Copy
View this email in your browser

Send en hilsen på video - nu
To påskegudstjenester 
Tag LIVTAG med Matthæus - igen 
Spejderne mødes efter påske  

Menigheden ønsker tillykke
Send en tanke, bed en bøn

Det alternative menighedsmøde
Kirsten Nielsens påskehilsen
Glimt fra Palmesøndag
Sommerhøjskole i Rebild
Sæt fokus på håbet 
Grib fremtiden, sæt kryds nu
Eftertanken 

SKÆRTORSDAG - påskehilsen på video

Skynd dig - tag en video
og send en påskehilsen

"Ligesom sidste år vil vi hjælpe hinanden med at lave en påskehilsen på video. Den vil kunne ses Skærtorsdag på menighedens hjemmeside. Der er ikke kommet mange input endnu, men jeg håber, at flere af jer har lyst til at optage en kort videohilsen, der skal sendes til mig senest nu på tirsdag kl. 22", siger Christian Bylund. 

Påskesøndag - to gudstjenester i KIRKEN
Herren er opstanden!
Halleluja

Velkommen i kirke! Vi må desværre ikke synge som menighed. I stedet vil vi lytte, når Mette og Kurt synger akkompagneret af Leif og Kirsten.

Der vil være to korte gudstjenester, én kl. 14.00 og én kl. 15.00.

Tilmelding er påkrævet. da vi kun må være 19 deltagere ved hver gudstjeneste. Tilmelding skal ske til Christian Bylund på 6071 6776.

Tag LIVTAG med Matthæus på Podcast 
Lyt til Livtag igen efter påske
Onsdag d. 7. april er Livtag tilbage med besøg af Iben Albeck Østerdal Henriksen, sognepræst i Hinnerup: "Iben er en af de præster, jeg læste med på Pastoralseminariet", for-tæller Christian Bylund. Og I kan glæde jer til endnu et livtag med Bjergprædikenen. Vi får bl.a. en snak om ligestilling på Matthæus’ tid. 

Du kan lytte til LIVTAG - når det passer dig - på én af disse tre måder:
Via menighedens hjemmeside www.baptistmenighed.dk
På https://anchor.fm/livtag - og på https://open.spotify.com/show/6g0eAoe7xLzsUWSy4izCCh

SPEJDERNE mødes - udendørs - efter planen
Foråret kommer, ja spejderne synes, det er kommet, og tiden er til igen at samles i Reservatet. Og der er god tilslutning. Familie- og tropsspejdere mødes igen efter påske lørdag d. 10. april. - Velkommen i Tølløseskoven! 
Menigheden ønsker hjertelig TILLYKKE 
Dåbsdage
Anne Bundgaard, Ane Hylleberg og Ulla W. Sørensen: 25 år d. 7. april
Bodil Melkær: 70 år d. 8. april
Borghild Ackermann: 60 år d. 9. april
Fødselsdag
Henning Skriver 80 år d. 9. april 
SEND en tanke - BED en bøn
Johanne Andersen har i denne uge været indlagt på Holbæk sygehus.
Poul Erik Jensen skal den 12. april gennemgå en stor bypass operation på Odense Universitetshospital. 
Det alternative menighedsmøde 
"I den forgangne uge havde vi et fint lille digitalt møde, hvor vi kunne stille spørgsmål til regnskabet. Vores møde var hyggeligt, og flere gav udtryk for deres tak for et fint årsregnskab og glæde over, at vi efter et meget anderledes 2020 alligevel kom godt ud af året rent økonomisk", fortæller Kirsten Nielsen. Derfor sender deltagerne i mødet disse smil!
Hilsen fra menighedsrådets formand
Traditioner kan være snærende bånd, men når de er bedst, giver de tryghed og fællesskab. Den måde, vi er kirke på i Tølløse, er en tradition, som vi igennem årene har udviklet og ændret på, så vi synes, det passer til den menighed, vi er nu. Grundlaget er gammelt og genkendeligt på trods af forandringer, ligesom budskabet er det samme, udtrykt i vor tids sprog. Lige nu gennem-lever vi et traditionsbrud uden sidestykke. Måden vi kan være kirke og menighed på, er så ganske anderledes, end vi er vant til. Det udfordrer os. 
Præstens og menighedsrådets arbejde besværliggøres af restriktioner og det helt forståelige faktum, at mange er bekymrede for at hente smitte med hjem. Måden, vi er menighedsråd på, er meget forandret. Vores virtuelle møder er ikke fantastiske, når vi gerne vil fornemme hinandens holdninger.
Menighedsrådet drømmer om, at vi kunne gennemføre gudstjenesterne med salmesang og efterfølgende kirkekaffe, helt som vi plejer. Og vi drømmer om, at hverdagen med alle de mange gode aktiviteter igen må komme i gang ud fra kirken, men hvornår, det kan ske, er helt ude af vores hænder. Hvor underligt for os, der plejer at planlægge i detaljer.
Ingen var klar til det brud, som covid-19 afstedkom. Vores traditionsbundne tryghed og fællesskab blev os frarøvet, men i afsavnet er det værd at huske, at vi ikke er ladt alene, og vi er fortsat kirke i Tølløse. Måske kan et så voldsomt brud dreje vores fokus til områder, vi ikke tidligere lagde mærke til. Jeg er blevet meget mere opmærksom på naturen, som jeg har gået mange lange ture i, ligesom jeg er begyndt at konkurrere med min kollega om, hvor mange forskellige fugle vi kan spotte i vores haver. Jeg er desværre bagud…!
I menigheden kan en tid uden aktivitet måske være en tid til eftertanke, der bringer noget nyt og fint med sig. Grundtvig skrev allerede i 1855 om, at vi aldrig er ladt alene. Ordene går også an i 2021. Kærlig hilsen Kirsten Nielsen. 
Nogle GLIMT fra PALMESØNDAG 
Palmesøndag blev fejret i naturen. Om formiddagen med en pilgrimsvandring til Åstrup (øverste billede) for voksne. Om eftermiddagen med en skovtur for børnefamilierne (de to nederste billeder) i røg og damp og med regnvejrstøj  ...
KvindeNetværket håber, at det er muligt at gennemføre Sommerhøjskolen i år. Programmet er som altid alsidigt med mange spændende foredragsholdere. Prisen for ugen er 3.750 kr. (enkeltværelse tillæg 750 kr.). Du kan læse mere om højskolen her eller ved at kontakte Kirsten Bøgsted på tlf. 2869 4453. 
Sæt fokus på håbet
Danske Kirkers Råd har i foråret sat fokus på håbet. Rådet har inviteret en vifte af engagerede folk fra dansk kirkeliv til kort at fortælle, hvad håb betyder for dem. Du kan finde de fine, små videoer på Danske Kirkers Råds hjemmeside ved at trykke her  
Grib fremtiden
Nu er temaet for Kirkedagene 2022 i Roskilde fastlagt. Kirkedagene har også fået deres logo, der ses her. Se mere på http://himmelskedage.dk/
Kirkedagene er en festival, der med troen som løftestang tager favntag med det enkelte menneske og sam-fundets mange udfordringer.
EFTERTANKEN 
Kære venner i menigheden
Da jeg i denne tid er tvunget til at tilbringe dagene på langs pga. en rygskade, og derfor hverken kan glæde mig over alt, hvad der myldrer frem i haverne eller mødes med jer, vil jeg med tanke på påsken sende jer en hilsen med
Børge Andersens digt Påske.
Bedste hilsener
Jette Nørgaard
Nyttigt at vide om Tølløse Baptistmenighed
Menighedens præst:
Christian Bylund, Valmuevej 9, 4340 Tølløse, 6071 6776 eller 
christian@bylund.dk
     Kontortid: Onsdag 9.00-17.00 i kirken. Fridag: Normalt fredag. 
Menighedsrådets formand: Kirsten Nielsen, 5383 4340 eller kn4340@gmail.com
Kirkens pedel: Signe Lawaetz, 5085 4590 eller signelawaetz@gmail.com
Ungdomsgårdens udlejning: Ninna Krabbe og Poul-Anker Andersen, 2016 4823
Læs om menighedens liv og virke på www.baptistmenighed.dk
Følg med på FaceBook: 
https://www.facebook.com/baptistmenighed.dk/
Nyhedsbrevet udsendes mandag i ulige uger med deadline lørdagen før.
     Nyhedsbrevet, der sendes via mail, kan bestilles af alle interesserede. 
     Næste ordinære Nyhedsbrev udsendes mandag den 12. april 2021.
Redaktør: Bent Hylleberg, benthylleberg@outlook.dk eller 5918 5195 eller 5170 1890
Copyright © 2020, Tølløse Baptistkirke

Din evt. nye mailadresse kan indskrives her:
update your preferences

Dette Nyhedsbrev kan afmeldes her: 
unsubscribe from this list
Copyright © 2021 Tølløse Baptistkirke, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp