Copy
Welkom bij alweer de laatste nieuwsbrief van 2018! ...Met op de valreep ontzettende leuke en interessante tips voor in uw agenda. Zo kunt u helemaal up-to-date gaan genieten van uw vakantie. Op www.cultuurbox.eu en op  Facebook leest u nog veel meer lokaal, regionaal en landelijk nieuws. Het team van CultuurBox wenst u alvast hele fijne feestdagen toe en een creatief nieuw jaar! Michel, Gerry & Eefje
LOKAAL NIEUWS
Cmk Update december 2018

In Boxtel nemen 11 scholen deel aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. De Cultuurloper, ontwikkeld door Kunstbalie, is het online instrument wat CultuurBox als intermediair en de scholen gebruikt als leidraad in dit traject. Bij deze een update van de maand december. 
LEES MEER
Gevraagd: Jouw feedback!

CultuurBox heeft een nieuwe website. Super tof natuurlijk, maar: Is de nieuwe website ook echt prettiger? Als gebruiker van deze site weet u dit natuurlijk als geen ander! Wij vernemen graag hoe u onze website ervaart. Klik op de lees meer button om feedback te geven. Dit kost slechts 2 minuten van uw tijd.
LEES MEER
Inspirerende studiedag op Sint - Christoffel

Op 6 december jl. vond op de 8 scholen van Sint - Christoffel een inspirerende studiedag plaats. De leerkrachten konden o.a. deelnemen aan verschillende cultuur educatieve workshops van Elek TruckLotte  Timmermans en BEAM IT UP Als afsluiting van de dag organiseerde Nadine Strang een workshop zang met alle leerkrachten (maar liefst 160) tezamen! 
LEES MEER
Procesmatig werken op basisschool de Oversteek

Op basisschool de Oversteek wordt steeds meer met kinderen gewerkt aan het proces dat kinderen ervaren als ze bezig zijn (in dit geval) met een beeldende activiteit. Groep 7-8 heeft eerst het boek van Woeste Willem gelezen om vervolgens een drijvend vlot/boot te bouwen. 
LEES MEER
Gericht op zoek naar de beste match - Muziekloket CultuurBox

Wil u kind zingen of een instrument bespelen maar weet u niet uit welke docenten u kan kiezen? Wilt u weten of er subsidie mogelijkheden zijn om uw kind muziekles te kunnen bieden? Of wilt u advies op maat voor muziekles na school? Vanaf nu zijn al uw vragen met betrekking tot muziekonderwijs in de gemeente Boxtel samengevat op één overzichtelijk platform.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Music Revolution weekend!

Ben jij musicus of muziekdocent en werkzaam in de muziekschool, de amateurmuziek of in onderwijsprojecten? Ben jij op zoek naar nieuwe inzichten die je helpen het kind centraal te stellen tijdens onderwijs in muziek? Dan nodigen wij (Suzan Lutke, KunstLoc, Plaza Cultura en CultuurBox) je uit voor het Music Revolution weekend van 1 t/m 3 februari 2019!
LEES MEER
Ben jij een leerkracht die graag zingt? Meld je nu aan voor Zing 'es! - uiterlijk 20 dec (!)

Al enige tijd zijn CultuurBox, Nadine Strang, KunstLoc en Plaza Cultura bezig om in het kader van méér muziek in de klas ook aandacht te besteden aan zang. En niet zomaar zang, maar zang gekoppeld aan de culturele competenties. Inmiddels zijn we zover dat we een inspiratiemoment geprikt hebben voor leerkrachten, namelijk op 30 januari 2019. 
LEES MEER
STRP Festival op 1 tm 5 april 2019 - Schrijf je nu in

Here’s to the future, zegt STRP. Waarna STRP je – kritisch, optimistisch en onderzoekend – naar de toekomst toe gidst. STRP activeert met een uitgebreid educatief programma en inspireert met actuele kunst waarbij technologie centraal staat. Geschikt voor midden- en bovenbouw SBO en PO en alle klassen VMBO.
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Fonds versterking Cultuureducatie VMBO

Het Fonds voor Cultuur Participatie ondersteunt met deze regeling projecten waarmee jij als school een volgende stap zet in cultuureducatie. Door een groot aantal scholen te steunen hoopt zij binnen de grootste onderwijsvorm van Nederland een sterkere vanzelfsprekendheid voor cultuureducatie te realiseren.
LEES MEER
Impulsgeldenprogramma 2019 - Aanvragen vanaf 7 januari a.s.

Als Gedeputeerde Staten positief besluiten stelt de Provincie volgend jaar een budget van ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar binnen het Impulsgeldenprogramma. Het gaat bij de Impulsgelden om aanvragen waarmee makers, culturele instellingen, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of bedrijven een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van de Brabantse cultuursector.
LEES MEER
Cultuureducatie op de basisschool: Er kan meer dan je denkt

Elk school vult cultuureducatie anders in, passend bij de pedagogische visie, de samenstelling van het team en de culturele omgeving. Het lkca vroeg op vijf basisscholen aan de schoolleider en de cultuurcoördinator hoe zij goede cultuureducatie realiseren. 
LEES MEER
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp