Copy

Nieuwsbrief 2022-01

Beste vliegers,
Het is al weer een tijdje geleden dat jullie van ons de laatste nieuwsbrief ontvingen. We hebben ook weinig georganiseerd afgelopen jaar en dat had alles met Covid te maken en de beperkingen die dit met zich mee bracht. We mogen alleen maar hopen dat die periode achter ons ligt.

We gaan er daarom een mooi jaar van maken bij Flightlevel en leuke dingen organiseren.

Hierbij alvast een voorschot op  de agenda voor komend jaar. Dit zal niet alles zijn wat we gaan doen, maar noteer deze data alvast in jullie agenda’s.
 

Zaterdag 5 maart

Zaterdag 5 maart kan iedereen kennis maken met de Pipistrel Alpha trainer. De kist is voor deze gehele dag gereserveerd voor introductievluchten. Harm Zwanenburg zal deze verzorgen.
De kosten voor de introductievlucht of check-out zijn €50,- (Duur ca. 30 minuten en exclusief landingsgelden).
Je kunt je hiervoor opgeven door op deze mail te reageren. Je ontvangt van ons dan een bevestiging met een tijdstip. Heb je een MLA brevet en wil je uitgechecked worden, overweeg je om naast je huidige brevet ook een MLA brevet te gaan halen of ken je iemand in je omgeving die overweegt om vliegles te gaan nemen?, maak hier dan gebruik van. Een bakje koffie met gebak staat voor je klaar!

Maandag 7 Maart

De maandagavond is de avond waarop we normaliter theorielessen verzorgen. Voor het huidige vak (Principles Of Flight) waren drie avonden gereserveerd, echter blijkt dat de stof wel in twee avonden is behandeld. We willen daarom op Maandag 7 maart wederom een Safety avond organiseren. Deze is niet exclusief bedoeld voor de leerlingen, maar voor een ieder die bij Flightlevel vliegt. Er is nu in twee gevallen een probleem met de flaps geweest. Dit is zowel bij de Cessna als de Sportcruiser voorgevallen. We doen er alles aan om de onderhoudsstandaard hoog te houden, maar dat is geen garantie dat er zich nooit een technisch mankement voordoet. Deze avond zal onder andere gaan over wat te doen in geval van een flap probleem.
Aanvang: 19:30uur


NB: Heb je de nieuwe safety bulletin al gevonden op de website? Je kan deze vinden op de webpagina: https://flightlevel.eu/voor-piloten/safety/

Zaterdag 9 April  

Zaterdag 9 April (met 16 April als uitwijkdatum), staat er een Elfsteden Puzzeltocht op het programma. Deze tocht wordt georganiseerd in samenwerking met Flight Association Drachten (FAD).
Alle drie vliegtuigen van Flightlevel zijn hiervoor gereserveerd. Deze tocht zal bestaan uit het zoeken van punten aan de hand van luchtfoto’s. Iedereen met een vliegbrevet, of leerling met instructeur, kan zich hiervoor opgeven en je kunt deelnemen met een kist van ons of met een eigen kist, zowel GA als MLA. Naast eeuwige roem is er een leuke hoofdprijs voor de winnaar. Wat dit is, hangt af van WIE er wint!
Geef je hiervoor zo snel mogelijk op, zodat we een indeling kunnen gaan maken. Elke kist kan deze dag drie keer de tocht afleggen. Doe mee!

Informatie over aanmelden kan je hier vinden.

Zaterdag 7 mei

Deze dag organiseren we samen met FAD en de activiteitencommissie van Vliegclub Fryslân. We gaan er een prachtig vliegfestijn van maken met een gevarieerd programma overdag, foodtrucks op het veld en een BBQ  met een aansluitend feest in de avond. We zullen de Flightlevel hangaar omtoveren tot een gezellige ‘feesttent’. Het programma is nog in de maak, maar reserveer deze datum alvast in de agenda. Leuke suggesties voor het dagprogramma zijn altijd welkom! Zodra het programma bekend is zullen we dit delen.
Kom allemaal. Vanzelfsprekend zijn ook de partners welkom!
 

Zaterdag 25 en zondag 26 juni

Vliegweekend naar Koblenz

Vrijdag 16 tot en met Zondag 18 September

Van Vrijdagmorgen 16 September tot en met Zondag 18 September organiseren we een 3- daagse vliegtrip naar het Engelse Duxford. Een bezoek aan het bijzondere luchtvaartmuseum zal daarbij niet ontbreken.

Voor beide vliegtrips hebben zich al een aantal mensen aangemeld, dus mocht je mee willen geef je dan zo snel mogelijk op. Wanneer ons capaciteit aan plaatsen tekort zou schieten zullen we kijken of we nog toestellen bij kunnen huren.
Ook aan deze trips kun je deelnemen met eigen kist.
We zullen nog een informatieavond gaan houden over het programma en de kosten voor deze vliegtrips. Na inventarisatie van de interesse worden jullie hiervoor uitgenodigd. Datum voor de informatieavond volgt dus nog. De ervaring leert dat alleen deze avonden al erg gezellig zijn!

Wat gaan we verder nog organiseren?

  • Thema avonden en lezingen
  • Zomerkamp in Douzy Frankrijk   (Data nog vast te stellen)
  • Gezellige etentjes.

Met vriendelijke groet,

 

Homme Jonkman
 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 FlightLevel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp