brugklastoneel van gymnasium Beekvliet, kunstructeurproject VERANDERS op obs de Bolster, teamscholing WAKKER op Zuiderbos etc. Benieuwd naar de beelden die erbij horen? Surf dan even naar het fotoalbum om onze website.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
'Boven water': lesbrief + documentaire + film
‘Boven Water’ is een lespakket dat de film “De Ondergrondse vergeet niet” van de Stichting Regio Filmproducties als uitgangspunt heeft. In deze film komt jaren na de oorlog iets boven water waardoor de oorlog plotseling weer actueel is en laat zien dat er nog steeds sporen van de Tweede Wereldoorlog aanwezig zijn. 
LEES MEER
Nieuwe expositie bij Kunstlocatie Würth
Kunstlocatie Würth opende op 7 april de nieuwe tentoonstelling: François Morellet – Geometrie en Ironie Kunstwerken uit de Verzameling Würth Vandaag de dag wordt Morellet (1926 Cholet – 2016 Cholet, Frankrijk) wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst. Klik op de link om meer te lezen over de mogelijkheden voor het onderwijs.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Kunst kijken in de klas, in het museum of waar dan ook
28,63 seconden: dat is volgens onderzoekers de tijd die mensen gemiddeld voor een kunstwerk blijven staan. Wat doe je dan in die krappe halve minuut? Kijken, een mening vormen en soms ook nog een selfie nemen. Deze kunstkaartjes dagen de kinderen uit om langer te kijken en het kunstwerk beter te leren kennen. 
LEES MEER
Over de creativiteit van de verbeelding: de school als speelplaats & cultuureducatie als schatbewaarder
Inge Spaander werd gevraagd te onderzoeken hoe cultuuronderwijs ‘creativiteit’ beïnvloedt. Als docent media, onderwijsmaker en (onderwijs)schrijver begon ze bij waar je dan moet beginnen. Wat is creativiteit en wat hebben we eraan? 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp