Copy
Deze nieuwsbrief van CultuurBox start met veel speciaal lokaal nieuws; met op 16 juni de Heilige Bloedprocessie in Boxtel én daarnaast HUB Boxtel; zij staat in de spotlight met een eigen geschreven rap song!...Gefeliciteerd HUB Boxtel! Wil je naast de door ons uitgelichte items meer nieuws lezen? Klik op de knop onderin deze nieuwsbrief of bezoek onze Facebookpagina.
Cmk Update mei 2019

In de gemeente Boxtel nemen 11 scholen deel aan de CMK regeling. CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Wil je weten wat er zoal op de scholen gebeurt?; lees dan de Cmk update van mei!
LEES MEER
Heilig Bloedprocessie in Boxtel - activiteiten

Op 16 juni vanaf drie uur trekt de Heilig Bloedprocessie weer door de straten van Boxtel. Stap samen met je opa, oma, pap en mam, broers en zussen in de tijd van het Bloedmirakel! Kom na de optocht op zaterdag 22 juni zelf het Bloedmirakel beleven in Het Levend Schilderij in de bibliotheek te Boxtel. Er is ook een scholenpakket rond dit thema beschikbaar!
LEES MEER
HUB Boxtel door naar voorrondes 'Lang Leve de Muziekshow'!

HUB Boxtel is door naar de voorrondes van 'Lang leve de Muziekshow’ met hun zelf geschreven HUB rap! Na de audities op 14 en 23 mei hoort de school of zij mag deelnemen aan het door Avro/Tros uitgezonden ‘Lang leve de Muziekshow’.
LEES MEER
Verkiezing filmleraar van het jaar van start

De verkiezing van de Filmleraar van het Jaar 2019 is begonnen. Leerlingen, collega-docenten, schooldirecties en filmprofessionals kunnen hun bevlogen filmleraren tot 15 juni 2019 aanmelden via filmleraarvanhetjaar.nl. De winnaar wordt in het najaar op het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.

LEES MEER
Lezen wordt leuker als je zelf schrijft - 'Schoolschrijver-maand'

Hoe krijg je alle kinderen enthousiast om te lezen? Door ze zelf te laten schrijven! En andersom natuurlijk. In de maandprogramma’s van de Schoolschrijver gaan de leukste kinderboekenschrijvers hiermee met kinderen aan de slag.

LEES MEER
Uit onderzoek blijkt: langdurig muziekonderwijs heeft positieve invloed op cognitieve vaardigheden

Als een kind elke dag piano speelt, is de kans groot dat het beter wordt in pianospelen. Maar gaan cognitieve functies zoals plannen, zelfbeheersing en concentratievermogen er ook op vooruit? Artur Jaschke onderzocht het, samen met Erik Scherder en Henkjan Honing. ‘Door muziek te maken krijg je een beter gestimuleerd brein ‘cadeau’’.
LEES MEER
Verkiezing muziekdocent van het jaar VO - STEM NU > laatste mogelijkheid!

'De beste, meest bevlogen en inspirerende muziekdocent die door zijn enthousiasme leerlingen mee weet te nemen en voor een positieve ‘vibe’ zorgt in de klas'. Die zoeken ze bij de verkiezing van de Muziekdocent van het Jaar. Herken je jouw collega in deze beschrijving? 😎🎷🥁🎸🏆Meld hem/haar deze week nog aan voor de titel 'Muziekdocent van het jaar'!
LEES MEER
Expositie Boxtel in oorlogstijd 1940-1944 in het MUBO

2019 is het jaar waarin wordt herdacht en gevierd dat er 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Brabant en Brabant is bevrijd. In Boxtel is dat gebeurd op 24 en 25 oktober 1944. Museum Boxtel besteedt hieraan aandacht met de expositie ‘Boxtel in oorlogstijd 40-44’. Op onze nieuwspagina Operatie Market Garden - 75 jaar herdenking vind je meer tips en mogelijkheden om dit onderwerp tot leven te brengen in je klas!
LEES MEER
Kijk ook eens op onze nieuwspagina!
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp