Copy

Hoe willen we verder gaan...

Beste vliegvrienden, leerlingen en instructeurs.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het nog niet erg wil vlotten met besluiten over de toekomst van vliegveld Drachten.

Het recente besluit om landingen voor GA verkeer op baan 08 niet langer te gedogen, maakt het er niet makkelijker op. Op zich respecteren we dit besluit. Het mag wettelijk gezien gewoon niet. Peter Bremer heeft samen met ons een voorstel gemaakt voor aanpassing van het circuit. Dit is ingediend en zal ILT voorgelegd worden. We doen dus ons best om de 08 legaal open te krijgen voor GA. Eventueel voor homebased aircraft only. 

Er is op dit moment ook geen extra stallingsplek voor ons beschikbaar op Drachten. We kunnen wel over een plek op Hoogeveen beschikken. Mijn voorstel is dan ook om vanaf Hoogeveen te opereren met de PH-BVL en vanaf Drachten met de OE-CRU.

Nadeel van Hoogeveen is dat het voor een aantal van ons verder rijden is. Voordelen heeft het echter ook. Veel ruimere openingstijden en brandstofvoorziening perfect voor elkaar. Geen belemmeringen dus van gesloten veld wanneer de windrichting oostelijk is en het veld is op alle dagen van de week geopend, dus ook op dinsdag en donderdag. De openingstijden zijn ook ruimer.

Ik wil graag van jullie weten wat jullie vinden van dit plan. Het liefst zou ik daarover met jullie overleggen en samenkomen op Drachten, maar het moet in deze periode maar even zo. Dus zouden jullie voor vrijdag aanstaande per mail aan mij willen aangeven of dit voor jullie een optie is of niet.


Met vriendelijke groet,
 
Homme Jonkman
 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 FlightLevel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp