Copy
LOKAAL NIEUWS
De zomervakantie staat voor de deur! Wij, Dian - Heleen - Kristel, kijken terug op een bewogen en dynamisch schooljaar. Bewogen in personele setting en dynamisch gezien alle culturele activiteiten die er weer plaatsvonden én de nieuwe taken die Plaza Cultura erbij gekregen heeft vanuit de gemeente Vught. Voor nu wensen we je een hele fijne zomervakantie, rust lekker uit, geniet van het mooie weer en slowwww down. 
CMK update juni/juli 2019
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand mei.
LEES MEER
De 'vrijheidsrok': een bijzondere manier om de vrijheid door te geven
Verzetsstrijder Mies Boussevain-van Lennep is de bedenker en ontwerper van de befaamde vrijheidsrok . Mies overleefde in 1944 Kamp Vught, in tegenstelling tot diverse familieleden van haar. In de wederopbouw net na de oorlog bedacht zij op een creatieve manier de vrijheidsrok die werd gemaakt van in die tijd schaarse oude lapjes stof en garen. De lapjes moesten dierbare lapjes zijn met een herinnering. Zo ontstond er een rok met vele verhalen.
LEES MEER
Save the date: 9 september!
Samen met jou kijken we vast vooruit naar komende kinderboekenweek; Reis mee! We organiseren samen met Lobke en Marcelle van IDKR8 een middag waarin ICC'ers, leerkrachten en cultuuraanbieders samen vakoverstijgend ontwerpen. Een actieve middag waarin je praktische ideeën op doet en waarbij leerkrachten en cultuuraanbieders elkaar op basis van een gezamenlijk thema ont-moeten!
LEES MEER
De werken van kinderen zijn alvast klaar....atelierroute Sint-Michielsgestel
In september wordt de vijfde editie van de Atelierroute in de gemeente Sint-Michielsgestel gehouden. Bij de voorbereiding van deze atelierroute ontstond al snel het idee om ook kinderen van de basisschool hierin te betrekken.
LEES MEER
Afscheid Hajo Renkema
Afgelopen maand namen wij ook afscheid van Hajo Renkema, al 13 jaar bestuurder van SKIPOS, het huidige Cadans Primair. Naast deze rol heeft Hajo voor Plaza Cultura veel betekend. Zo zat hij 12 jaar geleden in de sollicatatiecommissie en nam hij Kristel mee aan, heeft hij zich vanuit zijn holistische visie op onderwijs altijd har(t)d gemaakt voor het cultuuronderwijs op de SKIPOS scholen en in 2016 stond hij op als nieuwe werkgever van Plaza Cultura.
LEES MEER
Vliegvleugels en Kriebelpoten op obs de Piramide
De kleine reizende tentoonstelling ‘ Vliegvleugels en Kriebelpoten ’, bestaat uit drie kunstwerken die geïnspireerd zijn op insecten en andere geleedpotigen. De Rooise kunstenaar Inge Bollen heeft deze kunstwerken gemaakt.
LEES MEER
Scholingsmogelijkheden Plaza Cultura schooljaar 2019-2020
Ieder jaar organiseert Plaza Cultura, al dan niet met collega's uit de regio, scholingen voor leerkrachten en/of cultuuraanbieders. Om alvast een idee te krijgen van wat er komend jaar voorbij komt, hieronder een overzichtje. Inschrijven kan vanaf na de zomervakantie via je ICC'er. 
LEES MEER
Theater driedaagse jongeren Vught
Een nieuwe Vughtse theater3daagse voor jongeren vanaf 12 jaar Erin, Sophia, Cas en Eline zijn 4 jongeren uit Vught. Zij hebben in gesprek met Plaza Cultura een idee bedacht: een theaterweek voor jongeren in de zomervakantie. Een week waarin jongeren samen aan de slag gaan om een eigen theaterstuk in elkaar te zetten. 
LEES MEER
Teamscholing obs de Koningslinde met IDKR8
Donderdagochtend 6 juni heeft het team van OBS De Koningslinde samen met IDKR8 de kennis over de culturele competenties weer opgefrist, is er gekeken naar en gewerkt met de bijbehorende doelen (gedragsindicatoren) en is er gefocust op 'op welke manier willen wij onze ateliers inrichten?' 
LEES MEER
Lancering Pietertjespad Vught
Op woensdagochtend 19 juni opende wethouder Toine van de Ven samen met 85 schoolkinderen het Pietertjespad , de nieuwe Vughtse erfgoedspeurtocht. Het is een unieke gebeurtenis want het is in Nederland het eerste pad ‘voor kinderen, door kinderen’. Daarmee geldt het als voorbeeldproject voor Brabant. 
LEES MEER
Gr. 6-7 obs de Bolster naar voorstelling Kwatta Kweeste
Een van de cultuurambities van obs de Bolster is kinderen in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld zich te laten ontwikkelen als publiek. Van daaruit hebben zij dit jaar gekozen voor een voorstelling van Kwatta voor de groepen 6-7. De Kwatta Kweeste is een voorstelling voor bange avonturiers en avontuurlijke bangeriken. 
LEES MEER
Nieuw aanbod: Escape now in de Petrus
Kom met de klas langs voor een spannende ontdekkingstocht in De Petrus. Leerlingen uit groep 5 en 6 ontrafelen het geheim dat al eeuwen in deze voormalige kerk ligt opgesloten. Door in de rol te kruipen van jonkvrouwen en edelmannen, ambachtslieden en hofnarren, wetenschappers, zwervers en geestelijken, verkennen zij op speelse wijze De Petrus. Zo maken zij actief kennis met de bibliotheek en de geschiedenis van Vught.
LEES MEER
Summer Thrill voor jongeren Vught
Summerthrill voor jongeren in Vught! voor uitdagende en spannende activiteiten voor waaghalzen, lefgozers en creatievelingen! Ben jij deze zomervakantie gewoon thuis? Check dan eens onze agenda en misschien durf en wil je wel aan onze summerthrill challenges meedoen!! We dare you! 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Museum voor Religieuze Kunst verder als Museum Krona
Het Museum voor religieuze kunst in Uden heeft een nieuwe naam: Museum Krona Kunst, Klooster, Kruidentuin Krona is het Zweedse woord voor kroon. De naam is een verwijzing naar de heilige Birgitta uit Zweden. 
LEES MEER
Paul van Loon en stichting Leergeld kondigen in Den Bosch musical aan
Kinderboekenschrijver Paul van Loon gaat met Stichting Leergeld een eindmusical voor groep 8 van de basisschool in Nederland produceren. In het verhaal van Van Loon is de boodschap van Stichting Leergeld over sociale uitsluiting verwerkt.
LEES MEER
Rondleiding Middeleeuwse stad van Bosch in HNBM uitgebreid met dramaworkshop
De rondleiding 'Middeleeuwse stad van Bosch' in het Noordbrabants museum is nu nóg leuker; de museumles is namelijk uitgebreid met een dramaworkshop! Rondleiding Hoe zag het leven er uit in de middeleeuwse stad van Jheronimus Bosch? 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Cultuurbeleid 2021-2024
Geweldig nieuws! De Cultuurkaart VO blijft bestaan en komt ook voor het VSO beschikbaar. En de CmK regeling wordt voortgezet in 2021-2024. Bron: lkca Cultuur voor iedereen: het is een van de speerpunten van de uitgangspuntenbrief waarin minister Van Engelshoven de kaders schetst voor het nieuwe cultuurbeleid voor 2021-2024.
LEES MEER
MuziekMatch: 1 miljoen voor muziekonderwijs op scholen
Minister Van Engelshoven stelt in 2019 en 2020 1 miljoen euro beschikbaar voor samenwerkende regionale partijen die zich inzetten voor duurzaam muziekonderwijs op alle basisscholen in hun regio. Deze MuziekMatch wordt uitgevoerd door Méér Muziek in de Klas.
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp