Copy
LOKAAL NIEUWS
CMK update december 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand december.
LEES MEER
Lekker muziek maken, daar gaat het om!
Op basisschool De Leydraad in Cromvoirt is muziekonderwijs al zo’n drie jaar een belangrijk onderdeel van het programma op de school. Directeur Mayke van Drunen: “Muziek is op onze school meer dan alleen muziekles. Muziek maakt kinderen vrolijk en ontspannen. We zien muziek als een unieke verbinder in Cromvoirt tussen de school en de inwoners van ons dorp.
LEES MEER
Maak met je klas deze 'dozen van geluk' en tover een glimlach op een gezicht!
Judith Abels (voorheen bekend onder 'Abels Eiland') heeft een leuk en hartverwarmend project ontwikkeld voor alle groepen van de basisschool (schoolbreed): Dozen van geluk heet het. In deze beeldende workshop gaan kinderen een persoonlijk beeld vormgeven in een doosje. Om dit vervolgens cadeau te doen aan een ander.
LEES MEER
Ateliers bij IPC thema 'speelgoed' op obs de Koningslinde
Op 24, 26 en 27 november was beeldend kunstenaar Cindy de Graaff uit Berlicum gestart met ateliers op obs de Koningslinde in Vught. Het thema is 'speelgoed', passend bij IPC. Speelgoed is er in vele soorten en maten. Maar alles is ontworpen om ons plezier te geven en nieuwe dingen te leren. Nieuwe bewegingen die we kunnen maken en onze verbeelding te de vrije loop te laten gaan.
LEES MEER
Professionele schijt hebben aan (!)
Laatst was ik (Dian) bij het digitale congres van de PO-Raad met als thema Burgerschap. Door theatermaker Lucas de Man hoorde ik de samenstelling van de volgende woorden: professionele schijt . Geweldig Lucas, dank je wel! Mijn verbeelding begon als een malle te ratelen. Het lijkt een tegenstelling en tegelijkertijd vullen ze elkaar fantastisch aan. Lucas legde uit dat je best schijt mag hebben aan dingen. 

 

LEES MEER
EMMA, een film door Vughtse jongeren
In de piek van de eerste Corona-golf riepen we Vughtse jongeren op om deel te nemen aan ons ‘online filmproject’. Vandaag 8 maanden verder mogen zij met trots hun eerste zelf geproduceerde film aankondigen. Het woord is dus aan hen: Met trots presenteren we jullie onze eerste film EMMA.

 

LEES MEER
Speciale aandacht voor deze expositie van een Vughtse kunstenaar
In de piek van de eerste Corona-golf riepen we Vughtse jongeren op om deel te nemen aan ons ‘online filmproject’. Vandaag 8 maanden verder mogen zij met trots hun eerste zelf geproduceerde film aankondigen. Het woord is dus aan hen: Met trots presenteren we jullie onze eerste film EMMA.

 

LEES MEER
Kinderen van bs het Molenven maken dozen van geluk
Kijk hier! De ‘dozen van geluk’, een project van Judith Abels uit Den Dungen, meteen in de praktijk gebracht op bs t Molenven. Wat een mooie persoonlijke kunstwerken zijn er gemaakt door de kinderen voor iemand van dichtbij die wel wat aandacht verdiend.

 

LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Neem de tijd!
Vijf jaar geleden in 2016, creëerde Maarten Baas de Schiphol klok waarin je een werkende man kunt zien die de tijd minuut voor minuut schildert. De klok is geïnstalleerd in de internationale terminal van Schiphol, een van de laatste dingen die reizigers zien voor ze Nederland verlaten. De blauwe overal, gele poetsdoek en rode emmer zijn een hommage aan de bekende Nederlandse artiest Mondriaan. Klik op 'lees meer' voor het filmpje.
LEES MEER
Tip: Verderkijken, Doordenken nieuwjaarseditie!
De denk routines uit VerderKijken DoorDenken zijn makkelijk in te zetten tijdens de les of thuis. Hoe leuk is het om samen alvast vooruit te kijken in het nieuwe jaar met het kunstwerk Schiphol klok van Maarten Baas? We gebruiken bij dit kunstwerk de denk routine: 'Step Inside'. Zorg ervoor dat iedereen het filmpje goed kan zien en/of mail de link naar hen. Bekijk op de website van onze collega's van Cultuurkade Meierijstad de vragen die je de leerlingen, je familie en jezelf kunt stellen.
 
LEES MEER
Monitor Cultuureducatie met Kwaliteit 2020
Al jaren monitort Kunstloc de voortgang van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in een tweejaarlijkse monitor. Deze monitor geeft inzicht in de werkwijze van de verschillende actoren die samen met de school werken aan het verbeteren van de kwaliteit van het cultuuronderwijs. De onderzochte doelgroepen zijn: de scholen, intermediairs, trainers en gemeenten. 
LEES MEER
Aan de slag met film in de klas?
Het is een lastige tijd, zonder leuke en leerzame excursies en uitstapjes naar het theater of filmhuis. Maar helemaal geen film in de klas? Dat laten we niet gebeuren! Daarom hebben we een aantal toffe films en opdrachten voor je verzameld. Alle films en opdrachten in dit document zijn gratis online beschikbaar om te kijken in de klas. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Lezen in de Kerstvakantie: nieuwe cultuurkrant NL
COVID-19 veroorzaakt zeer veel narigheid, maar geeft ook een boost aan digitale ontwikkelingen in de sector. En: wat betekent corona voor cultuureducatie in het primair onderwijs? Verder in de komende Cultuurkrant NL: vroeger waren kunstopleidingen deftige, naar binnen gekeerde instituten, nu richten ze steeds meer de blik naar buiten. En nog veel meer…
LEES MEER
Aankondiging regeling Schoolkracht: 
In de tweede helft van november wordt de nieuwe regeling Schoolkracht opengesteld, waarmee scholen in po, vo en so budget (maximaal 30.000 euro) kunnen aanvragen voor een plan voor schoolontwikkeling. Dit is een vervolg op het eerdere Schoolleiders Innovatie OntwikkelFonds (SIOF) en LerarenOntwikkelFonds (LOF).
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van december. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp