Copy
LOKAAL NIEUWS
Oktober.....de maand waarin de herfst z'n intrede doet, tijd om naar binnen te keren, te overdenken, beslissen,  los te laten, te verteren en ook te oogsten. Oogsten doen we ook op het gebied van kunst en cultuur in deze periode! Plannen die voor de zomer gemaakt zijn worden nu uitgevoerd. Wat zoal, dat lees je in deze nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws abonneer je dan op onze Facebookpagina of Twitter account.
CMK update oktober 2019
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand oktober.
LEES MEER
Muziekweek bs de Wegwijzer
Afgelopen augustus traptte bs de Wegwijzer uit Den Dungen het schooljaar af met een teamscholing muziek door Kim Spook ! Waarom? Omdat ze dit schooljaar vanuit hun cultuurambities extra aandacht willen besteden aan muziekonderwijs. 
LEES MEER
Inspirerend materiaal/websites
Regelmatig komen wij interessante websites, mooie spelmaterialen etc. tegen in ons werk. We delen dit graag met je! 
LEES MEER
Feestelijke en culturele lustrumdag op obs de Koningslinde
Op vrijdag 4 oktober vierde obs de Koningslinde uit Vught haar 5 jarig bestaan. Op deze dag genoten de kinderen van een variëteit aan culturele workshops. Van singer/song writing tot dans en van theater tot werken in een digitale muziekwerkplaats.
LEES MEER
Het gonst in Vught: 75 jaar vrijheid 
Mooie, intense, ontroerende maar ook hartverwarmende verhalen tussen jong en oud over oorlog en wat vrijheid kan zijn. Afgelopen weken gonst het in Vught rondom de vrijheidsrok in het kader van Vught viert Vrijheid. 
LEES MEER
Dansgezelschap de Stilte te gast op bs Herman Jozef
Dit jaar besteedt de Herman Jozef school extra aandacht aan de kunstdiscipline dans , dit doen zij o.a. met gastlessen van dansdocente Lara Knoops maar ook met voorstellingen van dansgezelschap de Stilte uit Breda. 
LEES MEER
Theaterproject Jong & Oud
De onbevangenheid van een kind, de levenservaring van senioren en de wijsheid van beide. Die combinatie zorgt voor prachtige ontmoetingen en plezier. In een samenwerking tussen Woonwijze en Vis in het Water Theater van Nicole Oerlemans starten in oktober theaterlessen voor jong en oud in ontmoetingscentrum de Molenhoek in Vught.
LEES MEER
Leerarrangement Landen en Techniek - Theresia school Berlicum
Afgelopen maand is de Theresia school schoolbreed gestart met het leerarrangement ‘landen en muziek”. Een onderdeel van het leerarrangement zijn de kunstdisciplines dans en muziek . 
LEES MEER
Week van de toegankelijkheid Vught
Week van de Toegankelijkheid 7 t/m 11 oktober 2019 Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt. Plaza Cultura is via de Gemeente Vught door Samen Sterk in de Wijk benaderd om samen met hen na te denken over de culturele invulling van deze Week van de Toegankelijkheid. Er is een divers programma uit gerold, waarbij bestaande activiteiten met een 'toegankelijk' tintje worden uitgevoerd en nieuwe activiteiten voor kleine verrassingen en bewustzijn zorgen. 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Theater Artemis - Actievoeren = kunst!
Theater Artemis heeft t/m december voor 6 klassen nog een plekje vrij om ACTIE TE VOEREN! En dat is KUNST! Hebben jullie ideeën voor een beter kinderleven? Dromen jullie van een mooiere wereld? Willen jullie dat de wereld dat weet? Een klas werkt een dag samen met een theaterdocent en een beeldend kunstenaar. Als afsluiter trekken ze de straat op en voeren actie voor hun ideeën, wensen, klachten en dromen!
LEES MEER
Vernieuwde ICC basiscursus van start!
De 1e (vernieuwde) ICC basiscursusbijeenkomst zit erop! Na een kennismaking met elkaar en de mogelijkheden van Let’s Play hebben de cursisten hun verwachtingen t.a.v. de cursus én de trainers benoemd, vervolgens hun meest waardevolle cultuurbeleving met elkaar gedeeld en hebben ze geoefend met vragen stellen- samenvatten- doorvragen.
LEES MEER
Méér muziek in de klas workshop PLUS
Wil jij je laten bijscholen of nieuwe ideeën opdoen voor muziekonderwijs op de basisschool? Volg dan de Méér Muziek in de Klas Workshop + in Maastricht of Eindhoven! Een studiemiddag met verschillende workshops, een verdieping in de regionale verankering van muziekonderwijs en de mogelijkheid om tips uit te wisselen over hoe je een leerkrachtenteam enthousiasmeert om meer met muziekonderwijs te gaan doen.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Gratis busvervoer naar het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum biedt gratis busvervoer en gratis entree aan voor het primair onderwijs. U betaalt alleen de rondleiding of de workshop. Heeft u vragen over de Rijksmuseumbus? 
LEES MEER
Studiedag Rijksmuseum voor leerkrachten
Meld uw aan voor de studiedag ' Naakt in de kunst en in de klas'. Tijdens deze studiedag willen we u inspireren en praktische tips uitwisselen om de beeldtraditie van naakt in de klas te behandelen. In de ochtend zijn er lezingen van conservatoren, kunstenaars en verschillende experts. ’s Middags zijn er rondleidingen en workshops in de musea aan het Museumplein. 
LEES MEER
Symposium: wat zie jij? 
Het Rijksmuseum en het LKCA organiseren een symposium voor museumeducatoren. Welke tools kun je inzetten in een museum om bezoekers te leren ‘zien’? Amy Herman gaat in haar keynote in op de kunst van het observeren. Ook zijn er keynotes van Anna van Leeuwen (kunstjournalist) en Lucas Westerbeek (directeur De Frisse Blik). 
LEES MEER
Schoolleiders en cultuureducatie: op zoek naar verbinding
Het Rijksmuseum en het LKCA organiseren een symposium voor museumeducatoren. Welke tools kun je inzetten in een museum om bezoekers te leren ‘zien’? 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp