Copy
Beste cultuurliefhebber,
De eerste stappen in 2020 zijn alweer gezet! En dat zijn er direct een aantal van betekenis.
Zo zijn de eerste 'komma gesprekken' op de PO scholen gevoerd. En vanuit daar zijn mooie toekomstplannen geschetst om samen naartoe te gaan werken! CultuurBox heeft weer workshops bezocht die in het kader van het Foto-Film-Video jaar zijn aangevraagd door het onderwijs. Alle groepen 7 en 8 zijn bezig geweest met hun inzendingen voor het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival én
de ICC'ers werken nu alweer druk aan de voorbereidingen voor het Lokale Kunstmenu 2020-2021!

In deze nieuwsbrief lees je hier meer over. Op de Foto-Film-Video
BLOG pagina lees je daarnaast updates rondom het Lokale Kunstmenu. En je vindt CultuurBox natuurlijk
op Facebook Insta en YouTube!!
Cmk Update januari
In de gemeente Boxtel nemen 12 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Wil je weten wat er zoal op de scholen gebeurt? Lees dan de CmK update van januari.
LEES MEER
'Muziek proeven' op basisschool de Hobbendonken
De groepen 5 tm 8 van de Hobbendonken nemen al enkele weken deel aan een kennismakingstraject voor muziek. Consulent Muziek Educatie van CultuurBox Michel Bergman wil met deze introductielessen kinderen enthousiast maken voor muziek. Het samen spelen en onderzoeken staat hierbij centraal. Het muziektraject wordt na de Hobbendonken ook uitgezet op andere geïnteresseerde scholen.
LEES MEER
CultuurBox bezoekt: SNENS op de Sint Petrusschool
Het Foto-Film-Video jaar is in volle gang! Op alle scholen zijn cultuuraanbieders uitgenodigd om met leerlingen aan de slag te gaan met diverse workshops. Er wordt gefilmd, gevlogd, gefotografeerd, geanimeerd en zelfs met een 3D printer gewerkt(!) CultuurBox nam een kijkje bij SNENS en groep 7 van de Sint Petrusschool...
LEES MEER
Studiemiddag CultuurBox op de Beemden
Op 15 januari jl. was CultuurBox aanwezig tijdens een teammiddag op de Beemden. CultuurBox collega en coach Michel Bergman heeft samen met beeldend kunstenares Carola Mokveld een programma samengesteld dat het team zal helpen een overstap te maken van product- naar procesgericht werken, rekening houdend met de inzet van ieders afzonderlijke talent(en).
LEES MEER
Poëzieweek in de klas 30 jan tm 5 febr
Van 30 januari t/m 5 februari 2020 draait de Poëzieweek rond het motto De toekomst is nu! Iedereen Leest en Stichting Lezen hebben voor de Poëzieweek 2020 opnieuw lessen ontwikkeld voor het primair en secundair onderwijs. Met deze lessen kun je makkelijk met de leerlingen aan de slag met gedichten.
LEES MEER
Nieuwe muzikale theater rondleiding in het Noordbrabants Museum
Het Noordbrabants museum in 's-Hertogenbosch biedt een unieke rondleiding aan voor leerlingen van groep 1 tm 3. In het museum wordt de klas ontvangen door een echte hofdame en lakei van het paleis, in de gele salon!
LEES MEER
Beleving van leerlingen centraal in MU artspace
MU artspace is een presentatieplatform over visuele cultuur en moderne digitale kunst. MU stimuleert een onderzoekende en artistieke houding. Van passieve gebruiker naar actieve maker. Lees hier meer over MU Play & Learn en de Creatieve Code.
LEES MEER
Direct naar het Foto-Film-Video Blog!
Facebook
Instagram
Website
Facebook
Twitter
Website CultuurBox
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp