Copy

Het doet ontzettend veel plezier om jullie in deze nieuwsbrief te vertellen hoe we met z'n allen het voorbije jaar ons best hebben gedaan om in naam van Felix een verschil te betekenen voor zijn lotgenootjes en de organisaties die hen bijstaan.

Fijn dat je meeleest! 

Een gift van €35.000 voor
End-of-Life Care (VUB)

"Als onderzoekers van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde zijn we heel blij met de mooie gift die we kregen van Felix500 en zijn we alle fietsers heel erg dankbaar." aldus Professor Dr. Kim Beernaert.

"De middelen zullen ingezet worden om via wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg van kinderen met een ernstige aandoening en hun familie. Als eerste project zullen we een internationale studie uitvoeren om inzicht te krijgen in de praktijk van palliatieve sedatie bij kinderen aan het levenseinde."

"De inzichten van deze internationale studie zullen een eerste stap zijn in het helpen van artsen en hulpverleners bij de praktijk van sedatie bij kinderen aan het levenseinde om zo ook de zorg voor deze kinderen en hun familie te verbeteren"

Dr. Kim Beernaert, VUB End-of-Life Care Research Group

€20.000 voor Casa Magnolia

"Het is dankzij dit soort giften dat we weer ademruimte krijgen om te doen waar we goed in zijn en onze dromen om te zetten in daden."

Elodie Ophalvens, Casa Magnolia

"Casa Magnolia ondersteunt gezinnen met een zwaar ziek kind en dat volledig kosteloos. En we hebben nog veel dromen en plannen om onze werking en projecten uit te breiden en beter te maken.

Zo willen we het materiaal in onze Snoezelmobiel uitbreiden zodat ook blinde en slechtziende kinderen optimaal van hun Snoezel-ervaring kunnen genieten. We gaan ook onze bestaande lotgenotenwerking uitbreiden. Vandaag kunnen de ouders van zwaar zieke kinderen elkaar ontmoeten onder begeleiding van twee psychologen. Binnenkort zullen ook de brussen (broers en zussen) tijdens leuke activiteiten hun hart luchten en andere kinderen leren kennen die hen begrijpen. Dit kost natuurlijk allemaal geld.

Omdat Casa Magnolia volledig afhankelijk is van giften en fondsen, zijn wel enorm blij met het mooie bedrag dat we via Felix500 hebben ontvangen.
Het is dankzij dit soort giften dat we weer ademruimte krijgen om te doen waar we goed in zijn en om onze dromen om te zetten in daden.

Dikke merci namens het hele Casa Magnolia-team en onze gezinnen!"

Editie 2023 van de Felix500 fietsweek

Save the date!

Hou alvast deze 8 dagen vrij in je agenda en fiets opnieuw met een team van maximum 5 fietsers minstens 500 km voor het goede doel!

Net zoals bij de eerste editie in 2021 zullen we opnieuw fietsen tvv het KITES-team van UZ Leuven (thuiszorg op maat van zwaar zieke kinderen). 

Vanaf wanneer je een team kan inschrijven kom je binnenkort te weten. We houden je op de hoogte via deze nieuwsbrief en onze Instagram pagina. 

 

  Bijzondere gift

Op 2 september mochten we een nieuwe fietser in ons team verwelkomen.
Leon zorgt dat er voorlopig nog niet veel kan getraind worden maar hij verzamelde wel al een heel mooi bedrag voor KITES bij vrienden en familie.
We hebben hen een gift van €1.800 geschonken in naam van Leon & Felix500. 

Fietsen helpt.
Opnieuw in 2023.

Breng me naar de website voor meer info
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 Felix500, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp