Copy
LOKAAL NIEUWS
CMK update juni 2020
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand juni.
LEES MEER
Vernieuwde ICC basiscursus van start in oktober
Ook komend jaar bieden we in onze regio weer een ICC basiscursus aan en wel de vernieuwde variant zoals deze afgelopen schooljaar voor het 1e gedraaid heeft in onze regio onder begeleiding van Bram Relouw van KunstLoc en Jacqueline Braat van Arti-Tof. Hier lees je meer over de inhoud, data en hoe het aanmelden verloopt.
LEES MEER
Het mag weer!
Voordat de corona uitbrak was muzikant Harry Hendriks gestart met ukelelelessen. Helaas konden er drie x twee lessen niet doorgaan. Bij nader inzien gaat het inhalen van deze lessen voor de zomervakantie ook niet lukken. Maar niet getreurd, we starten direct na de zomervakantie op: nieuwe ronde, nieuwe kansen! 
LEES MEER
Mooi momentje
Dinsdag 16 juni nam een van onze Kunst Kameraden het persoonlijke kunstwerk in ontvangst, wat voor haar is gemaakt door grafiek-kunstenaar en vormgever Angelique Kleijne. Aan de hand van persoonlijke (telefonische) ontmoetingen, gesprekken en de verhalen van haar gekoppelde Kameraad maakte Angelique een 'Doosje vol herinneringen'. 
LEES MEER
Enerverend jaar!
Sinds dat ik vanaf de zomer 2016 bij Plaza Cultura ben gaan werken ben ik (Dian) ook gestart met de tweejarige deeltijdopleiding Master Kunsteducatie aan de Fontys Hogescholen voor de Kunsten in Tilburg. Dat het enerverende jaren waren had te maken met het weer leren leren. 
LEES MEER
Beeldend kunstenaar Nina van de Eerenbeemt te gast op Zuiderbos
Maandag 22 juni verzorgde Nina van de Eerenbeemt gastlessen op Zuiderbos in Vught aansluitend bij Blink thema lente/dieren. De titel van de workshop was: Maak je eigen 3d fantasiedier. Tijdens deze workshop ontdekten de kinderen de bizarre schoonheid van de insectenwereld en raakten de kinderen geïnspireerd tot het maken van een insectachtig fantaziewezen.
LEES MEER
Workshop 'anders kijken' op de Theresia school in Berlicum
Op dinsdag 23 juni was beeldend kunstenaar Nina van de Eerenbeemt uitgenodigd op de Thersia school in Berlicum. Onder de titel 'vreemde ogen' ging Nina met de kinderen aan de slag over anders kijken. Insecten zien de wereld anders dan wij. Bijna allemaal hebben ze slimme kijk trucjes om te kunnen overleven. Zo zien bijen ultraviolet, wat ze naar het hart van de bloem wijst waar zich de nectar en het stuifmeel bevinden. 
LEES MEER
Terugblik ICC bijeenkomst Vught
Op een kleedje buiten op het Lidwinaveld, op 1,5 meter afstand van elkaar, zijn we vandaag samengekomen met de ICC'ers uit Vught. Ontspannen met elkaar bijgepraat en mogen genieten van een kleine teaser en performance "Doe maar niet" van dansmakers Lara Knoops en Lotte Timmermans. Ook een intieme en kleine setting kan een waardevolle domein 3 beleving geven! 
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Nieuw aanbod het Noordbrabants Museum
Goed nieuws! het Noordbrabants museum heeft nieuw aanbod ontwikkeld om het schooljaar weer vol kunst en verhalen in te gaan. Speciaal gericht op onderzoekend en ontdekkend leren.
LEES MEER
Water, Wolken, Wind - kunstwerken uit de verzameling Würth 2 juni - 28 maart 2021
‘WWW’ …geen aankondiging van een website, maar de korte benaming van de nieuwe tentoonstelling in Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch: ‘Water, Wolken, Wind - Kunstwerken uit de Verzameling Würth’. Water, Wolken, Wind bepalen mede het klimaat van onze planeet Aarde en maken deel uit van ons dagelijks leven.
LEES MEER
De CultuurLoper training voor leerkrachten: cultuureducatie gericht op persoonsvorming
Het uitdrukken van je eigen stem, op eigen wijze iets vormgeven of een persoonlijke vraag onderzoeken; cultuureducatie laat je ontdekken wie je bent en zet je in dialoog met de wereld om je heen. Cultuureducatie gericht op persoonsvorming geef je vorm door vooral van de leerlingen/studenten zélf te willen leren hoe zij zich ontwikkelen. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
De boekenweek voor jongeren
De Boekenweek voor Jongeren is dit jaar van 18 t/m 27 september en staat in het teken van ‘in een boek kan het wel’ . In een boek kunnen jongeren in iedere wereld stappen, wanneer ze maar willen. Onderweg, op school of thuis op de bank. 
LEES MEER
Leerlijn Kunst & Technologie
Hoe kunnen we kunst & technologie implementeren in betekenisvol cultuuronderwijs binnen het primair- en voortgezet onderwijs? Cultuurprofessionals en leraren hebben tal van activiteiten ontwikkeld die inhaken op de combinatie kunst, media en technologie. 
LEES MEER
Budget cultuureducatie PO is verhoogd
In de lumpsum financiering van scholen voor PO is voor het schooljaar 2019-2020 een bedrag voor ‘culturele vorming’ beschikbaar van € 4,39 per leerling + € 105,31 per school. Dit bedrag wordt iedere jaar geïndexeerd en kan besteed worden aan materiaal en/of activiteiten. Bovenop de lumpsum financiering is in de prestatiebox PO een bedrag per leerling beschikbaar om de (brede) prestaties van de school te verbeteren. Voor het schooljaar 2019-2020 ontvangen schoolbesturen € 15,78 per leerling voor cultuureducatie. 
LEES MEER
Gratis toegang voor leraren! Kom deze zomer naar het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff nodigen je van harte uit om deze zomer gratis een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum! Tussen 6 juli en 31 augustus 2020 zijn alle leraren van Nederland welkom. Even ontspannen en natuurlijk nieuwe inspiratie op doen voor volgend schooljaar. Ook ontvang je op vertoon van je lerarenkaart bij de informatiebalie een cadeau van het Rijksmuseum.
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van april. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze website.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp