Copy
Cover jaarverslag 2018 maken met cyanotype bij Carola Mokveld
LOKAAL NIEUWS
Op de valreep voor de meivakantie onze april editie van de nieuwsbrief boordevol nieuwtjes op het gebied van cultuureducatie uit Vught, Sint-Michielsgestel en regio Haaren. Blik terug in ons jaarverslag 2018, neem alvast een kijkje vooruit in onze update over het sociaal domein Vught of misschien doe jij wel mee aan het onderzoek naar de effecten van digitaal muziekonderwijs? Wil je voor 200% op de hoogte zijn van het werk van Plaza Cultura? Volg ons dan op Twitter of Facebook
Meivakantie
Van maandag 22 april t/m zondag 5 mei genieten de Plaza meisjes van de meivakantie. Vanaf maandag 6 mei zijn we er weer om al je vragen en antwoorden te beantwoorden. 
LEES MEER
CMK update april 2019

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand april.
LEES MEER
Terugblik geslaagde studiedag STROOMM
Jaarlijks organiseert stichting Stroomm een studiedag voor alle 250 medewerkers. Zoals in 2018 werd ook dit jaar de studiedag in samenwerking met Plaza Cultura en Cultuurbox , met als thema: “Dieper duiken in kunst- en cultuureducatie” vormgegeven. De aftrap en afsluiting werd verzorgd door Lobke en Marcelle van IDKR8.
LEES MEER
Post!
Hupsakee! Post! Tegenwoordig werken wij met drie vrouw sterk. En je kunt ons nu naast op ons algemene mailadres, ook persoonlijk berichten. Check onze nieuwe contactgegevens via onderstaande link.
LEES MEER
Jaarverslag Plaza Cultura 2018
De afgelopen maanden zijn we bezig geweest het jaarverlsag van Plaza Cultura 2018 vorm te geven. Voor de tekst zochten we weer de samenwerking met Anita van den Boogaard van bureau schrijfstijl op. De cover komt dit jaar van eigen hand! Met ons team gingen we o.l.v. Carola Mokveld aan de slag met cyanotypie. Dit alles komt samen in ons jaarverslag wat je leest via de 'lees meer' knop.
LEES MEER
Een kijkje richting.....sociaal domein
Hoe mooi zou het zijn als via kunst en cultuur mooie sprankelende ideeën en initiatieven zorgen voor verbindingen. Verbindingen die (nog) niet zo voor de hand liggen, maar die wel heel voor de hand kunnen liggen.
LEES MEER
Studio stop motion leskist klaar voor gebruik!
Jaaaaah onze nieuwe ‘studio stop motion’ leskist is klaar! Gemaakt door Jany van Nood van 'Noodzaken'. Wil jij op jouw school met animatie aan de slag? Als school in ons werkgebied kun m gratis bij ons lenen.
LEES MEER
Aanmelden cultuuraanbieders Vught voor Sjors creatief
Dit schooljaar (’18-’19) hebben MOVE Vught en Plaza Cultura het sport- en cultuurstimuleringsproject “Sjors Sportief” en “Sjors Creatief” geïntroduceerd, in de gemeente Vught. Het heeft ons blij verrast hoeveel bekendheid het project “Sjors” heeft gekregen en hoeveel kinderen er deel hebben genomen. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
ICC'er worden? Dat kan!
Bij aanvang van het nieuwe schooljaar gaat er weer een ICC basiscursus van start. Deze cursus is helemaal onder de loep genomen en samen met de trainers (Jacqueline Braat en Bram Relouw) ga je aan de slag vanuit je eigen leerdoelen. 
LEES MEER
Even voorstellen: Marijke Liefting
Mijn naam is Marijke Liefting (1967) en ik heb het mooiste werk van de wereld. Ik ben co-teacher Beeldende Vorming en educatief auteur. Ik mag onderzoeken, scheppen, nadenken, uitproberen, schrijven, schilderen, praten, reflecteren en opnieuw maken. Het is een oneindig proces, dat ik graag deel met leerkrachten en leerlingen. Want bijna iedereen ervaart deze activiteiten als zinvol en het geeft de meesten van ons een intense voldoening om iets te creëren naar eigen idee.
LEES MEER
Museumschatten krijgt vervolg
Goed nieuws: ook komend schooljaar kunnen Brabantse middelbare scholen deelnemen aan Museumschatten, de vergoedingsregeling van de Provincie Noord-Brabant om museumbezoek onder middelbare scholieren te bevorderen. Binnenkort ontvangen alle scholen informatie over de aanmelding.
LEES MEER
Gratis rondleidingen door van Gogh tentoonstelling
Speciaal voor het onderwijs opent het Noordbrabants Museum bij deze tentoonstelling in de ochtenduren het museum en biedt alle Brabantse scholen naast gratis entree ook gratis rondleidingen aan. Van kleuterklas tot MBO-groep: iedereen is welkom! Voor elke doelgroep is er een passend lesprogramma dat aansluit bij hun kennis en beleving.
LEES MEER
Save the date: Brabantse Erfgoedprijs 2019
Zet 'm alvast in uw agenda: 7 november 2019 wordt de Brabantse Erfgoedprijs uitgereikt. Toen en toekomst reiken elkaar de hand bij deze tweejaarlijkse prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Vanaf half april kunt u uw project weer indienen.
LEES MEER
Nieuwe media(kunst) workshops van SNENS
Met onze fotocamera's, smartphones en tablets leggen we tegenwoordig de wereld om ons heen vast. Deze media zijn bijna niet meer weg te denken en brengen allerlei nieuwe en interessante mogelijkheden met zich mee om kunstzinnig in de klas mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan green screen, het ontwerpen van 3D projecten (bijvoorbeeld als voorbereiding op 3D printen), programmeren of het ontwerpen van virtual reality spaces in de klas. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Raad voor cultuur adviseert minister van Egelshoven 'Cultuureducatie- en participatie moeten hoger op de nationale agenda'
Vorige week verscheen het advies 'Cultuur dichtbij, dicht bij cultuur' van de Raad voor Cultuur. De Raad ziet cultuureducatie en -participatie als belangrijke voorwaarde voor een inclusief cultuurbeleid waarbij cultuur voor iedereen toegankelijk is. In het advies heeft de Raad dan ook volop aandacht voor het belang van cultuur op school: in het primair onderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs en mbo. Daar zijn wij blij mee.
LEES MEER
Gezocht: basisscholen voor deelname aan onderzoek effecten digitaal muziekonderwijs
Het LKCA werd benaderd door Marlijn Janson, PhD kandidaat in Neuromusicologie en Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit, met de vraag of ze kunnen helpen om basisscholen te vinden die deel willen nemen aan haar promotieonderzoek.Vandaar dit bericht! Marlijn doet, in samenwerking met Artur Jaschke en Erik Scherder , neuropsychologisch onderzoek naar de effecten van digitaal muziekonderwijs op de cognitieve functies van kinderen.
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp