Copy
                                                                           Beste lezer,
Welkom bij de nieuwsbrief van CultuurBox! Gewoon, zoals je van ons gewend bent maar, in onconventionele tijden. Klaslokalen zijn leeg en theatergezelschappen, muziekverenigingen, culturele instellingen, bibliotheken en heel veel freelance docenten zitten zonder werk of publiek.

Geheel in lijn met de adviezen van het RIVM neemt ook CultuurBox haar verantwoordelijkheid en sluiten wij ons aan bij de maatregelen die het kabinet heeft genomen in de aanpak van het coronavirus om in ieder geval tot en met 28 april a.s. alle fysieke activiteiten en bijeenkomsten te staken.

Wél blijft het team van CultuurBox zich actief inzetten om cultuureducatie - ook vanuit huis - mogelijk te maken voor kinderen en jongeren in Boxtel. Zo is de pagina CultuurBox On Air ontstaan, waarover je in deze brief meer leest.
Mocht je behoefte hebben aan cultureel advies op maat neem dan ook zeker contact met ons op. Wij blijven graag mee denken.

 
Zakelijk liefs, Gerry Roche, Michel Bergman & Eefje van Boxtel
CultuurBox On Air
Op internet verschijnen verschillende initiatieven om thuis creatief bezig te zijn: video's met danslessen, knutsellessen, muziek challenges, educatieve spelletjes..en véél meer...
Om dit aanbod overzichtelijk te maken voor leerkrachten verzamelt CultuurBox i.s.m. lokale partners, Plaza Cultura, Cultuurkade, Kunst en Co en Babel Den Bosch interessant aanbod én maakt alvast een eerste schifting. CultuurBox let er daarbij o.a. op dat lessen te implementeren zijn in de onderwijsprogramma's van de scholen en of de creatieve vermogens worden aangetikt (onderzoekend vermogen, creërend vermogen en reflecterend vermogen). Uiteraard kunnen ook ouders gebruik maken van deze lessen!

CultuurBox on Air biedt een podium voor lokale aanbieders én voor de sportlessen van onze collega's bij Buurtsport; (bijna) dagelijks worden nieuwe lessen toegevoegd dus houdt deze pagina goed in de gaten! Heb jij zelf een tip voor CultuurBox? Mail ons via info@cultuurbox.eu
 
Omroep Dommelland maakt film over Creatieve Code op de Angelaschool
Op de Angelaschool Boxtel werd in maart door Omroep Dommelland een film gemaakt in samenwerking met MU Eindhoven, CultuurBox en Plaza Cultura rondom het werken met de Creatieve Code. Het filmpje gaat gebruikt worden om ook leerkrachten van ándere basisscholen te inspireren om aan de slag te gaan met deze vorm van laagdrempelig coderen en programmeren. Leerkracht Gerrit de Jong en collega Janne Copppens werden geïnterviewd en de kinderen van zijn klas gingen aan de slag met een lesvorm.
LEES MEER
Boxtel tijdelijk ''Hollywood van het zuiden''
Naast de opnames van Omroep Dommelland en MU bezochten ook de Filmcoaches van Hollywood in de Klas al vier van de tien scholen die meedoen aan het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival. Dit in het kader van het lokale Foto-Film-Video jaar. Deze klassen namen hun Kinderrechten film al op en...daarbij werd van alles uit de kast getrokken! 
In verband met het coronavirus worden de geplande filmdagen op de overige 6 scholen uitgesteld.
LEES MEER
Lees hier ons jaarverslag 2019
CultuurBox is samen met Buurtsport onderdeel van Stichting Brede Scholen Boxtel. Lees nu het nieuw gepubliceerde Jaarverslag 2019 en ontdek wat CultuurBox in 2019 heeft ondernomen en bereikt.
LEES MEER
De thematitels van de Kinderboekenweek zijn bekend!
Van 30 september tm 11 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats.
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd! We brengen de geschiedenis tot leven en ontdekken werelden van vroeger.
Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.
LEES MEER
Tip: Blog Creativiteit in thuisonderwijs
Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?
Robin Brugman van Kunstloc schreef een blog over hoe je als docent creatief thuisonderwijs kunt stimuleren.
Graag wijzen we je op dit artikel op de website van Kunstloc.
Meer nieuws
Facebook
Instagram
Website
Facebook
Twitter
Website CultuurBox
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp