Copy
LOKAAL NIEUWS
We zijn er weer! Fris en opgeladen zijn wij maandag 19 augustus weer begonnen. De eerste teamscholingen, het 2e cultuurcafé Vught en diverse cultuurprojecten op scholen hebben alweer plaatsgevonden dus tijd voor een update! Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws abonneer je dan op onze Facebookpagina of Twitter account.
CMK update augustus/september 2019
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maanden augustus/september.
LEES MEER
Kick Off Sjors creatief en Sjors sportief
Hij is er weer! Het nieuwe Sjors Sportief Sjors Creatief boekje in Vught. In samenwerking met MOVE Vught heeft Plaza Cultura er ook dit schooljaar weer voor gezorgd dat allerlei sportieve en culturele aanbieders uit de gemeente hun aanbod zichtbaar maken. De afgelopen weken ontvingen de basisscholen in Vught grote stapels boekjes. 
LEES MEER
Opruiming
Net voor de zomervakantie hebben wij bij Plaza Cultura ons archief eens aangekeken en opgeruimd. Er staan al enige tijd een aantal mooie lesprojecten op de plank waarvan we liever hebben dat ze gebruikt worden dan dat ze hier staan te verstoffen. Welke school kunnen we hier blij mee maken? 
LEES MEER
En dan zijn we nu echt van start met 75 jaar bevrijding Vught!
Op dinsdag 27 augustus vond de aftrap plaats van 75 jaar bevrijding Vught in de Petruskerk . Deze bijeenkomst was speciaal voor leerkrachten en vrijwilligers om uitleg te krijgen over de drie educatieprojecten die vanaf begin september gestart zijn. Als eerste gaf Henk Smeets van het Vughts Museum een toelichting op speciaal hiervoor ingerichte tentoonstelling in de Petruskerk. Rolf Vonk van Erfgoed Brabant sloot daarop aan om aan de tentoonstelling het educatieproject de methode vierslag uit te leggen.
LEES MEER
Scholingsmogelijkheden Plaza Cultura schooljaar 2019-2020
Ieder jaar organiseert Plaza Cultura, al dan niet met collega's uit de regio, scholingen voor leerkrachten en/of cultuuraanbieders. Om alvast een idee te krijgen van wat er komend jaar voorbij komt, hieronder een overzichtje. Inschrijven kan vanaf na de zomervakantie via je ICC'er. 
LEES MEER
Update: innovatie buitenschoolse cultuureducatie Vught
Sinds ruim een jaar zet Plaza Cultura zich in om binnen de gemeente Vught nieuwe initiatieven aan te jagen en ondersteunen op het gebied van buitenschoolse cultuureducatie. Daarbij wordt samenwerking tussen culturele (en niet- culturele) organisaties toegejuicht en wordt de stem en eigen inbreng van jeugd en jongeren als belangrijk onderdeel meegenomen. Afgelopen jaar hebben diverse nieuwe samenwerkingen en initiatieven plaatsgevonden. 
LEES MEER
Kinderen obs de Bolster luisteren naar klassieke muziek in de Classic Express
Op maandag 2 en dinsdag 3 september stond de rijdende concertzaal van het Prinses Christinaconcours, genaamd de Classic Express, op het Campanulaplein in Sint-Michielsgestel voor de leerlingen van OBS de Bolster . Zij vieren hun 40 jarig jubileum met allerlei muzikale activiteiten waaronder concerten dóór kinderen vóór kinderen!
LEES MEER
Cultuur café Vught
Ontmoeten en delen in het Cultuur Café Vught. Op maandag 2 september kwam Cultuurnetwerk Vught bij elkaar. Een paar keer per jaar geeft Plaza Cultura met het netwerk vorm aan een ontmoetingsmoment, waar ruimte is om elkaar beter te leren kennen, actualiteiten te bespreken. te delen en te professionaliseren. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Lessuggesties rondom 75 jaar bevrijding
In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland werd bevrijd. Omdat veel scholen hier aandacht aan gaan besteden in september/oktober 2019 verzamelen we in dit nieuwsitems de komende maanden ideeën/tips/mogelijkheden om dit onderwerp tot leven te brengen in je klas. Doe er je voordeel mee! 
LEES MEER
Kom met je klas naar kunstlocatie Würth
Al jaren ontvangt het educatieteam van Kunstlocatie Würth met veel plezier schoolklassen uit het basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs. Inmiddels komen er 100-den leerlingen per maand naar Kunstlocatie Würth om deel te nemen aan het educatieprogramma. Het programma wordt gratis aangeboden; omdat iedereen van Kunst & Cultuur moet kunnen genieten. Kom jij ook?
LEES MEER
Nieuw van Erfgoed Brabant: lesproject over van Gogh
Vol trots presenteert Erfgoed Brabant i.s.m. Van Gogh Brabant het nieuwe lesproject voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs: ‘Brabants kwartiertje met Van Gogh’ , over Vincent van Gogh: een wereldberoemde kunstenaar met wortels in Brabant. Vincent van Gogh is een wereldberoemde Brabander, die de provincie doorkruiste voordat hij naar Frankrijk vertrok.
LEES MEER
In de spotlight: ritueelbegeleider Christien van Bergen
Mijn naam is Christien van Bergen, ik praat graag over de dood en ja, dat vinden veel mensen raar. Het is mijn dagelijks werk en ik vind het nog leuk ook. Als ritueelbegeleider bij afscheid mag ik mensen begeleiden bij het vorm en inhoud geven aan een bijzonder moment in hun leven. 
LEES MEER
Inspiratiedag Kunstloc voor VO: de kunsten als leeromgeving
Op dinsdag 29 oktober gaan we samen in het oog van de storm staan. We verkennen, ontdekken en onderzoeken waar we zelf staan in de wervelstorm van onderwijsvernieuwing. Wat is volgens jou de rol van de huidige en toekomstige kunstvakdocent? En welke kansen bieden de kunsten het onderwijs?'
LEES MEER
Museumles bij Design van het Derde Rijk
Design Museum Den Bosch presenteert als eerste ter wereld een overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. De tentoonstelling participeert in de herdenking 75 jaar vrijheid. Belangrijke bruiklenen komen uit grote Duitse musea te Berlijn en München. Bij deze tentoonstelling bieden wij de museumles.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Ideeën Kinderboekenweek 2019: reis mee!
Van 2 t/m 13 oktober 2019 staan voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek: Reis mee! Plaza Cultura helpt je graag met het vinden van een leuk project dat je tijdens de Kinderboekenweek in jouw klas in kan zetten. Wij verzamelden alvast wat inspiratie voor je, zie link hieronder.
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp