Copy
Festgudstjeneste for alle aldre
LIVTAG med Matthæus
Menigheden ønsker tillykke

Spejderne mødes
Arbejdsdag ved kirken den 14. juni 
Menighedsweekend - notér nu
Baptistkirkens nye ledelse

Fremtidens præster
Historien udsolgt 
Kaos omkring kirken 
Kalenderen 
Eftertanken
FESTGUDSTJENESTE for ALLE ALDRE 
søndag den 13. juni kl. 10.00 inviterer vi til festgudstjeneste! Der er meget at fejre og sige tak for. Blandt andet at vi nu igen kan ses, spise et måltid sammen, fejre gudstjeneste og dele tro og liv over kirkekaffen. Det skal fejres for store og små.
Trine Skårhøj, Sigrid Høgh-Lefholm og Christian Bylund tilrettelægger gudstjenesten og garanterer, at der vil være noget for både børn og voksne. Efter gudstjenesten har praktisk udvalg med Hanne Jensen i spidsen arrangeret en frokost med efterfølgende kaffe og kage for os.
Frokosten koster 50,- pr. næse - små næser er gratis! For ikke at stå med hverken for meget eller for lidt mad er der tilmelding til frokosten. Skriv derfor til Christian Bylund på 60716776, hurtigst muligt, så vil der være mad til dig.
OBS: Vi skal stadig bære mundbind, når vi ikke sidder ned. Der er fortsat afstands- og arealkrav, som bliver varetaget på bedste vis. Vi opfordrer dig til at lade dig teste forud for gudstjenesten, hvis du ikke har påbegyndt vaccinationen. Velkommen! 
Tag LIVTAG med Matthæus på Podcast 
Besøg af to gange Jacob
De næste to onsdage får vi besøg af to folkekirkepræster. Begge hedder Jacob. Begge er cand. theoler - og begge vil tale med Christian Bylund om Matthæus kap.10. Men så stop-per lighederne også. Den første Jacob er et kendt ansigt i baptist-kirken, nemlig Jacob Broholm Møller, tidligere præst i Aalborg, nu sognepræst tæt ved Ringsted. 

Den anden Jacob er endnu en af de præster, som Christian Bylund har læst sammen med: Jacob Haukedal Neergaard. Han er præst nær Skanderborg og arbejder ved skoletjenesten med materiale til konfirmander: 'Jeg vil sammen med Jacob og Jacob tage livtag med Matthæus kap. 10', siger Christian Bylund. Du kan lytte til Livtag, når det passer dig - på disse tre måder: 
Via menighedens hjemmeside www.baptistmenighed.dk
På https://anchor.fm/livtag 
eller på https://open.spotify.com/show/6g0eAoe7xLzsUWSy4izCCh

MENIGHEDEN ønsker TILLYKKE
Hanne Jensen fejrer 60 års dåbsdag den 18. juni
August Hylleberg bliver 10 år den 15. juni
Lydia Mikkelsen fylder 90 år den 19. juni
SPEJDERNE forbereder SOMMERLEJR
I Øksedal samles den 4.-10. juli over 300 baptistspejdere fra mange dele af landet - bl.a. mere end 20 fra Tølløse kreds. Her ses nogle af dem, der forbereder årets begivenhed. Men inden da mødes spejderne i Reservatet hver anden lørdag - næste gang den 17. juni kl. 9.30.
Velkommen til ARBEJDSDAG ved KIRKEN 
Træk i arbejdstøjet ...
Så er der godt nyt fra Ejendoms-udvalget, der inviterer til en halv arbejdsdag ved kirken mandag den 14. juni kl. 13.00. Mogens Nilsson og Henning Skriver sætter os i gang.
MENIGHEDSWEEKEND - sæt KRYDS nu 
Som tidligere meldt ud holder vi fælles spejder-, kor- og menighedsweekend fra lørdag den 20. til søndag den 21. november i Birkedalslejren ved Undløse - et herligt sted, hvor vi kan være 100 deltagere hele døgnet rundt. Ovenfor ses terrassen, der omkrandses af en 10 tønder land stor naturgrund. 
Arbejdsgruppen, der tilrettelægger weekenden for os, består af Peter Kofoed, Trine Skårhøj, Kirsten Nielsen og Christian Bylund. De mødes i den kommende uge, og de håber på at kunne fortælle meget mere om programmet og åbne for tilmeldingen efter sommerferien: 'Hvis I ikke allerede har sat kryds i kalenderen, så gør det nu! Det bliver godt!', lyder opfordringen fra gruppen. 
BAPTISTKIRKENs nyvalgte LEDELSE 
Lørdag den 29. maj afholdt Baptistkirken sin landskonference. Per Beck blev genvalgt som formand med klapsalver. Nyvalgt blev Bodil Højbak Møller, der er præst i Korskirken, Herlev, og Christian Bylund, der er præst her hos os, mens Biak Chin Par Lian (kaldet Chin Chin) blev valgt som suppleant. Hun kommer fra Chin Bethel Church i Skjern. Fra venstre ses Vibeke Dalsgaard (Pan-drup), Chin Chin, Moses Lal Bawi Peng (Ringe), Torben Andersen (general-sekretær), Per Beck (Aalborg), Bodil Højbak Møller og Christian Bylund. 
Vigtigt om FREMTIDENs PRÆSTER
I den forgangne uge var Christian Bylund sammen med Baptistkirkens ledelse til et superdøgn med SCMT, Studiecenter for Menigheds-baseret Teologi. Her fortæller han om udfordringerne. Du kan læse mere om SCMT her: http://scmt.dk/
'Det blev et døgn, hvor vi skulle snakke om studiecenterets fremtid. Og ikke mindst om vores eget kirkesamfunds fremtid. En ting, der er ens for alle de involverede kirkesamfund i SCMT er, at der bliver præstemangel inden for de næste 10 år. Langt flere går på pension end dem, der bliver uddannet. Det er en realitet i folkekirken og i næsten alle frikirker. En stor del af uddannelsen kan klares gennem universitetet eller 3K-uddannelsen, men den praktiske erfaring samt den konfessionelle dannelse skal findes andetsteds. En del kan vi gøre sammen. Men at formidle vores egen identitet, historie og tradition ligger hos os selv som baptister. Det er en opgave, som vi må blive ved med at arbejde med som kirkesamfund såvel som lokal menighed. Derudover ligger den store opgave i at opfordre flere til at springe ud i præstekaldet. Den næste generation af præster kommer ikke af sig selv. Det er en opgave, vi skal varetage nu, ellers ser fremtiden meget svær ud'.
Første oplag er UDSOLGT
For en måned siden blev historien om 'Danske baptister og tyske nazister' sendt på markedet. Første oplag på 250 eksemplarer blev udsolgt på Landskonferencen sidste weekend i maj.
Andet oplag er i trykken. Bogen er en fortælling om, hvordan livet formede sig under 2. verdens-krig for danskere, der tilhørte landets største fri-kirke, og om hvordan baptisterne forholdt sig til nazismen. Tølløse menigheds historie fortælles også. Bogen kan bestilles hos Bent Hylleberg. Den er på 650 sider og koster 300,- kr. 
KAOS omkring KIRKEN i flere MÅNEDER
Parkeringsudfordringer ved kirken 
Måske har vi allerede vænnet os til det - ellers får vi god tid til det de kommende måneder. Kvarmløsevej og Pilevej bliver gravet op! Det får betydning for parkering og tilkørsel. Der er kun få parkeringspladser ved kirken og foran Ungdomsgården. Velkommen i kirke alligevel!
KALENDEREN - VELKOMMEN i KIRKE
JUNI
13.06. kl. 10.00: Festgudstjeneste, Christian Bylund m.fl. med kirkefrokost
20.06. kl. 10.00: Gudstjeneste, Birk Christensen
27.06. kl. 10.00: Gudstjeneste, Christian Bylund 


JULI
04.07. kl. 10.00: Nadvergudstjeneste, Jan Grønborg
11.07. kl. 10.00: Morgenkaffegudstjeneste, Hanne Frederiksen
18.07. kl. 10.00: Morgenkaffegudstjeneste, Bent Hylleberg
25.07. kl. 10.00: Morgenkaffegudstjeneste, Christian Bylund
EFTERTANKEN 
Nyttigt at vide om Tølløse Baptistmenighed
Menighedens præst:
Christian Bylund, Valmuevej 9, 4340 Tølløse, 6071 6776 eller 
christian@bylund.dk
     Kontortid: Onsdag 9.00-17.00 i kirken. Fridag: Normalt fredag. 
Menighedsrådets formand: Kirsten Nielsen, 5383 4340 eller kn4340@gmail.com
Kirkens pedel: Signe Lawaetz, 5085 4590 eller signelawaetz@gmail.com
Ungdomsgårdens udlejning: Ninna Krabbe og Poul-Anker Andersen, 2016 4823
Læs om menighedens liv og virke på www.baptistmenighed.dk
Følg med på FaceBook: 
https://www.facebook.com/baptistmenighed.dk/
Nyhedsbrevet udsendes mandag i ulige uger med deadline lørdagen før.
     Nyhedsbrevet, der sendes via mail, kan bestilles af alle interesserede. 
     Næste ordinære Nyhedsbrev udsendes mandag den 21. juni 2021.
Redaktør: Bent Hylleberg, benthylleberg@outlook.dk eller 5918 5195 eller 5170 1890
Copyright © 2021, Tølløse Baptistkirke

Din evt. nye mailadresse kan indskrives her:
update your preferences

Dette Nyhedsbrev kan afmeldes her: 
unsubscribe from this list
Copyright © 2021 Tølløse Baptistkirke, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp