Copy
LOKAAL NIEUWS
 Wil je op de hoogte blijven van ál het Plaza nieuws? Abonneer je dan op onze FacebookpaginaTwitter of Instagram account.
CMK update november 2019
In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door KunstLoc en Erfgoed Brabant. Bij deze de update over de maand november.
LEES MEER
Muziekworkshop Zuiderbos
In november is, na het succes van vorig jaar, Beat It muziekeducatie weer te vinden op Zuiderbos in Vught. De kinderen krijgen muziekworkshops aangeboden van het spelen op instrumentne tot zingen en van beweegen op muziek tot luisteren naar muziek. 
LEES MEER
Dansdocente Lara Knoops te gast op bs Herman Jozef
Dit jaar besteedt bs Herman Jozef uit Middelrode extra aandacht aan de kunstdiscipline dans , dit doen zij o.a. met voorstellingen van dansgezelschap de Stilte uit Breda maar ook met gastlessen van dansdocente Lara Knoops . De groepen 1-2 B, 3, 5 en 6 zullen voor de kerstvakantie 5 danslessen krijgen, de overige groepen starten na de kerstvakantie. 
LEES MEER
Overweldigend resultaat bevrijdingsro(c)k Vught
Zaterdag 26 oktober een prachtige, ontroerende dag én avond tijdens het in elkaar zetten én aansluitend de onthulling van de Bevrijdingsrok Vught. Honderden kinderen met hun ouders, opa's, oma's, winkelend- en nieuwsgierig publiek waren erbij toen de rok in elkaar werd gezet en werd gehesen. 
LEES MEER
Terugblik cursus Art Based Learning (ABL) met Dian
Woensdagmiddag 23 oktober mocchten Gerry Roche van CultuurBox en Kristel van Lieshout van Plaza Cultura onder begeleiding van onze collega Dian Langenhuijzen kennismaken met de Art Based Learning (ABL) methode . Een methode om ván kunst te leren i.p.v. over kunst.
LEES MEER
Theaterscholing voor leerkrachten
Theaterscholing voor leerkrachten In samenwerking met Theater Artemis en Straaltheater hebben we een mooie theaterscholing voor leerkrachten samen weten te stellen. Wil je meer doen met drama en spel in de klas? Zoek je naar handvatten om met de klas op een waardevolle manier te kijken en reflecteren op een theatervoorstelling?
LEES MEER
Inspiratie bij IPC thema 'de verhalen die mensen vertellen'
In de periode 28 oktober t/m 12 december is verhalenverteller Adrie Gloudemans van verteltheater ' Wat vertel je menu ?' uit Rosmalen te gast op obs de Koningslinde. Zij werken in deze periode met de groepen 3-4 met IPC thema 'de verhalen die mensen vertellen'. 
LEES MEER
Erfgoededucatie en IPC, zo doen ze dat op bs Roald Dahl!
Het is een van de cultuurambities van bs Roald Dahl uit Sint-Michielsgestel om cultuuronderwijs een plek te geven binnen hun IPC onderwijs. Afgelopen weken gebruikten de groepen 5 t/m Museumschatjes om museaal erfgoed in de omgeving te bezoeken..
LEES MEER
Muziekeducatie bs de Springplank
De Springplank in Vught gaat komende periode aan de slag met muziek! Muziekeducatie is van grote meerwaarde bij het ontwikkelen van persoonlijkheid en brein, dit is ondertussen wetenschappelijk aangetoond en aan de noodzaak van muziekeducatie wordt steeds meer aandacht geschonken in de pers en literatuur.
LEES MEER
Bs de Touwladder verwelkomt beeldend kunstenares Andet Kuipers-Goossens
Kunstenaars actief aan het werk zien is op bs de Touwladder een jaarlijks terugkerend gebeuren. Dit schooljaar werd Andet Kuipers-Goossens uitgenodigd om in een aantal weken (september en oktober) een schilderij te komen maken voor basisschool “de Touwladder” te Sint-Michielsgestel. 
LEES MEER
Terugblik 1e TRY-OUT voor jongeren Vught
BAM!! De eerste TRY OUT zit erop! Deze vond plaats op donderdag 17 oktober; in de herfstvakantie. Ruim 20 jongeren deden mee met het sportieve en creatieve programma. Fotograferen met Irma Bulkens , Capoeira met Instinto Capoeira, dansen met Tamara Caarls en Freerunnen met Jip van PH Vught Gymnastiek. 
LEES MEER
Ideeën om met cultuuronderwijs aan te sluiten bij onderwijsthema 'omgaan met de natuur'
Regelmatig krijgen wij bij Plaza Cultura de vraag hoe aan te sluiten met cultuureducatie bij onderwijsthema's zoals deze te vinden zijn bij Jeelo, IPC, BLINK etc.. Wij denken daar graag over mee en dus hebben we hier wat ideeën op een rijtje gezet, deze keer heel specifiek over het aansluiten vanuit de professionele kunsten ( domein 3 -> de CultuurLoper ) bij onderwijsthema ' Omgaan met de natuur'.
LEES MEER
Muziek op maat in de klas door Maartje van de Loo op obs de Bolster
Op OBS de Bolster zijn vier leerkrachten zich aan het verdiepen in de mogelijkheden in de klas van het vak muziek. Vanuit hun eigen beginsituatie, vanuit hun eigen leervragen en ideeën, gaan we aan de slag. Het traject richt zich op de behoefte van de individuele leerkracht.
LEES MEER
Terugblik ICC bijeenkomst Vught
Na een deelrondje 'Waar sta je als school en ben je momenteel trots op?' zijn er twee hoofdonderwerpen aan bod gekomen. Niet alleen kwamen vragen en uitwerkingen ten aanzien van de begroting voor cultuureducatie op school boven tafel; Hoe zit het nou met al die geldstromen voor cultuuronderwijs?
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Prikkels
Ken jij 'PRIKKELS' al? Het leukste magazine over cultuur op school boordevol lesideeën, nieuws en praktijkverhalen. Prikkels is een uitgave van Plein C en Kunst Centraal.
LEES MEER
Inspiratiebijeenkomst Zing'es van start op 27 november
Wegens succes verlengd! Ook dit schooljaar organiseren we een aantal Zing’Es inspiratie bijeenkomsten met Nadine Strang . De eerste gaat van start op woensdagmiddag 27 november van 15.15-17.15 uur. Zo'n 13 enthousiaste leerkrachten uit Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel schreven zich in. 
LEES MEER
Leerlijn kunst & technologie
Hoe kunnen we kunst & technologie inzetten in cultuuronderwijs op het primair en voortgezet onderwijs? Deze uitdaging is Kunstloc met Nieuwe Veste, CultuurContact, CiST, Babel Den Bosch en CultuurStation aangegaan.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
€ 15,78 per lln voor cultuureducatie in prestatiebox
Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen scholen een bedrag van € 15,78 per leerling voor cultuureducatie. Je hoeft zelf niets te doen, het schoolbestuur ontvangt de subsidie automatisch. Bovenop de lumpsum (voor personeel en materialen) is er voor basisscholen jaarlijks geld via de zogenaamde prestatiebox. 
LEES MEER
TV kijktip: de Blauwe Hond
De meeste kinderen tekenen en schilderen als vanzelfsprekend, wat geweldig is voor de ontwikkeling van creativiteit en verbeeldingskracht. Het nieuwe kunstprogramma De Blauwe Hond gaat over kunst kijken en kunst maken.
LEES MEER
Lerarenpas voor gratis bezoek Stedelijk Museum
Leraren krijgen de kans om het hele jaar gratis het Stedelijk Museum in Amsterdam te bezoeken met de RABO Lerarenpas. Per school worden twee lerarenpassen verstrekt die onbeperkt geldig zijn. Zo kan het hele schoolteam genieten van kunst in het Stedelijk en het museumbezoek met de leerlingen goed voorbereiden. 
LEES MEER
In deze nieuwsbrief vond u de highlights van het lokale, regionale en landelijke cultuurnieuws van maart. Benieuwd naar alle actuele nieuwsitems? Surf dan even naar onze nieuwe website.
Copyright © 2018 Plaza Cultura, all rights reserved.

Ons mailadres is:
info@plazacultura.nl
Wil je de instellingen voor het ontvangen van deze nieuwsbrief veranderen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Plaza Cultura, Schildershof 1a, 5271 BM te Sint-Michielsgestel / www.plazacultura.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plaza Cultura · Schildershof 1a · Sint-Michielsgestel, Nb 5271 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp