Copy
Beste lezer,
De ontwikkelingen rondom het corona virus gaan snel en ook vanavond worden de richtlijnen weer aangepast. CultuurBox zit niet stil en schakelt mee met verschillende scenario's voor onderwijs en culturele makers om beide partijen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen wanneer de activiteiten weer kunnen worden opgepakt. Daarbij wordt zowel gekeken naar fysieke als (gedeeltelijk) digitale manieren van samenwerken. Met de (beperkte) opening van basisscholen per 11 mei a.s. laten we je bij deze graag nogmaals weten dat wij ten aller tijden voor je klaar staan.

Schroom niet en neem voor ondersteuning of cultureel advies op maat contact met ons op.
Wij blijven graag met je meedenken!
Hartelijke groet, Gerry, Michel & Eefje
Terug van weggeweest: Boxtelse Jip van Krieken komt met djproducer.school naar Boxtel

Helemaal weggeweest is Jip van Krieken niet, gezien hij jaarlijks de organisatie verzorgt van Beach Break Boxtel; een sport- en muziekevenement aan recreatieplas de Langspier. Maar binnenkort vestigt hij zich met djproducer.school in zijn nieuwe studio aan de Havervelden 2. Van waaruit hij ook djlessen voor het onderwijs aan zal gaan bieden. Via CultuurBox stelt Jip zich alvast graag aan je voor!
LEES MEER
Filmdagen Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival worden weer opgepakt - Eerste films in première op YouTube!

Na een lange pauze voor alle deelnemende kinderen mogen ook de zes genomineerde groepen - die door de covid-19 maatregelen nog níet aan de slag zijn geweest met een filmcoach - hun Kinderrechten film op gaan nemen! De basisscholen kunnen bij CultuurBox aangeven of zij dit nog vóór de zomervakantie willen doen of dat zij een filmdag plannen in het (eerste kwartaal van het) nieuwe schooljaar 2020-2021. Bovendien gaan de vier al afgeronde films vanaf 14 mei a.s. in première op YouTube! Mis dit niet!!
LEES MEER
CultuurBox On Air

CultuurBox richtte enige tijd geleden CultuurBox On Air op i.v.m. covid-19; een pagina met tips voor thuisblijvers. Geselecteerd i.s.m. lokale partners Plaza Cultura, Cultuurkade, Kunst en Co en Babel Den Bosch. Omdat veel kinderen (gedeeltelijk) vanuit huis onderwijs zullen blijven volgen willen wij leerkrachten en ouders blijven ondersteunen op dit gebied en blijft CultuurBox On Air voorlopig beschikbaar. De pagina zal met regelmaat worden geüpdatet met nieuwe thuislessen!
LEES MEER
De Boekenweek voor Jongeren: 'In een boek kan het wel' - 18 tm 27 september 2020

De Boekenweek voor Jongeren staat dit jaar in het teken van ‘in een boek kan het wel’. In een boek kunnen jongeren in iedere wereld stappen, wanneer ze maar willen. Onderweg, op school of thuis op de bank. Door middel van de gratis bundel 3PAK, scholentournee Literatour en de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren kunnen jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo het plezier in lezen (her)ontdekken door verhalen die bij de belevingswereld van jongeren aansluiten.
LEES MEER
Maak kennis met 'Coco kan het!' Prentenboek van het Jaar 2021

Coco kan het! door Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 20 januari 2021 landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen. De Prentenboek Top 10 biedt extra inspiratie nu veel gezinnen met elkaar thuis zijn.
LEES MEER
Tip: www.stimuleringsfonds.nl & Fonds voor cultuurparticipatie
De covid-19-crisis raakt en ontwricht de gehele samenleving en de gevolgen zullen nog lange tijd wereldwijd merkbaar zijn. Wil je weten welke steunmaatregelen er zijn voor makers, instellingen en festivals? Het Stimuleringsfonds alsook het Fonds voor cultuurparticipatie zetten zich in om de gevolgen van de covid-19-crisis voor Nederlandse makers minder groot te laten zijn. 
Meer nieuws
Facebook
Instagram
Website
Facebook
Twitter
Website CultuurBox
Copyright © 2018 CultuurBox, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@cultuurbox.eu

Wil je de instellingen van de nieuwsbrief veranderen of aanpassen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen of afmelden voor de nieuwsbrief.

CultuurBox, Doctor de Brouwerlaan 74,5283 EE te Boxtel / www.CultuurBox.eu


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CultuurBox · Dr. de Brouwerlaan 74 · Boxtel, Nb 5283 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp