Copy
Welkom bij onze eerste nieuwsbrief van 2019! Inmiddels is ons Muziekloket opgestart en running; het lokaal kunstmenu loopt als een trein; leskisten rouleren nog steeds op scholen en cultuureducatie in zijn geheel krijgt een steeds grotere rol in het onderwijs! Wij wensen je een inspirerend jaar toe vol kunst en cultuur! Op www.cultuurbox.eu en op  Facebook leest u nog veel meer lokaal, regionaal en landelijk nieuws. 
LOKAAL NIEUWS
Cmk Update januari 2019

In de gemeente Boxtel nemen 11 scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maand januari.
LEES MEER
Cultuurweken bij obs de Spelelier in het teken van 'Leonardo da Vinci' 

Op 14 januari vond er een spectaculaire opening plaats bij obs de Spelelier. Daar werd het startschot gegeven voor cultuurweken rondom ”Leonardo da Vinci,’’ de alleskunner, Mr. STEAM man. Hét voorbeeld voor deze school aangezien zij werken volgens STEAM. .
LEES MEER
'Het was de mooiste dag van mijn leven!' Kerst Muziekgala Brabanthallen groot feest

Op woensdag 19 december organiseerde stichting Méér Muziek in de Klas een bijzonder evenement: Het Kerst Muziekgala 2018! En weet je wie er in de zaal zaten? De kinderen van HUB Boxtel!! Zo fijn voor deze kinderen dat ze erbij mochten en konden zijn. Lees hier het verslag.
LEES MEER
De magie van muziek ervaren - Philharmonie zuidnederland brengt muziek naar basisscholen Boxtel

Groepen 1-2 en 3-4 van basisscholen in Boxtel bezoeken de voorstellingen 'Nieuwsgierige Neus' en 'Lejo ontdekt het orkest' van Philharmonie zuidnederland. Dit in het kader van het Muziekjaar Boxtel.
LEES MEER
Muziekloket Boxtel: gericht op zoek naar de beste match!

Wil u kind zingen of een instrument bespelen maar weet u niet uit welke docenten u kan kiezen? Wilt u weten of er subsidie mogelijkheden zijn om uw kind muziekles te kunnen bieden? Of wilt u advies op maat voor muziekles na school? Vanaf nu vindt u antwoord op al uw vragen met betrekking tot muziekonderwijs samengevat op één overzichtelijk platform: het door de gemeente ingestelde Muziekloket van Boxtel.
LEES MEER
REGIONAAL NIEUWS
Start ICC basis cursus in onze regio op 31 januari a.s.

Goed nieuws, er gaat weer een nieuwe ICC basiscursus van start. En wat voor een! De afgelopen maanden hebben we samen met Cultuurkade MeierijstadKunstLoc en Jacqueline Braat de huidige ICC cursus tegen het licht gehouden en gekeken naar hoe we de ICC'ers in een nieuw jasje de basisinfo mee kunnen geven uitgaande van de eigen leervragen.
LEES MEER
Nieuw lesmateriaal Multimediakoffer

Woendag 9 januari namen Gerry van CultuurBox en Kristel van Plaza Cultura het ge-upgrade lesmateriaal voor onze Multimediakoffers in ontvangst. Vol met hele leuke gadgets! Myriam Simons heeft weer een fantastisch lespakket samengesteld voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8. Dank daarvoor!
LEES MEER
Regiocanons

Van de Burcht van Rode in Meierijstad tot de Volkeraksluizen bij Moerdijk! Verspreid over de provincie Noord-Brabant zijn inmiddels heel wat regiocanons te vinden. Via Entoen.nu biedt Erfgoed Brabant erfgoedinstellingen een podium om betekenisvolle lokale verhalen voor het onderwijs toegankelijk te maken. 
LEES MEER
LANDELIJK NIEUWS
Bezoek Jan Sluijters met jouw klas - Nu in het Noordbrabants museum

Het Noordbrabants museum trok deze kerstvakantie letterlijk volle zalen. De tentoonstelling rondom de vroege jaren van Jan Sluijters leverde meer dan 10.000 bezoekers op in één week! Wil jij met je klas ook deze bijzondere tentoonstelling bekijken? Reserveer dan voor 7 april een examentraining, rondleiding of gratis zelfstandig bezoek.
LEES MEER
Goed nieuws vanuit het fonds voor Cultuurparticipatie

De regeling 'Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs' en de 'subsidieregeling Mediakunst- en Erfgoededucatie' van het fonds voor Cultuurparticipatie zijn opnieuw open. Scholen kunnen nu een aanvraag doen.  
LEES MEER
2019: Jaar van Rembrandt - Rijksmuseum in de klas

In 2019 vieren we het Jaar van Rembrandt. Na zijn dood, 350 jaar geleden, blijven zijn werken iedereen nog steeds verwonderen en verbazen. Wilt u uw leerlingen meer leren over deze beroemde kunstenaar? Bekijk samen het SchoolTV filmpje over de Nachtwacht. 
LEES MEER
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp