Copy
LOKAAL NIEUWS
Op de valreep voor de carnavalsvakantie ontvang je van ons de laatste nieuwtjes op het gebied van cultuureducatie uit Vught en Sint-Michielsgestel van de maand februari. Laat je informeren en inspireren over het jaar van Rembrandt, voorbeeld projecten en ideeën van andere scholen, blik vast vooruit naar Operatie Market Garden in het najaar van 2019 etc. Maar nu eerst: tijd voor vakantie!
CMK update februari 2019

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand februari.
LEES MEER
Update team Plaza
Even een update vanuit het Plaza team om jullie op de hoogte te houden van wat er zich achter de schermen afspeelt. Net voor de kerstvakantie 2018 kregen we vanuit de gemeente Vught te horen dat we urenuitbreiding krijgen richting sociaal domein (zorg en welzijn).
LEES MEER
Werken met een foto-film docent?
Werken met een foto- of filmdocent? Vanuit een thema? Gericht op onderzoeken, creëren, reflecteren? Scholing voor je team? Hier een paar docenten en aanbieders uit de omgeving! Diverse docenten zijn ook breder in te zetten voor kunsteducatie.
LEES MEER
Brugklassers gynasium Beekvliet spelen Oedipus
Ben jij erbij dit schooljaar? Dit jaar zullen de brugklassers van gymnasium Beekvliet de voorstelling 'Oedipus' ten tonele gaan brengen. Meer informatie lees je op de poster en via onderstaande 'lees meer' link.
LEES MEER
Tijd voor een jubileumfeestje!
In september 2019 bestaat de Atelierroute Sint-Michielsgestel 5 jaar, tijd voor een jubileumfeestje! Bij deze jubileumeditie willen de organisatie alle kinderen uit de huidige groepen 5 in de hele gemeente Sint-Michielsgestel de kans geven om samen met een lokale kunstenaar aan het werk te gaan. 
LEES MEER
Save the date!
Samen met jou kijken we vast vooruit naar komende kinderboekenweek; Reis mee! We organiseren samen met Lobke en Marcelle van IDKR8 een middag waarin leerkrachten en cultuuraanbieders samen vakoverstijgend ontwerpen. Een actieve middag waarin je praktische ideeën op doet en waarbij leerkrachten en cultuuraanbieders elkaar op basis van een gezamenlijk thema ont-moeten! 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
De grote doen alsof show - Gabri Wijnakker
Nieuw -> De Grote Doen Alsof Show! Een educatieve improvisatieshow waarbij kinderen en jongeren de kans krijgen om hun eigen podiumtalent te ontdekken . Zij leren om in een veilige omgeving te stralen voor publiek, en kinderen elkaar leren waarderen voor hun spelinbreng, durf en optreden.
LEES MEER
Bezoek STRP festival 2019
Van 30 maart - 7 april vindt het kunst- en technologie festival ‘STRP Festival 2019’ plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Daarnaast is er van maandag 1 tm vrijdag 5 april een STRP scholenprogramma ontwikkeld waarvoor je je nu in kan schrijven! Over STRP ‘To hell with future phobia, here’s to the future!’, zeggen we bij STRP. 
LEES MEER
Operatie Market Garden 2019
In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland werd bevrijd. Omdat veel scholen hier aandacht aan gaan besteden in september/oktober 2019 verzamelen we in dit nieuwsitems de komende maanden ideeën/tips/mogelijkheden om dit onderwerp tot leven te brengen in je klas. Doe er je voordeel mee! 

 

LEES MEER
Eerste Wereldoorlog experience
Een bijzondere experience voor middelbare scholieren is in ontwikkeling. Stichting Educatief Experience Center WO1 is een loopgravenstelsel in 's-Hertogenbosch, vormgegeven alsof de oorlog er nog woedt. Middels een rondleiding van een uur kunnen leerlingen kennis maken met het leven van een frontsoldaat. Je leert over de oorlogvoering, maar ook over de dagelijkse beslommeringen, de verveling, de heimwee en de gevaren. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Pleidooi voor filmles op school: leer kinderen zo vroeg mogelijk beelden te filteren
Eigenlijk zou filmles een zelfstandig vak moeten zijn op de basisschool, vindt de allereerste filmleraar van het jaar Jeroen Stultiens. Want kinderen worden via de sociale media, televisie en film met zoveel beelden
ge-confronteerd.  ‘Als leerkracht kun je niet meer wegkomen met ‘dat het jouw ding niet zo is’.’
LEES MEER
De kracht van muziek bij 'de Kennis van nu'
Eind januari ging het bij tv programma de Kennis van Nu over de kracht van muziek. Gezien? De moeite van het terugkijken waard! Muziek heeft invloed op onze emoties, ons wel-zijn en kan helend werken. Zo blijkt ook dat oudere chirurgische patiënten ervan opknappen, dat het een fundamentele rol kan spelen in de zorg en ook de neurologische positieve effecten bij jonge patiëntjes. 
LEES MEER
Gratis webinar cultuureducatie - kijken met kinderen naar cultuur
Durf jij het aan? Met je klas in gesprek over kunst en cultuur? Of vind je dat je daarvoor zelf eerst meer kennis van cultuur zou moeten hebben? Vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit bieden we een gratis webinar aan over kijken naar én praten over cultuur. 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van januari. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp