Copy
Beste vliegvrienden,

Gisteravond is er wederom een ronde tafel geweest betreffende de toekomst van het vliegveld. We blijven ervoor knokken dat er, naast MLA, ook ruimte blijft voor ons als GA vliegers. We zijn dus tegen de plannen van de vliegclub om het veld te 'downgraden' naar een veld met een MLA status.

Of we in ons missie slagen, zal de toekomst uitwijzen. We blijven streven naar samenwerking om tot een oplossing te komen die voor iedere gebruiker werkbaar is.

Vandaag hadden we een afspraak met de hoofd havenmeester inzake het gebruik van baan 08. Landingen op deze baan werden tot heden gedoogd. Gisteravond is dit ook naar buiten gebracht en wettelijk gezien, mag het gewoon niet.

We gaan een procedure schrijven voor het landen op baan 08 met homebased aircraft. Deze zal dan aan ILT voorgelegd worden. De uitkomst hiervan is onzeker, maar we gaan een poging doen samen met de hoofd havenmeester.

Zolang die procedure loopt, worden er geen landingen meer op de baan 08 gedoogd. Solo lieten we al geen leerlingen meer toe op deze baan, maar dit geldt nu ook voor huurders en lesvluchten. 

In tegenstelling tot eerdere berichten, zal het vliegveld vanaf vrijdag 22 mei weer opengesteld worden volgens het normale rooster. De PH-BVL staat nog op vliegveld Hoogeveen, maar we zullen jullie op de hoogte brengen zodra deze weer beschikbaar is op Drachten.

Groet, Homme
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 FlightLevel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp