Copy
Deze nieuwsbrief van CultuurBox beginnen we met een vraag van het Noordbrabants museum: Wie was Vincent van Gogh? Het museum biedt een unieke mogelijkheid voor scholen uit Brabant om antwoord te krijgen op die vraag. Dus noteer 30 april alvast in je agenda! Wil je naast de door ons uitgelichte items meer nieuws lezen? Klik op de knop onderin deze nieuwsbrief of bezoek onze Facebookpagina.
Cmk Update april 2019

In de gemeente Boxtel nemen 11 scholen deel aan de CMK regeling. CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Wil je weten wat er zoal op de scholen gebeurt?; lees dan de Cmk update van april!
LEES MEER
Wie was van Gogh?; Gratis rondleidingen

Speciaal voor het onderwijs opent het Noordbrabants Museum bij deze tentoonstelling in de ochtenduren het museum en biedt alle Brabantse scholen naast gratis entree ook gratis rondleidingen aan. Van kleuterklas tot MBO-groep: iedereen is welkom! Voor elke doelgroep is er een passend lesprogramma dat aansluit bij hun kennis en beleving.
LEES MEER
Schrijf je nu in voor de vernieuwde ICC Basiscursus

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar gaat er weer een ICC basiscursus van start in onze regio. Je kunt je vanaf nu inschrijven.
LEES MEER
Groot feest bij voorstellingen TRASH van de vuilnismannen

Op woensdag 3 april was het dan eindelijk zover voor alle groepen 5-6 kinderen van de basisscholen in Boxtel. De voorstelling van TRASH van de Vuilnismannen werd gespeeld in Podium Boxtel. Maar liefst 654 kinderen waren deze dag van de partij om naar de voorstelling te kijken maar vooral ook om met z’n allen mee te doen op emmers met trommelstokken.

LEES MEER
Educatief project 'Petrusbasiliek in historisch perspectief'

Heemkunde Boxtel komt met een nieuw erfgoed project over de Sint Petrusbaseliek voor groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs: Alles is gemaakt. De Prinses-Amalischool heeft de pilot gedaan en zowel leerkracht als kinderen waren ontzettend enthousiast! Aanrader dus!
LEES MEER
Project Heilige huisjes weer van start

Ook dit schooljaar kunnen scholen weer de 3 kerken in Boxtel bezoeken te weten: de Sint-Petrusbasiliek, De Turkse of Marokkaanse Moskee en de Protestantse kerk. Voor het 10e jaar organiseert CultuurBox in samenwerking met de gidsen van deze kerken dit project waarbij het lesmateriaal van Erfgoed Brabant wordt gebruikt in de klassen. Een schitterend lokaal erfgoedproject voor de groepen 7-8 waar ook dit jaar weer 7 scholen aan deelnemen en waarbij 10 groepen de kerken bezoeken.
LEES MEER
Leskist Studio Stop Motion klaar voor gebruik!

Jaaaaah onze nieuwe ‘studio stop motion’ leskist is klaar! Gemaakt door Jany van Nood van 'Noodzaken'. Wil jij op jouw school met animatie aan de slag? Dan kun je m gratis bij ons lenen #🎥📱🎞
LEES MEER
Kijk ook eens op onze nieuwspagina!
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp