Copy
Beste vliegers en aspirant vliegers,
 
Het jaar is alweer bijna ten einde en het is dus hoog tijd om terug te blikken op het afgelopen vliegseizoen, maar vooral ook uit te kijken naar het nieuwe jaar.
De Coronaperikelen liggen gelukkig achter ons en kan er weer volop gevlogen en  gelest worden. Ondanks de uitval daardoor en technisch mankement aan vooral de motor van de Sportcruiser is het toch weer gelukt om met de Sportcruiser bijna 200 uur en met de Cessna ca. 250 uren te vliegen.
We hebben een mooie vliegtrip gemaakt naar Koblenz en de trip naar Duxford viel helaas in het water door de weersomstandigheden. Deze komt op de agenda voor 2023.
Afgelopen jaar zijn er bij Flightlevel vier kandidaten geslaagd voor hun vliegbrevet.
Arjan van Veen en Jelger Visser slaagden voor hun PPL en Jolmer en Kevin voor hun LAPL.
Op dit moment zijn er 17 leerlingen in opleiding bij Flightlevel.
 
Zoals altijd is er zowel positief als negatief nieuws te melden.
Het is altijd verstandig eerst het negatieve nieuws te melden en dat gaat over de noodzakelijke aanpassing van de huurtarieven.

Tarieven
Helaas ontkomen wij net als de rest van de wereld niet aan een aanpassing van onze prijzen voor het volgende jaar. Naast de flinke inflatie hebben wij ook te maken met steeds weer nieuwe tegenvallers bij de onderhoudskosten. We kunnen dat niet incidenten blijven noemen, ze horen blijkbaar bij het luchtwaardig en veilig houden van onze toestellen. Gelukkig dalen de brandstofkosten wel weer tot min of meer normale hoogte, waardoor de brandstoftoeslag vanaf 1 december 2022 komt te vervallen.
 
  2022   2023  
  10 uren los uur 10 uren los uur
OE-CRU €        141  €        146  €        165  €        170
PH-BVL €        185  €        190  €        210  €        215
 
Gelukkig is er ook voldoende positief nieuws.
Aandeelhouders:
Freerk Bouwer, Mark Bakker en Homme Jonkman waren tot voor kort de enige aandeelhouders van Flightlevel B.V.
Op zich werkte dat prima, maar hield wel in dat ook bijna alle werkzaamheden verdeeld werden over hen en het ook op dit trio neerkwam, wanneer er geïnvesteerd moest worden.
Om meerdere redenen was aanvulling van dit team gewenst en dat is gelukt.
In Martin Hansen, Wietze Lei, Jan Schut en Henk Bouma hebben we vier nieuwe aandeelhouders gevonden.
Met de inzet van deze groep mensen, en daarnaast nog een aantal vrijwilligers, hebben we vertrouwen in een gezonde toekomst van Flightlevel op vliegveld Drachten.
We hebben regelmatig contact met de kwartiermaker, Dhr. Erik Lagerweij, over het lopende traject wat betreft te toekomst van vliegveld Drachten.
Ook in deze ontwikkeling hebben we een groot vertrouwen.
MLA bij Flightlevel:
We zijn inmiddels sinds januari 2022 bezig om ook MLA instructie te mogen geven bij Flightlevel. Dit heeft helaas NOG niet geresulteerd in een positief besluit van ILT. We houden echter vol en gaan voor een positieve afronding van dit traject.
We huurden tot heden een Pipistrel Alpha Trainer, maar doordat er nog geen lesactiviteiten kunnen plaatsvinden en door gebrek aan belangstelling voor deze kist in de verhuur, zullen we het huurcontract niet verlengen. Een aantal enthousiaste vliegers, die graag de mogelijkheid willen om ook MLA te vliegen, hebben de handen ineen geslagen en er is een MLA aangeschaft, welke voor de ‘leden’ van Flightlevel en FAD gehuurd kan worden en welke straks ook als lestoestel ingezet kan worden.
Het is een Atec Faeta 321 geworden. Een zeer fijn toestel, volledig van carbon en uitgerust met een Rotax 100pk.
Al met al hebben we nu een vloot om trots op te zijn en kan iedere vlieger bij ons terecht.
Het uurtarief voor dit toestel zal €125,- per uur zijn op basis van een 10 urenpakket.

Team instructeurs:
Harry de Vries heeft aangegeven in de loop van het jaar 2023 meer afstand te nemen tot de ‘vliegerij’. Harry is op dit moment nog steeds ons Head Of Training.
Deze functie zal Gerrit Mulder vanaf 1 januari 2023 van hem overnemen. Harry zal nog instructie geven tot ergens in het voorjaar.
Gerrit zal geen volledige opleidingstrajecten op zich nemen, maar wel de tussentijdse checks en profchecks afnemen. Als Head Of Training zal hij toezicht houden op de procedures en het correct volgen van de trainingssyllabi. Gerrit is ook examinator.
 
Naast Gerrit, mogen we ook Jeroen Klaassens toevoegen aan ons instructeursteam. Jeroen heeft inmiddels de eerste leerlingen onder zijn hoede.
Van harte welkom Jeroen en veel succes bij Flightlevel!
Samenwerking Flightlevel / Flight Association Drachten (FAD):
Er zijn inmiddels diverse gesprekken geweest met het bestuur van FAD. De conclusie uit deze gesprekken is dat FAD vooralsnog geen investering zal doen in een ‘eigen’ vloot, maar het gebruik van de vloot van Flightlevel zal promoten. De samenwerking zal zich vooral richten op de organisatie van vlieguitjes, thema avonden, introductiedagen en events. Vliegers die bij Flightlevel vliegen, zijn niet verplicht lid te zijn van FAD, echter stellen we dat zeer op prijs. FAD zet zich in voor de GA op vliegveld Drachten. Dit hebben we met zijn allen belangrijk gevonden en dat is het ook. Zeker in de huidige ontwikkeling van het veld en de te voeren gesprekken met de kwartiermaker. We moeten van ons laten horen! Inmiddels evenaren we het aantal vliegbewegingen die er worden gemaakt op EHDR van de overige gebruikers. We zijn dus een partij die serieus moet worden genomen en daarom is vertegenwoordiging van de GA heel belangrijk. Hulde dus voor het bestuur van FAD dat zich hier voor inzet!
De samenwerking heeft alvast geleid tot de volgende agenda voor 2023. Deze zal nog uitgebreid worden, maar zet de volgende data alvast in je agenda:
 
December 2022:
Zaterdag 24 december, 10:00-15:00: Introductiedag MLA Atec Faeta (€ 75,- p.p.)
Bij afname van een 10 urenpakket is deze introductie gratis!
Graag aanmelden bij Homme Jonkman of Harm Zwanenburg.
 
Januari 2023:
Woensdagavond 11 januari, 19:30: Thema avond.
Skydemon demonstratie door Freerk Bouwer.
 
Zaterdag 28 januari, vanaf 16:00: Zaterdagmiddagborrel. (Snerteditie)
 
Februari 2023:
Woensdagavond 15 februari, vanaf 19:30: Thema avond.
Fligsimulator demonstratie.
 
Zaterdag 25 februari:
10:00 – 15:00 Instapdag.
Vanaf 16:00: Zaterdagmiddagborrel.
 
Maart 2023:
Woensdag 15 maart, 19:30: Thema avond (n.t.b.)
Zaterdag 25 maart, vanaf 16:00: Zaterdagmiddagborrel.
 
April 2023:
Zaterdag 1 april, Elfstedentocht.
Zaterdag 8 april: uitwijkdatum Elfstedentocht.

We denken hiermee een mooie agenda te hebben samengesteld voor het komende jaar. Zoals je ziet, moeten de meeste thema avonden nog worden ingevuld en staan er een aantal evenementen in de agenda waarbij hulp in welke vorm dan ook zeer wordt gewaardeerd. Heb je een goed idee voor een thema avond, laat dat dan vooral weten. Wil je helpen bij de organisatie van de Fly-In of de duurzaamheids dag, geef dat dan ook even door.
We gaan ervan uit dat we jullie nog zien bij de kerstborrel. Wie verhinderd is deze avond, wensen we alvast fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!
 
Met vriendelijke groet,
 
Homme Jonkman
 
 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 FlightLevel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp