Copy
Welkom bij onze nieuwsbrief van okober vol nieuws en wetenswaardigheden. Wil je nog meer CultuurBox nieuws lezen? Klik dan op de 'Meer Nieuws knop' onderin de nieuwsbrief of bezoek onze Facebookpagina. Abonneer je in het kader van het Foto-Film-Video Jaar ook op ons YouTube kanaal!
CmK update Oktober

In de gemeente Boxtel nemen 12 scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update van CultuurBox over de maand oktober.
LEES MEER
Het Foto-Film-Video Jaar is nu echt begonnen!

De scholen zijn weer aan de slag, de zomer is voorbij en iedereen heeft het 'gewone' ritme weer een beetje te pakken. Tegelijkertijd begint ook het Foto-Film-Video Jaar te leven in Boxtel!; aanbieders en ICC'ers plannen de eerste workshops, Unicef heeft al enkele gastlessen verzorgd, en het IDFA festival is vastgelegd in Muziekhuis Boxtel. De plek om over dit alles (en meer!) te lezen?; bezoek het FFV BLOG op onze website. Hier blijf je op de hoogte van alle activiteiten. Lees voor goede TIPS m.b.t. dit filmische jaar eens onze KIJKWIJZER!
LEES MEER
Steun het Boxtels Kinderrechten Filmfestival met jouw stem

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport met het Boxtels Kinderrechten Filmfestival! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Help mee het festival tot een groot feest te maken voor alle basisscholen in Boxtel. Ben je lid van de Rabobank?; Klik dan snel op het project van CultuurBox en Brede Scholen Boxtel.
Ja ik stem!
Nieuw educatief lesprogramma te leen: 'Met kunst op reis'

In het programma "Met Kunst op Reis" worden leerlingen van groep 6, 7 en 8 uitgenodigd om mee op wereldreis te gaan. De disciplines drama, handvaardigheid, muziek en tekenen gaan daarbij hand in hand met themagerichte zaakvakken als wereldorientatie, aardrijkskunde, geschiedenis en techniek. Het lesprogramma wordt geleverd in een reiskoffer met daarin 10 pakketjes vol wereldse thema's.
LEES MEER
Méér muziek in de klas Workshop + i.s.m. Philharmonie Zuid Nederland

Wil jij je laten bijscholen of nieuwe ideeën opdoen voor muziekonderwijs op de basisschool? Volg dan de Méér Muziek in de Klas Workshop + in Maastricht of Eindhoven! Een studiemiddag met verschillende workshops, een verdieping in de regionale verankering van muziekonderwijs en de mogelijkheid om tips uit te wisselen over hoe je een leerkrachtenteam enthousiasmeert om meer met muziekonderwijs te gaan doen.
LEES MEER
Tableau Vivent! Festival van het levend schilderij

Tableau Vivant is een eeuwen-oude Europese kunsttraditie. Een levensgrote versie van een bestaand (en vaak bekend) schilderij, die compleet met decor, kostuums, props en belichting in elkaar gezet wordt op een podium. De figuranten in het schilderij brengen het schilderij tot leven! Basis- en middelbare scholen kunnen het Festival van het Levend Schilderij op school uitnodigen.
LEES MEER
Symposium voor museumeducatoren - 7 november a.s.

Het Rijksmuseum en het LKCA organiseren een symposium voor museumeducatoren. Welke tools kun je inzetten in een museum om bezoekers te leren ‘zien’?
Amy Herman gaat in haar keynote in op de kunst van het observeren. Ook zijn er keynotes van Anna van Leeuwen (kunstjournalist) en Lucas Westerbeek (directeur De Frisse Blik).
LEES MEER
Gratis busvervoer naar het Rijsmuseum

Het Rijksmuseum biedt gratis busvervoer en gratis entree aan voor het primair onderwijs. Een schoolgroep betaalt alleen de rondleiding of de workshop. Neem voor vragen over de Rijksmuseumbus contact op met Nikita Baboelal via 020 674 7064 of rijksmuseumbus@rijksmuseum.nl
MEER NIEUWS
Facebook
Twitter
Website
Facebook
Twitter
Website CultuurBox
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp