Copy

Scouting Satoko Kitahara

Nieuwsbrief editie 3
Agenda
Nawaka scouts, explorers en Loodsen: 8 t/m 17 augustus 2022 
Nawaka Welpen: 13 t/m 17 augustus 2022

Beste leden, ouders/verzorgers van onze leden en onze vrijwilligers,

Na een mooie kampweek en zomerperiode zijn we blij dat het nieuwe scoutingjaar weer is gestart. De nodige leden zijn overgevlogen naar hun nieuwe speltak of naar een leidingfunctie. En wat was het fijn dat het overvliegen weer met alle speltakken gezamenlijk kon worden gedaan. Helaas nog niet met ouders erbij, maar we hopen dat daar binnenkort verandering in kan komen. We duimen dat we ook het kerstfeest gezamenlijk en fysiek als groep kunnen vieren. In deze nieuwsbrief besteden we extra aandacht aan kamp 2022, Nawaka, en de gezamenlijke acties die we voeren om dit financieel mogelijk te maken. Ook onze oproep voor vrijwilligers komt weer aan bod. Zonder vrijwilligers is er geen scouting. Iedere hulp in welke vorm dan ook is welkom. We hopen dat iedereen zijn steentje wil bijdragen.

Even voorstellen: onze secretaris Ilse Bollen

In deze nieuwsbrief zal ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Ilse Bollen en ik ben, samen met Renate, praktijkbegeleider bij de Satkit. Als 4 jarig meisje ben ik lid geworden van onze scoutinggroep. Als bever, woensdagmiddagkabouter, junior, zeeverkenner en loods heb ik leuke, uitdagende, avonturen beleefd en vriendschappen gemaakt voor het leven. Toen ik een jaar of 20 was ben ik leiding geworden bij de welpen. Ik heb een lange tijd de eer gehad om de opkomsten voor de welpen in Leidschendam te organiseren, wat ik met veel plezier deed. Inmiddels ben ik daar alweer een aantal jaar mee gestopt en ga ik alleen nog met de welpen mee op zomerkamp. Verder help ik binnen de groep met het organiseren van verschillende activiteiten en ben ik dus praktijkbegeleider. Als praktijkbegeleider hebben we, onder andere, de taak om leidinggevenden te coachen en te begeleiding in hun ontwikkeling. Nieuwe leiding, maar ook leiding die al langer aan onze groep verbonden zijn, kunnen zich ontwikkelen en laten uitdagen. We faciliteren en initiëren ontwikkelingsactiviteiten voor leidinggevenden, zoals workshops, trainingen en intervisie. Tevens coördineren we stagiaires en maatschappelijke stages van stagiaires. Dit alles doen we vanuit, en met behulp van, alle informatie van de Scouts Academy.

Nawaka

In 2022 staat het Nationaal Water Kamp op het programma, zie https://nawaka.scouting.nl/. Dit is een waterkamp in Zeewolde waar ongeveer 4.000 scouts uit allerlei leeftijden aan meedoen. Het kamp is van 8 t/m 17 augustus voor de speltakken scouts, explorers en loodsen. De welpen gaan 5 dagen op kamp, van 13 t/m 17 augustus. Het kampterrein is verdeeld in subkampen waar activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is er een centraal programma zoals bijvoorbeeld een grootse opening & sluiting, zeilwedstrijden en een centrale markt met veel creatieve en uitdagende activiteiten. Het is voor scouts een onvergetelijke ervaring waar menig scout mooie herinneringen heeft gemaakt. Omdat het een groot evenement is, zijn wij als Satoko Kitaharagroep gebonden aan de regels vanuit de organisatie. Voor wat betreft de inschrijving betekent dit dat al in een vroeg stadium bekend moet zijn wie er mee op kamp gaan. Een aanmelding voor kamp betekent ook een verplichting voor betalen van het kampgeld. Annuleren na aanmelding brengt kosten met zich mee, volgens de annuleringsvoorwaarden van Nawaka.

De kampkosten die aan Nawaka betaald moeten worden, liggen substantieel hoger dan de bijdrage die normaliter aan de leden wordt gevraagd. Daarnaast zijn er nog kosten voor het boottransport en de verblijfskosten van de leiding. We ontkomen er niet aan deze kosten grotendeels door te belasten aan de leden. Om de kosten enigszins te beperken zijn we al volop gestart met het voeren van acties. Wij vragen iedereen om mee te helpen de acties zo succesvol mogelijk te maken om daarmee de kampkosten te beperken. Wij rekenen op jullie!

Ga naar de website

Acties

Op dit moment lopen er meerdere acties waaraan wij meedoen of die wij organiseren.

 

Plus sponsorpunten

Bij Plus Post in Leidschendam wordt € 10.000,- verdeeld onder de deelnemende verenigingen. Dit bedrag wordt verdeeld naar rato van het aantal ingeleverde sponsorpunten. Vandaar ook de oproep voor sponsorpunten. Dit mogen ook punten uit een ander filiaal van de Plus zijn! Helpen jullie mee om zoveel mogelijk sponsorpunten te sparen door bijvoorbeeld zelf boodschappen bij de Plus te doen of sponsorpunten aan familie/vrienden/bekenden te vragen? We staan op dit moment op de 2e plek, maar het eerste plekje is nog haalbaar! De actie loopt tot 1 november.

 

RaboClubSupport

Jaarlijks doen wij mee met de RaboClubSupport actie. Meestal sparen we voor vervanging van materiaal, maar dit jaar hebben we ervoor gekozen om het bedrag te besteden aan het boottransport. Op Nawaka willen we graag gebruik maken van de lelievletten, het heet immers niet voor niets Nationaal Water Kamp. De boten worden voor ons opgehaald vlakbij de Kaag en op een oplegger vervoerd naar het kampterrein. Als je een rekening hebt én lid bent van de Rabobank kun je 3 stemmen uitbrengen. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag. Laat het iedereen in je omgeving weten. Stemmen kan van 4 tot 25 oktober.

 

Bonbonactie

Ook dit jaar hebben we weer onze eigen, overheerlijke bonbonactie. In november zullen de leden de informatie uitgereikt krijgen voor de bonbon verkoop. Diverse maten doosjes bonbons zijn er beschikbaar voor de verkoop. De bonbons komen van een echte patissier en zijn gemaakt van Callebaut chocolade. Dat betekent lekker smullen en het goede doel steunen!

 

Sponsorkliks

Een laagdrempelige manier om ons te sponsoren, zonder dat het jezelf geld kost is gebruik te maken van sponsorkliks. Iedereen die weleens via webwinkels bestelt, kan ons helpen. Het enige wat je moet doen is naar de webwinkel te gaan, via de sponsorkliks pagina: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=3922&cn=nl&ln=nl 

Sponsor ons
Voor iedere bestelling gaat er een percentage van het aankoopbedrag naar onze scoutinggroep. Als besteller kost het niks extra’s. Denken jullie bij jullie volgende bestelling aan ons?

Oud papier

Ook zamelen wij nog steeds oud papier in voor wat extra geld. Heb je een stapel oud papier liggen, neem deze dan mee tijdens een opkomst op Freddies Hoeve of rij even bij ons langs in Leidschendam. We zijn er erg blij mee!

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers, geen scouting. Zo kort door de bocht is het wel. We prijzen ons gelukkig met onze vrijwilligers die wekelijks, op diverse fronten, aan de slag zijn om het scoutingspel met onze leden te beleven. Denk hierbij aan onze speltakleiding, technische staf, de diverse commissies, bestuursleden, maar ook het beheren van de mailbox of het verzorgen van onze scoutingdassen. Helaas moeten ook wij constateren dat het moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden, die een bijdrage willen leveren. Vandaar nogmaals deze oproep aan iedereen die dit leest of iemand in hun omgeving weet: ben of ken jij iemand die onze groep een warm hart toedraagt en wil je hier een steentje aan bijdragen, dan horen we dit graag. Activiteiten kunnen heel divers zijn. Bijvoorbeeld op een dinsdagavond mee klussen met onze technische staf aan de boten of het gebouw, teksten voor social media of persberichten schrijven of een gastbijeenkomst organiseren voor een van de speltakken. Uiteraard ben je ook welkom als je een grotere rol wilt vertolken. Zo hebben we nog vacatures openstaan voor (parttime) speltakleiding of een groepsbegeleidersrol binnen het bestuur. Kan jij een steentje bijdragen? We horen het graag. Informatie kan via info@satokokitahara.nl of spreek een van de speltakleiding aan. Zij kunnen je in contact brengen met de juiste contactpersoon.

Stuur een email
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Scouting Satoko Kitahara, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp