Copy
LOKAAL NIEUWS
Welkom bij de maart editie van onze nieuwsbrief boordevol nieuwtjes op het gebied van cultuureducatie uit Vught en Sint-Michielsgestel. Laat je informeren en inspireren over Cultuureducatie met Kwaliteit, de dansweken op bs de Parel, de studiedag van stichting STROOMM etc. Wil je voor 200% op de hoogte zijn van het werk van Plaza Cultura? volg ons dan op Twitter of Facebook
CMK update maart 2019

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand maart.
LEES MEER
Studiedag STROOMM
In opdracht van stichting STROOMM en samen met CultuurBox en de werkgroep van STROOMM organiseren wij ook dit jaar weer de jaarlijkse studiedag. Het thema is 'dieper duiken in in kunst- en cultuureducatie' waarmee de leerkrachten zich verdiepen in het werken met de culturele competenties (onderzoeken, creëren en reflecteren. De aftrap wordt verzorgd door IDKR8 en aansluitend kunnen leerkrachten kiezen uit 17 verschillende workshops die vanuit een kunstdiscipline aansluiten bij de competenties. 
LEES MEER
Er wordt gedanst op de Parel!
Dit schooljaar staat de kunstdiscipline DANS in de schijnwerpers op basisschool de Parel. Hoe zij dit doen? Door het team wat meer bagage op dit vlak mee te geven. Hiervoor heeft dandocente Lotte Timmermans in januari gezorgd. Maar ook krijgen de kinderen 4 danslessen van kunstvakdocenten uit de buurt. 
LEES MEER
Jeugdfonds sport & cultuur Vught
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s Hertogenbosch-Vught betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. 
LEES MEER
Uitbreiding scholen
Wat als twee onderwijsstichtingen fuseren: SKOH en SKIPOSS in Cadans Primair. Dan kiezen ze ook voor cultuuronderwijs en mogen wij, Plaza Cultura vier nieuwe scholen gaan begeleiden hun kunst- en cultuuronderwijs vorm te geven.  
LEES MEER
ICC bijeenkomsten Vught en Sint-Michielsgestel
Woensdag 27 november komen de ICC'ers uit Sint-Michielsgestel weer bij elkaar. Deze middag stond met hulp van coach Jacqueline de Wit in het teken van kennisdeling. Op maandag 1 april komen de ICC'ers van Vught bij elkaar.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Gezocht: scholen vol verbeeldingskracht
Kunsenares Peerke Malschaert is in opdracht van KunstLoc op zoek naar scholen die deel willen nemen aan een Cultuurloper- Theaterproject. Vanuit De Cultuur Loper wil KunslLoc een kunstbeleving voor scholen vormgeven om met scholen het gesprek aan te kunnen gaan over een kunstervaring en hoe dat bijdraagt aan betekenisgeving. 
LEES MEER
In de spotlights: fotografie docente Irma Bulkens
Het is foto-film jaar in Vught. Daarom zetten we een fotografiedocente in the spotlight, die we dit jaar ontmoet hebben en opgenomen in ons aanbod op de website. Irma Bulkens (1973) is fotograaf, moeder en kunstvakdocent, met een achtergrond in zorg, onderwijs en ondernemen. 
LEES MEER
In de spotlights: zangeres en zangcoach Chelsea Foreman
Mijn naam is Chelsea Foreman, 28 jaar oud en sinds een aantal maanden woonachtig in ’s-Hertogenbosch. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen met het mooiste beroep van de wereld, namelijk uitvoerend zangeres en zangcoach. Vanuit mijn eigen bedrijf ‘Foreman Vocal Coaching’ begeleid ik projecten, geef ik privé zangles, auditietrainingen, workshops en masterclasses.
LEES MEER
Brabants internationaal kinderfestival
Van 5 t/m 11 juni is in het Breda het BRIK Festival. Dit Brabants Internationaal Kinderfestival biedt ook schoolvoorstellingen aan. Een schoolvoorstellingsbezoek kost € 5,- per leerling, inclusief busvervoer en educatief materiaal. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Pleidooi voor filmles op school: leer kinderen zo vroeg mogelijk beelden te filteren
Eigenlijk zou filmles een zelfstandig vak moeten zijn op de basisschool, vindt de allereerste filmleraar van het jaar Jeroen Stultiens. Want kinderen worden via de sociale media, televisie en film met zoveel beelden geconfronteerd.  ‘Als leerkracht kun je niet meer wegkomen met ‘dat het jouw ding niet zo is’.’
LEES MEER
Doe mee aan de Lang Leve de Muziek Wedstrijd!
'Wil jij met je klas meedoen aan Lang Leve de Muziekshow? Geef je dan nu op! Ga naar Méér Muziek in de Klas voor het aanmeldingsformulier. Lang Leve de Muziek Show is een landelijke muziekwedstrijd voor basisscholen. 
LEES MEER
Cultuurkrant 2019 - nr 1
De eerste Cultuurkrant NL van dit jaar is net verschenen. Met daarin onder andere interviews met trompettist Eric Vloeimans en scheidend directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie Jan Jaap Knol. En: wat geven de provincies eigenlijk uit aan kunst- en cultuureducatie? Hier lees je 'm online! 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp