Copy
We zijn er weer! Fris en fruitig zijn we van start gegaan en bij deze dan ook de nieuwsbrief van september met heel veel nieuwe wetenswaardigheidjes. Wil je nog meer CultuurBox nieuws lezen? Klik dan op de 'Meer Nieuws knop' onderin de nieuwsbrief of bezoek onze Facebookpagina.
Cmk Update september 2019
In de gemeente Boxtel nemen 12 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Wil je weten wat er zoal op de scholen gebeurt? Lees dan de CmK update van september.
LEES MEER
Lessuggesties rondom 75 jaar bevrijding
In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland werd bevrijd. Omdat veel scholen hier aandacht aan gaan besteden in september/oktober 2019 verzamelen we in dit nieuwsitems de komende maanden ideeën/tips/mogelijkheden om dit onderwerp tot leven te brengen in je klas. Doe er je voordeel mee
LEES MEER
FOTO-FILM-VIDEO BLOG
Het laatste nieuws rond het Foto-Film & Video jaar op één pagina! Volg dit blog met alle laatste nieuwtjes op de website van CultuurBox!

CultuurBox stelt samen met 12 Boxtelse basisscholen elk jaar een Lokaal Kunstmenu samen; een educatief programma dat in het teken staat van één specifieke culturele discipline. In het schooljaar 2019-2020 staat foto-film & video centraal in combinatie met het Kinderrechten Filmfestival waar alle scholen aan deel gaan nemen!
LEES MEER
NIEUW van Erfgoed Brabant: lesproject van GOGH
Vol trots presenteert Erfgoed Brabant i.s.m. Van Gogh Brabant het nieuwe lesproject voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs: ‘Brabants kwartiertje met Van Gogh’, over Vincent van Gogh: een wereldberoemde kunstenaar met wortels in Brabant.
LEES MEER
Kinderboekenweek 2019: Reis mee!
Van 2 t/m 13 oktober 2019 staan voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek: Reis mee! 
CultuurBox helpt je graag met het vinden van een leuk project dat je tijdens de Kinderboekenweek in jouw klas in kan zetten.
Heb jij zelf een leuke les gespot of ontwikkeld die je op deze pagina wilt delen? Stuur dan een mail met jouw Kinderboekenweek tip naar info@cultuurbox.eu
LEES MEER
Particles danst: Erbij horen!
Dansgroep Particles heeft een educatieve dansvoorstelling ontwikkeld welke in overleg tussen november en februari geboekt kan worden.

Het thema van deze in-school activiteit is ‘erbij horen’. Het thema is vertaald in een choreografie die de eerste ervaringen en worstelingen van een jonge migrant in een nieuwe samenleving en de daarbij horende cultuur laten zien. Onderwerpen uit het thema worden op het niveau van kinderen van 10 tot 12 jaar in de choreografie uitvergroot en vormen de opstap voor een uitwisseling tijdens een workshop.
LEES MEER
Kom met je schoolklas naar Kunstlocatie WÜRTH

Al jaren ontvangt het educatieteam van Kunstlocatie Würth met veel plezier schoolklassen uit het basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs. Inmiddels komen er 100-den leerlingen per maand naar Kunstlocatie Würth om deel te nemen aan het educatieprogramma. Het programma wordt gratis aangeboden; omdat iedereen van Kunst & Cultuur moet kunnen genieten.
Kom jij ook? Voor meer informatie over schoolbezoeken en het educatieprogramma kun je hier een kijkje nemen op de website
LEES MEER
Inspiratiedag voor VO:de kunsten als leeromgeving
De voorbereidingen op de Inspiratiedag VO 2019 zijn in volle gang. Het definitieve programma maakt KunstLoc daarom later bekend. Meld je alvast aan! Zodat jij je 29 oktober kunt onderdompelen in de wereld van ‘De kunsten als leeromgeving’!


 
LEES MEER
Museumles bij Design van het Derde Rijk
Design Museum Den Bosch presenteert als eerste ter wereld een overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. De tentoonstelling participeert in de herdenking 75 jaar vrijheid. Belangrijke bruiklenen komen uit grote Duitse musea te Berlijn en München. Bij deze tentoonstelling bieden wij de museumles Wij en zij in de Tweede Wereldoorlog aan voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.


 
LEES MEER
Kijk ook eens op onze nieuwspagina!
Facebook
Twitter
Website
Facebook
Twitter
Website CultuurBox
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp