Copy
Welkom bij de eerste nieuwsbrief in een nieuw jasje. We zijn al een tijdje achter de schermen bezig met het realiseren van een nieuwe website en daar hoort ook een vernieuwde nieuwsbrief bij. Inmiddels is onze nieuwe site online! Heb jij 'm al gezien?! Neem eens een kijkje op www.cultuurbox.eu voor ons vernieuwde aanbod en nog veel meer lokaal, regionaal en landelijk nieuws!
LOKAAL NIEUWS
Cmk Update oktober/november 2018

In Boxtel nemen 11 scholen deel aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. De Cultuurloper, ontwikkeld door Kunstbalie, is het online instrument wat CultuurBox als intermediair en de scholen gebruikt als leidraad in dit traject. Bij deze een update van de maand oktober. 
LEES MEER
Coachingstraject mediakunst op St. Theresiaschool

Wat een fantastisch middag was het 23 oktober jl. tijdens de teambijeenkomst met de leerkrachten van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Het team is obv SNENS en Kunstloc aan de slag met mediakunst. Wat is dat? Wat willen we ermee? Hoe passen we het toe en koppelen we het aan de IPC thema's en hoe werken we aan de onderzoekende houding bij kinderen. Klik op de 'lees meer' button voor het fotoverslag van deze dag.
LEES MEER
Erfgoedproject 'Wat is het je waard'

CultuurBox is een fantastisch lokaal erfgoed project rijker: 'Wat is het je waard' van Erfgoed Brabant voor de groepen 7-8 en groepen 1-2 van het VO in Boxtel. Over dilemma's tijdens de tweede wereld oorlog in Boxtel. Neem eens een kijkje als je wil op onze site onder Aanbod!
LEES MEER
Nog meer NIEUW aanbod: Met kunst op reis - koffer

De vaardigheden van kinderen in de 21e eeuw vragen om flexibiliteit, aanpassingsvermogen en creatief denken, omdat kinderen worden opgeleid voor bestaande maar ook nog niet bestaande beroepen in een snel veranderende samenleving. “Met Kunst op Reis” beoogt in te spelen op basisvaardigheden, probleemoplossend vermogen, omgaan met het onbekende en toepassingsgericht werken.
LEES MEER
Gezamenlijk muziekjaar met voorstellingen op alle scholen

In schooljaar 2018-2019 staat MUZIEK bij alle scholen in Boxtel centraal. Gezamenlijk hebben de ICC-ers van de scholen gekozen voor diverse muziekvoorstellingen met bijbehorend lesmateriaal. Lees ook alvast het verslag van ANDERS door Hippe Gasten!
LEES MEER
Wet voor behoud van creativiteit

CultuurBox was erbij! CultuurBox (Gerry) was enorm vereerd dat zij op dinsdag 23 oktober uitgenodigd was tijdens de bijeenkomst en mede de ‘Wet op behoud van creativiteit’  mocht ondertekenen tijdens de #DDW2018
LEES MEER
Wil jij kennis maken met de 'Verderkijkdoos'

Wil jij ook met de kinderen genieten van de fantasie, de originaliteit en de creativiteit in wonderbaarlijke creaties die met behulp van ‘Verderkijkdoos’ tot stand zijn gekomen? Klik dan op de 'Lees meer' button!
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Leergang ZELF van IDKR8 van start in januari

Vanaf januari starten Lobke en Marcelle van IDKR8 met de leergang ZELF. De leergang is specifiek voor leerkrachten bedoeld die praktische en toepasbare verdieping zoeken in het werken met culturele competenties in hun klas.
LEES MEER
ICC XL voor ICC-ers: Meld je nu aan!

De ICC XL cursus"verdieping reflecteren" en de ICC XL cursus 'samenwerken met de culturele omgeving' gaan bijna van start! Het is nu mogelijk voor icc-ers om voor beide ICC XL in te schrijven! 
LEES MEER
Literatuureducatie bij Artisjok en Olijfje

Met de Kinderboekenweek net achter de rug staat het volgende grote lees-event alweer voor de deur: De Nationale Voorleesdagen! Het moment om ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep 1-2 te enthousiasmeren voor mooie boeken en voorlezen. Artisjok en Olijfje ontwikkelt studiedagen, verscheidende workshops en vernieuwende producten omtrent literatuureducatie. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Alle kinderen naar het museum!

Goed nieuws: in de prestatiebox vanuit OCW is voor het schooljaar 2018-2019 een bedrag van € 11,87 per leerling voor cultuureducatie beschikbaar. Hier komt nu een bedrag van € 3,00 voor museumbezoek bovenop. 
LEES MEER
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp