Copy

Afrikaanse leeuwen

Het begint eentonig te worden, maar ik ben nu al voor de derde keer in zes maanden tijd terug uit Senegal. Ik verveel me er nooit, en deze keer was ik er in het gezelschap van mijn enige dochter, die erg van dieren houdt, dus gingen we op safari, maar ook naar het roze meer, dat meer een auberginekleur had zoals blijkt uit bovenstaande foto.

Safari

We hebben twee wildreservaten bezocht, het ene heet Bandia, op een boogscheut van ons huis, en het andere Fathala meer naar het Zuiden naar Gambia toe. Daar kun je kennis maken met de sympathieke leeuwen, wat spectaculaire beelden oplevert. 
De dieren zagen er gezond en gelukkig uit, en schenen ook wel pret te hebben. 
Het zou in België niet kunnen denk ik, zo dicht bij de leeuwen komen zonder dat er tralies tussen staan. Het is best wel een beetje eng, en het gaat gepaard met allerlei soorten gemengde gevoelens, maar het was een belevenis die toch ergens een grens heeft verlegd.
Ik ben er wel dankbaar voor. Het was een mooi moment, een herinnering om te koesteren.  

 
Lees meer op onze website

Reikhalzend

Mijn dochter is gek op giraffen en die kregen we te zien in al hun majesteit. Elegante, statige dieren! Helaas zagen we die niet lopen, want dat is een bijzondere ervaring. Lang geleden zag ik dat gebeuren in Kenya. Ook onvergetelijk. 

Zebrapad

Volgens mijn dochter hebben zebra's een zwarte huid, en het wit dat we zien komt van de witte haren. Dat wist ik niet. 
Ik vind het toch ook prachtige wezens. Het meest grafische dier dat er is, samen met de reuzenpanda. Mijn préféré mag je wel zeggen. 

Neushoorn

Er is een mannetjesneushoorn over. Aanvankelijk was er ook een wijfje maar dat is door het mannetje omgebracht toen ze weigerde seks met hem te hebben. Een driftig kereltje. Dat zou je niet zeggen als je hem daar zo ziet staan.

Met dank aan de staf van de reservaten Bandia en Fathala en van het hotel Keur Saloum, met het prachtige uitzicht.
Copyright © 2019 Dirkvanbabylon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp